Pokazuje rezultate 1 do 50 od 248

Tema: Pariz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Već smo negdje imali temu, zapravo se na sjeverozapadu ističu žene iz (jugo)istočne Europe po oblačenju, a pogotovo po šminkanju.
    Ali bi bilo za očekivati da se Francuskinje ističu stilom. Od nečega je taj kliše valjda ipak nastao.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bi bilo za očekivati da se Francuskinje ističu stilom. Od nečega je taj kliše valjda ipak nastao.
    Mislim da je nestao (ili ublažen) zajedno s "gospodična". Kod nas se žene još smijulje na to pitanje. Gotovo im laska da netko procjenjuje jesu li udane.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je nestao (ili ublažen) zajedno s "gospodična". Kod nas se žene još smijulje na to pitanje. Gotovo im laska da netko procjenjuje jesu li udane.
    Ne znam, ne bih nikad povezala dobar stil sa željom za udajom. A za ovo drugo opet ne znam - ne sjećam se kad sam zadnji put čula da se uopće postavlja pitanje u obraćanju je li netko gospođa ili gospođica. Ali mogu ti reći da mi je jako godilo dok su me još u menzi pitali iksicu, i baš sam malo žalosna da mi se to više ne događa. Jer to znači da sam, udana ili neudana, ostarila. I bilo je u otprilike isto doba kad su mi vani umjesto rutinskog šinjorina počeli rutinski govoriti gospođo. Po starosti, ne po bračnom statusu. Sad mi opet znaju reć šinjorina, valjda imam već toliko godina da se podrazumijeva da sam željna da me smatraju mladicom

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi opet znaju reć šinjorina, valjda imam već toliko godina da se podrazumijeva da sam željna da me smatraju mladicom

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gospodičnu ja doživljavam kao kompliment, tipa mlada si
    a ne neudana

i simpa mi je to
    (posebno jer se iz aviona vidi da sam prilično davno bila mlada gospodična )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •