Meni su Champs Elysees bili lijepi, Tour Eiffel bih zaobišla (redusine i nekakav jeftin osjećaj), rađe bih gledala vatromet - mislim da navečer u neki sat kreće vatromet s cijelog tornja. Šetnja uz Seinu, Notre Dame, muzej moderne umjetnosti, Louvre - to je meni sve bilo super. Restorani i naručivanje - komedija - ja nešto nabadam franc, engl su izbjegavali - cenila sam kad nam je frajer u restoranu brbljao sve o jelima na franc i mahao rukama, a mi bespomoćno umiremo od smijeha, a ovaj nastavlja na franc....Čak i hoteli tipa do aerodroma, nema šanse - l'addition si'l vous plait je trebalo reć' da bi se čovjek aktivirao - pravili su se kao da ne razumiju. Možda se još i plave ako nisi Arapin. Vrijeme radnje - mislim 2010. Da... i zakasnili na avion jer isto nismo skužili što u vlaku govori, završili u nekom pregrađu među crncima - s ljubavlju se tog sjećam, bilo je to kao iz filma The Intouchables - mi se probijamo s kuferima u suprotnom smjeru od ljudi koji žure na posao i govore "vidi ovih avec bagages". Vožnja brodom po Seini je nama bila lijepa. Išli smo solo, bez djeteta.