Pa da, o tome pričam. Meni je to prilično uvredljivo pitanje, i nikako me ne uveseljava. Odnosno, zahtijevam jednaki tretman kao muški kolege. Nebitno jesam li mlada, stara, jesam se uspjela udati, ako nekome treba ekspertiza. A onda ta jednakost nosi cijeli paket, i dobrog i lošeg. Meni se do pred par godina događalo da me klijenti pitaju preko telefona gospođa ili gospodična, a da ne kažem da imam hrpu titula ispred koje im mogu skratiti dvojbe. Sad mi se to više ne događa jer me znaju klijenti pa se ne provaljuju više. Uvijek mi je smiješno kad Barnaby ispravi Chief inspector Barnaby.

Kakve to ima veze s oblačenjem - e pa kad se atraktivno uredim, onda veliki broj muških mijenja intonaciju govora i ima potrebu koketirati. A u paketu dolaze i neke predrasude o mojoj (ne)sposobnosti. Odnosno, ne skrećem pozornost na nebitno. To je kao KGK koja nas uveseljava stajlinzima i Angela Merkel. Nikad nisam vidjela da je netko komentirao Angelin stajling. Možda je, ali je to zanemarivo. Da je Macronova žena premijerka, vjerojatno bi se drugačije oblačila.

Kad pripremam neku prezentaciju/predavanje isto mi ne uleću rečenice rotirajući se po ekranu, nego nastojim ne skretati pozornost nebitnim kroz ppt efekte.