Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Pa i njima se vidi da su Nizozemci/Norvežani. MM radi u vrlo poslovnom okruženju, u industriji koja je prililčno muška, s vrlo, vrlo poslovnim - Talijanima sjevernjacima. To kako su oni njegovani i sređeni, sve mi Hrvatice i Poljakinje se možemo sakriti :D
Tu izrazito negativnu konotaciju daješ ti, i sigurno nisi sama u tome, ali moje mišljenje je da preveliku važnost daješ izgledu i da cijelu priču tumačiš previše jednostrano.
edit: Odnosno, mislim da podupireš tu predrasudu sređena=neposlovna i neprofesionalna. A to je glupost.
Ima sigurno nešto u tome što pišeš. Talijani jesu zbilja druga priča, ali htjeli-nehtjeli imaju imidž kojeg im nisam ja dala vezano uz sistematičnost i poslovnost. Paket "tretiraj me jednako M/Ž" nije isti u Italiji kao u Nizozemskoj, nizozemski je sigurno prošao veći broj iteracija. A paket "jednakosti" nije baš tako jednostavan, to dolazi s godinama kultiviranja i korekcija, obostranih. Ne dajem ja sigurno preveliku važnost oblačenju, ja samo nepodnosim koketiranje na poslovnoj razini i ako ne mogu promijeniti HR okolinu, mijenjam sebe. I nisam ja nesređena na poslu, samo nisam izazovna Korigirala sam do razine - prestanite koketirati, mamicu vam!