Pokazuje rezultate 1 do 50 od 977

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni isto nije legla ta Jelenina rečenica, i inače ne volim svoj ateizam oslanjati na vrijeđanje onih koji vjeruju, to je njihovo pravo koje odgovara na neku njihovu potrebu, bez obzira na to koliko ja to smatram dubokim ili plitkim
    Za razliku od nečijeg vjerovanja da su homoseksualci grešnici koje treba kazniti, vjerovanje u život nakon smrti zaista nikome ne škodi, a suočavanje sa smrti je dovoljno težak teret sam po sebi, nek se tješi kako tko hoće

Pogotovo u razgovoru s djetetom jako pazim da u objašnjavanju zašto ne vjerujem ne skliznem u ponižavanje onih koji vjeruju, što često iziskuje dodatnu pažnju i napor

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mlađi je bio takav u toj dobi... Uredno je odradio vjeronauk sve do krizme, aliiii doma je imao prilike vidjeti različitosti - mm je iz katoličke obitelji, a ja nemam papire i ne opterećujem se institucionaliziranom religijom. Djecu smo odgajali tako da imaju slobodu izbora. Upisali su vjeronauk i odradili, ali u srednjoj školi su bez pritiska odabrali etiku. Poglavlje vjeronauka za njih je završilo. To im je pružilo priliku da upoznaju katoličanstvo iznutra i da odaberu je li to za njih ili nije. Zadržali smo se na razini običaja (uglavnom u smislu jelovnika ) i to je to. Odnesu bakama maslinove grančice na Cvjetnicu, jer znaju da je bakama to važno. Poštuju tuđa uvjerenja i rade po svome.

Vjeru ne možeš nikome ni zabraniti ni nametnuti, niti to treba činiti - to je osobna i privatna stvar pojedinca. Moraš samo živjeti u skladu sa svojim načelima. Djeca ne rastu pod staklenim zvonom. Vidjet će kako razmišljaju ljudi iz njihove blizine (i šire) i napraviti odabire u skladu sa svojim mišljenjem. Jedino što treba poticati je sloboda izbora.
    Predivno rečeno Peterlin mi idemo sličnim putem.

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto nije legla ta Jelenina rečenica, i inače ne volim svoj ateizam oslanjati na vrijeđanje onih koji vjeruju, to je njihovo pravo koje odgovara na neku njihovu potrebu, bez obzira na to koliko ja to smatram dubokim ili plitkim
    Za razliku od nečijeg vjerovanja da su homoseksualci grešnici koje treba kazniti, vjerovanje u život nakon smrti zaista nikome ne škodi, a suočavanje sa smrti je dovoljno težak teret sam po sebi, nek se tješi kako tko hoće

Pogotovo u razgovoru s djetetom jako pazim da u objašnjavanju zašto ne vjerujem ne skliznem u ponižavanje onih koji vjeruju, što često iziskuje dodatnu pažnju i napor
    možda Jelena nije tako mislila, ali zaista je ružno zvučalo onako napisano. Tangerina, ovo tvoje što sam boldana jako lajkam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •