nastavljamo temu.
link na staru je tu: http://forum.roda.hr/threads/83587-y...-4-dio/page110
nastavljamo temu.
link na staru je tu: http://forum.roda.hr/threads/83587-y...-4-dio/page110
Ma da? Novi topic, a stari imao samo sto deset strana.
Zbog čega je uobičajeno zatvarati topice kada nakupe stranica?
htjedoh reći, od prvog travnja u švicarskoj stupa na snagu istanbulska konvencija. žene moje, strah me je.... muž, inače hrvat, slavonac,... što će s njim biti? hoće li se pretvoriti u lezbejku?!? i to, moj bože, ne usudim se ni pomisliti.... a kamo li izreći..... veganku?!?!? džaba uređena država, džaba banke, novac i satovi,... ovo će biti kraj za švicarsku... ako se ne budem više javljala, znajte da sam postala ono.
#endofeurope
ja ne znam da li da komentiram i u kojem tonu činjenicu da su neki tu kod mene tužili predsjednicu i premijera da nas truju chemtrailsima, a kao dokaz priložili članak sa dnevno.hr
emso, sretno i čuvaj se, nemoj puno pit vodu ni kavu da ne moraš ić u kojekakve wce
sretno, samo sačuvajbože ako i veganka postane...
podsjetilo me na vjenčanje http://lgbti.ba/dragana-i-tijana-u-o...oje-vjencanje/ , sve divno, ali vegansku hranu provariti ne mogu.
Ma mislim, mi u Slavoniji smo nekako navikli, koliko god svatovi mali bili ali da pečene prasetine ima...
Ne samo da je lezba i veganka, nego je sklopila partnerstvo sa Srpkinjom!
I sigurno puštaju i pasa u krevet!
elem,...
što velite na ovaj biser? znači... djeca ne smiju biti obrazovanija od svojih roditelja. i ne smiju birati vlastita etička načela... nego se koristi država da osigura da djeca ostanu vječni taoci svojih roditelja. živjela hrvatska!Odredba o tome da roditelji imaju pravo na obrazovanje djece u skladu s roditeljskim uvjerenjima ostala je u prijedlogu zakona, ponešto promijenjena i u drugom zakonskom članku. Dok je prvi, povučeni prijedlog propisivao da “roditelji imaju prije svih pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju i obrazovanju djece, u skladu s vlastitim uvjerenjima”, u novom prijedlogu stoji kako “roditelji imaju pravo da se njihovoj djeci osigura odgoj i obrazovanje u skladu s njihovim vjerskim i filozofskim uvjerenjima”.
ili ćemo konačno moći mirne duše zahtjevati da se ukinu sve mise i sl. religijske prakse, jer to nije u skladu s našim filozofskim uvjerenjima?! ajd de, pogađajte.
Zgrozio me prijedlog novog obiteljskog zakona.
I ovo što si linkala, i ono o neizjednačavanju izvanbračne zajednice sa brakom, a još više ono o razvodu. Nema razvoda ako su u pitanju maloljetna djeca, ukolilo se nema novaca za dječjeg odvjetnika.
Ne može taj prijedlog proći, ma ne smije, nikako.
tako treba! još da zabrane abortus - i el salvador, evo nas!
sljedeću sezonu handmaid's tale mogu slobodno snimati u hrvatskoj. i to ne samo radi starih građevina
Aha, sad kad sam veganka još sam više nepoželjna.
Zapravo.... mislim da nema ni jedne stavke po kojoj sam poželjna osim po tome što sam hetero.
Hahaha... istina.
Toliko mi ovaj moj ponekad dize zivce da se ponekad pitam da li bi bilo lakše biti u vezi sa ženom.
Ali kad vidim da su gej parovi koje znam u sličnoj dinamici dizanja živaca, zaključim da je najbolje biti solo.
Što me opet stavlja u kategoriju nepoželjnih.
Evo ih opet s alternative facts znanošću
Stojić i Markić žele znanstveni pristup, ajme meni.
Energije imaju, nema se što reći. Šteta da ju kanaliziraju tako katastrofalno.
ako život nastaje začećem, onda bi i smrt čovjeka trebala nastupiti onda kad nema više nijednog atoma od njega. kad se potpuno rastvori... prirodno, naravno. zašto se uzima prekid moždanih aktivnosti kao smrt čovjeka, a ne uzima se početak moždanih aktivnosti kao početak života čovjeka? (uzima se, naravno, to da "život počinje začečem" je mišljenje pojedinih struja, ne cijele medicinske struke) i nakon prekida moždanih aktivnosti, srce može dalje kucati, organi mogu dalje raditi...
znači, groblja su nam puna živih mrtvaca. :D koji glasaju :D
s druge strane, ne čudi što je anti-women'sliferima najbitnije pitanje je li nerođeno dijete - čovjek. po meni to uopće nije bitno pitanje. da pretpostavimo da je čovjek, so what? to nerođenom fetusu/čovjeku ne daje istovremeno pravo nad drugim čovjekom, u ovom slučaju majkom. niti nad njom, niti nad njenim tijelom. nijedan čovjek, koji se rodio, nema pravo nad drugim čovjekom, nema pravo nad njim, niti njegovim tijelom. niti se ikog tko ne želi dati svoje tijelo, tko ne želi održavati drugi život, proglašava ubojicom. zašto se to čini u ovom slučaju? (ovo je više retoričko pitanje).
Posljednje uređivanje od mama courage : 10.04.2018. at 15:19
Katolici ne vjeruju da smrt nastupa kada čovjek umre jer vjeruju u dušu, a isto tako vjeruju i u to da dušu bog udahne biću kod začeća. Muslimani kažu da duša dolazi nešto kasnije. Ne znam točno koliko.
.
Posljednje uređivanje od Mojca : 11.04.2018. at 08:58
Naravno da katolici vjeruju da čovjek umre. Smrt nastupa kad mozak prestane s funkcijom. Katolici ne vjeruju u smrtnost duše, ali ovisno o razini teološkog obrazovanja interpretiraju raj, pakao i dušu.
Raji je naravno to vrlo prosto - šetaš po oblacima vs. goriš u vječnim mukama. Tako ga baš ne tumače malo obrazovaniji vjerski (čak ni na SŠ vjeronauku) - nego kao vječno "stanje duše" koji zapravo opisuju kroz emocije. Onda to ne tumače čak ni sve Pape jednako.
O temi kad počinje ljudski život mi je zapravo dosadno više pričati, stalno se isto vrti. Ne počinje u nekoj definiranoj točki nego u definiranoj točki mi s razvijenim mozgom (barem formalno :D) biću koje se razvija otkad mu je majka bila vlasnica jajašca, dajemo neka ljudska prava.
Posljednje uređivanje od krumpiric : 11.04.2018. at 07:22
Zvuči ko pakleno dobra emotivna ucjena.
Posljednje uređivanje od Mojca : 11.04.2018. at 06:46
Koliko sam razgovarala s razlicitim tipovima vjernika, vidim da jako razlicito tumace sveto pismo. Barem onaj dio price koji se ticao IVFa, taj me je zanimao. Dio njih stvarno nije zao, nego izmanipuliran (jedan je bas Stojicev sljedbenik), sto zbog komocije (ne da im se pozabaviti svetim pismom), sto zbog tradicionalnog odgoja. Govorim o jako inteligentnim ljudima. I onda se pitam zvoni li im da je put do pakla poplocen dobrim namjerama. Jos mi je od sugovornika najrazumnija bila fanaticna vjernica, koja je stvarno trazila u svetom pismu odgovor na to kakav stav da zauzme. I zapravo nam se moralna nacela nisu puno razlikovala (osim u par sustinskih pitanja vezanih uz vjeru i ulogu zene). A ne bi niti smjela. Samo sto je politikantstvo obuzelo medijski eksponirane katolike i to stvarno lose djeluje na okruzenje.
da skratim misao koju sam isplela do iznemoglosti... nelagodu mi ne stvaraju nečija (različita/suprotna) mišljenja/uvjerenja/vrijednosti, pa ni odlučnost s kojom ljudi svoje stavove nastoje obraniti ili sprovesti - nelagodu mi stvara sve jasnija slika (jasnija, jer je sve glasnija javno izrečena), da u društvu, koje (konkretno govoreći o hrvatskoj) neki vjernici (baš uz pomoć same crkve) pokušavaju stvoriti, a koje se temelji na crkvenom nauku (kako god ga oni vide), nema mjesta za nas, Drugačije. jednostavno nema.
ne mogu se sjetiti točno je li to bio luka popov ili batarello ili damir stojić, ali sjećam se da je jedan od njih na svom fb profilu spomenuo da ne postoji tj. da je pojam "ekumenizam" lažan. to mi je već dalo za misliti, jer sam, što je najtužnije, shvatila zašto je u pravu. nema ekumenizma, nema tolerancije, nema ravnopravnosti, nema slobode, nema prava, nema demokracije, nema drugačijih. jer crkvi (koja ih zato i podupire) nije jednostavno bitno.
Bas ta zena koja je stalno proucavala sveto pismo je za ekipu koja nas vec nepodnosljivo maltretira ponavljala da su farizeji, pa onda jos par citata sto misli Isus o farizejima.
Ne znam pratite li ovo razotkrivanje pedofilske afere s fratrom u Slobodnoj Dalmaciji, članci, odnosno svjedočenja žrtava, su jako mučni. Ali pišem iz drugog razloga.
U ovom članku govori insider, crkvena osoba, i zanimljivo je kako na jednom mjestu kaže: "Problem samoće je veliki problem klera, bilo redovničkog ili dijecezanskog. Mi smo ljudi koji nemaju nikoga tko nas istinski voli i to je jedan veliki problem. "
Zanimljivo, ispada da ta neka zamišljena ljubav Isusa koji nas istinski voli ipak ne može kompenzirati stvarnu, konkretnu ljubav. To mi je u suprotnosti sa svime što sam do sad slušala od ljudi predanih religiji.
isto sam pomislila. sav taj intervju - ako pretpostavimo da je istinito, sve što je rekao, ili barem veći dio - puno više toga otkriva, nego što možda i želi. izbor riječi (koristi riječ "abortirati"?!?), konfuznost u prenošenju događaja (nisu znali, ali su morali reagirati?!), pa dio o samoći, koji si navela... pa zar ih ne uče kako prihvatiti svoju spolnost i biti čist?!?
skoro pa svaku rečenicu bi mogla komentirati, npr. to da je prijavio da je svećenik homoseksualac. i da to dolazi odmah nakon rečenice da nitko nije znao da je pedofil. ne može se, a ne povezati homoseksualnost s pedofilijom.
Mene bi bilo istinski i dubinski sramota da ljubav ili nedostatak iste spomenem u kontekstu pedofilskog skandala.
iK usvojena s 110 glasova za, 2 suzdrzana i 30 protiv. bome, brojke jasno i glasno sve govore.
Super. A u Splitu bisera...
Moj favorit je naravno:
Vodit će nas žene koje će biti iznad Sabora i one će zapovijedati što će se raditi. One će biti iznad sudstva, iznad države, iznad svega. Postat ćemo robovi
Nije mi bas najjasniji taj moment. Jel to oni briju da ce nam onaj G nesto za nadzor krojit sudbinu? Tamo su same zene. Jel to njih brine?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i...e/1038435.aspx
odličan tekst gordana duhačeka
Dobar Pavicic:
https://www.jutarnji.hr/komentari/ju...sekta/7241151/
Odlican! Evo isto jednog dobrog intervjua, na temu je li moglo drugacije, da je bilo vise ovakvih. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...movinskom-ratu Btw, a vezano uz istoimeni serijal hrta, ja ocekivala zanimljivu emisiju u stilu one Silvane Mendjusic o stanarskim pravima. A kad tamo, uzas. Znaci, nanervirala sam se do maksimuma, sramota za hrt.