-
Mi isto imamo Humanizam za djecu, po meni nije bas tekst razumljiv prvasima, ali mi smo ga koristili kao conversation starter. Onda bih ja objasnjavala i sirila na nacin koji znam da on razumije.
Prosli smo i fazu ovih pitanja koja ina spominje. Ja sam "zasto ljudi vjeruju u boga" objasnjavala na nacin da prije puno godina ljudi nisu razumjeli mnoge stvari, nisu znali zasto nekad ima hrane, nekad nema, zasto nekad pada kisa nekad ne, zasto je pozar, zasto se netko razbolio i umro itd itd.. i to su sve objasnjavali pomocu nekih magicnih bica koja svime time upravljaju (duhovi, bozanstva...). I kako danas za mnoge te pojave imamo.odgovore, a za neke cemo jos dobiti.
Unatoc tome, moj je sin odlucio da on ipak vjeruje u boga zato sto vjeruju njegovi prijatelji, a na pitanje "zasto ne ides na vjeronauk" odgovara sa "a sta ja znam, pitaj moju mater"
Nije nam sad to vec neko vrijeme tema, ali lani su jedno vrijeme mnoga djeca osjecala potrebu da ga upoznaju sa svetim pismom.
Pisala sam ovdje vec, on je uvjeren da je jedini u skoli koji ne ide na vjeronauk. Mozda je i u pravu
tako da mu je jedno vrijeme glavna tema bilo nabrajanje drugih ljudi osim nase obitelji koji ne vjeruju u boga.
Neka su se djeca u njegovoj skoli sokirala na informaciju da ih ima vise od 20
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma