Pokazuje rezultate 1 do 50 od 977

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelena, nemoj biti tužna.
    Ja nemam problem s tim da moje dijete vjeruje u neki dio priče, vjerojatno neki dio i jest istinit, da je rođen izvjesni IK na taj i taj dan.
    Moje dijete staro 12 godina koje nije nikad išlo na vjeronauk nekidan mi je reklo da vjeruje da Bog postoji. Možda će vjerovati i za deset godina, možda neće, nemam pojma. Meni je bitnije da je učim drugim stvarima a ne toj činjenici da postoji ili ne postoji božanstvo jer nemam dokaza i ne mogu tvrditi sigurno ni jedno ni drugo, samo mogu uvjeravati je u ono što ja vjerujem. A onda se neću razlikovati ni na koji način od onih koji mene uvjeravaju u svoja uvjerenja.
    Za Dane kruha je rekla da je u školi bio "onaj čovjek koji moli iznad kruha".
    Bitnije mi je da je učim ravnopravnosti i jednakovrijednosti ljudi, spolova i rasa, da je učim ljubavi i toleranciji, razumijevanju sebe i drugih.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Bitnije mi je da je učim ravnopravnosti i jednakovrijednosti ljudi, spolova i rasa, da je učim ljubavi i toleranciji, razumijevanju sebe i drugih.
    Pa je, ali to je kontradiktorno s religijom, premda si laskaju da su certificirani za moral.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •