Pa dobro, ali postoji cijelih 50 nijansi sivih između batarela i prosječnog katolika. Ljudi su ti i sami opisali kako su dali djecu na vjeronauk i kako od tih vjernika pol njih ne vjeruje i na koncu opet eklatantan primjer da je u toj i takvoj katoličkoj hrvatskoj, a trenutno se vodimo kao katoličkija zemlja od irske, po mom subjektivnom dojmu, opet imaš crvenog vraga komunista zokija, po kojem su prije samo deset godina sipali drvlje i kamenje i obećavali da će ukinuti sramni zakon koji dozvoljava pobačaje. Ali klima nije takva. Klima je takva da su ljudi nezainteresirani za religiju i obavljaju tradicionalne obrede da udovolje svojti i onda pošalju djecu na vjeronauk da se ne ističu, a na kraju dana imaju svoja vrlo liberalna uvjerenja o gejevima, o mpo, o pobačaju, i time nisu u raskoraku sa svojom maticom kc jer ako i griješe, a trebaju, onda se mogu pokajati "bože, oprosti mi danas sam bio liberalan i gledao blagonaklono na brak gejeva i potpisao u peticiji protiv promjene ustava, ali znam da je to bilo kontra religije, ali oprosti mi i neću više".