Misliš općenito ili lokalno u nekoj školi?
Općenito, mislim da se o tome pisalo i u medijima svojedobno (ne mogu sad naći izvor), ali bez nekog učinka. A lokalno, kod nas u osnovnoj dovoljno je bizarno bilo što im je godinama nenastavni dan bio - Dan župena sreću, od toga je škola odustala u nekom trenutku jer su se roditelji bunili da na taj dan nemaju kamo s djecom (dakle, i opet promjena nije bila iz sekularnog, nego iz praktičnog razloga). Osobno sam imala i previše natezanja s učiteljicom u nižim razredima oko sjedenja/nesjedenja na satu vjeronauka, i dosta neugodnosti. Imala sam dojam da se ionako previše eksponiramo i sin i ja jer nitko od ostalih roditelja koji djecu nisu upisali na vjeronauk nisu imali ništa protiv toga da im dijete sjedi na tom istom satu, sve dok ne mora imati ocjenu iz tog predmeta
![]()

na sreću, od toga je škola odustala u nekom trenutku jer su se roditelji bunili da na taj dan nemaju kamo s djecom (dakle, i opet promjena nije bila iz sekularnog, nego iz praktičnog razloga). Osobno sam imala i previše natezanja s učiteljicom u nižim razredima oko sjedenja/nesjedenja na satu vjeronauka, i dosta neugodnosti. Imala sam dojam da se ionako previše eksponiramo i sin i ja jer nitko od ostalih roditelja koji djecu nisu upisali na vjeronauk nisu imali ništa protiv toga da im dijete sjedi na tom istom satu, sve dok ne mora imati ocjenu iz tog predmeta
Odgovori s citatom