Stranica 19 od 20 PrviPrvi ... 917181920 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 971

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 5. dio

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, bilo je starih tema na ovom forumu, jer vjerojatno se svaka generacija roditelja s tim sretne. Nema štete da djecu uputiš u kulturno nasljeđe ove sredine. Mnoga neponovljiva umjetnička djela povezana su s religijama. Ja bih tako napravila. To je dio tradicije i kulture.

Ja sam iz obitelji u kojoj se vjera isto tretirala kao dio kulture. Čitala sam Bibliju, prvo dječju a kasnije standardnu (nismo ju imali doma nego sam našla kod tete koja je bila sve prije nego vjernica) zato jer me zanimalo, isto kao i grčki mitovi, ali to je bilo u teen godinama kad je vrijeme za propitivanje stavova.

Djeca su ti još premala za takvu literaturu. Iz iskustva, oni u ovoj dobi uglavnom usvajaju stavove roditelja. Sve što možeš je poučiti ih toleranciji i otvorenosti. Mnogi vjernici baš to propuste, a bitno je, bez obzira na osobne stavove.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ma sve pet. obje idu ove g, već sam im pričala da smo baka i ja često išle, da su mi najdraže bile igračke i medenjaci, i tu sam se zaustavila, pitali su me zašto ne vjerujem rekla sam ne mogu, isto kao što ostali ne mogu vjerovati u neke druge stvari i da je u redu da vjeruju ako žele, svako bira za sebe

al ovako tu kažem da je moj dojam ovi izleti i sve guranje vjere jer je x drugih zgodnih mjesta na koja se može ići

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod prvašića odabiru se neke bliže destinacije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

al ovako tu kažem da je moj dojam ovi izleti i sve guranje vjere jer je x drugih zgodnih mjesta na koja se može ići
    Da, u pravu si, dojam ti je točan. I istina da se kod mlađe djece biraju bliže destinacije, ali oko Zagreba barem ima odgovarajućih destinacija na biranje. MB je u vašem slučaju očito izbor učiteljice koja naginje na vjersku stranu. Ali ne možeš sad tu ništa mijenjati, a i da možeš - ne isplati se. Razgovaraj s djetetom, što vjerojatno već i radiš, a neka se izletu veseli s one sasvim dječje strane - ipak će im to biti provod izvan učionice.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U osnovnoj školi kralja Tomislava u Zagrebu su često izleti koncipirani da se ide u nekoliko crkvi. Na terenskoj nastavi su išli u razgledavanje po dvije crkve dnevno minimalno. Ne znam samo gdje ih nađu.
    Poslije izleta smo dobivali bijesne emailove razrednice jer u djeca bila, zamisli samo, nezainteresirana za razgledavanje crkvi
    Čuda li, nisu niti pozorno slušala vodiča, šaputali su međusobno i jedva čekali izaći van. Stalno su razrednicu pitali: kad ćemo na kupanje? Prema riječima razrednice, takvu neotesanu djecu koje zanima samo zabava naša razrednica dugo nije vidjela.
    Roditelji su zamoljeni da ozbiljno porazgovaraju s djecom, tako da drugi puta kad ih odvedu na izlet budu zainteresirana za crkvenu tematiku. Također, i da kad šaljemo djecu na izlet u lipnju na 35 C, neka nikako ne nose kratke hlače (jer ne mogu takvi ući u vjerske objekte).

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas su malo izgubili entuzijazam za crkvene izlete iz sličnih razloga kao kod kajse, a mislim da je prevagnulo kad je ekipa petačića (svi sa veronauke) opušteno potrpala u džepove sve novčane priloge sa oltara crkve na ekskurziji pre dve godine.

Slažem se sa Peterlin- važno je deci dati što potpunije informacije o kulturi u kojoj živiš, a to je teško ako preskočiš religiju.

Ali u principu odbojan mi je religijski turizam, prvenstveno zbog samog dočeka crkvenog osoblja.

Prevrtanje očiju i neljubazno obraćanje prema onima koji nisu ispoštovali kompletan ritual verničkog ulaska u crkvu nije ni hrišćanski niti domaćinski, u krajnjoj liniji ni ljudski ni pristojno. Ako ste pristali na školsku ekskurziju, onda se ponašajte civilizovano prema deci iz svih kulturnih miljea.

Tim pre što i religija, kao i drugi oblici kulture, ima svoju "modu" i skup "ispravnog" verničkog ponašanja se doslovno razlikuje godine do godine i od sela do sela, tj. valjda od sveštenika do sveštenika. Koliko sam shvatila, većina vernika ima jaku tremu da li će sve u crkvi "uraditi kako treba". Meni je to wtf momenat.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Od vjernika do vjernika je i sama ideja boga, vjere i sl
    Ima onoliko bogova koliko ima ljudi, a vjrv i više jer se i vlastita shvaćanja boga mijenjaju vremenom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Roditelji su zamoljeni da ozbiljno porazgovaraju s djecom, tako da drugi puta kad ih odvedu na izlet budu zainteresirana za crkvenu tematiku. Također, i da kad šaljemo djecu na izlet u lipnju na 35 C, neka nikako ne nose kratke hlače (jer ne mogu takvi ući u vjerske objekte).
    i što reć i kod moje u srednjoj za pripremu za maturalac, je isto dan NAPUTAK da djeca moraju biti u nećem ispod koljena, mada je i to moglo biti potrgano na koljenu, i bez golih ramena zamisli išli su u Grčku !!!! a što nije da se i u Veneciji ne može šetati u ćem oćeš?????? značii treba se obući onak gdi se ide, posle pregleda možeš skinuti višak sa sebe ako želiš u slobodnije vrijeme.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.10.2024. at 10:55

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Od vjernika do vjernika je i sama ideja boga, vjere i sl
    Ima onoliko bogova koliko ima ljudi, a vjrv i više jer se i vlastita shvaćanja boga mijenjaju vremenom.
    Da, tako nekako...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemojte zaboraviti , da se za svaki izlet u školi dobi plan i zna se što se posjećuje, ukopilo ste suglasni s time dijete upišete, potpišete i mirni ste tih par sati , dan ili već koliko traje sve skupa, ali tad se trteba pridržavati što više dogovora da ne kaska, jer to veže gubitke vremena ili kašnjenja kući . napose možeš ti reći da dijete neće ići na izlet, kino..., e tad (dijete ne bi bilo ni prvo ni zadnje što ne ide, ima gro klinaca koji ne idu ni na maturalce), ALI za osnovne školi važi pravilo da se taj dan treba odraditi u školi na nastavi ( u nekom drugom razredu). naravno može se i drugaćije odrediti, ali trebalo bi ići u neki drugi razred .
    Za srednje nema odrada negdje drugdje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nemojte zaboraviti , da se za svaki izlet u školi dobi plan i zna se što se posjećuje, ukopilo ste suglasni s time dijete upišete, potpišete i mirni ste tih par sati , dan ili već koliko traje sve skupa, ali tad se trteba pridržavati što više dogovora da ne kaska, jer to veže gubitke vremena ili kašnjenja kući . napose možeš ti reći da dijete neće ići na izlet, kino..., e tad (dijete ne bi bilo ni prvo ni zadnje što ne ide, ima gro klinaca koji ne idu ni na maturalce), ALI za osnovne školi važi pravilo da se taj dan treba odraditi u školi na nastavi ( u nekom drugom razredu). naravno može se i drugaćije odrediti, ali trebalo bi ići u neki drugi razred .
    Za srednje nema odrada negdje drugdje
    Ma to s izletima je postala industrija

Kako je razred mog starijeg mogao sa svojom razrednicom ići PJEŠICE na terensku nastavu s Peščenice u Maksimir? Tako su obilježili i završetak 4. razreda. Išli su i po kvartu (knjižnica, kulturni centar, plac, što se već nađe...) bez ikakvih troškova. Aliiii ne znam može li se to sada. Imaju oni neke smjernice i lokacije (Sljeme, Novi Vinodolski - to su domovi Crvenog križa), a čini mi se da je bio i Pionirac. To se sad zove Grad mladih i mislim da je pod upravom Grada Zagreba, ali tamo uglavnom dolaze djeca koja ne žive u Zagrebu. S druge strane, zar to isto ne bi bila valjana lokacija za izlet? Ako nekom fali crkva u toj kombinaciji, Granešina nije daleko (ne znam imaju li status marijanskog svetišta, ali to je crkva BDM, stanovala sam dugo godina u blizini).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.10.2024. at 12:01

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je izleti bi trebali bit i posebna tema, jučer mi jedna teta iz susjednog kvarta rekla kak mala bi trebala ići u kazalište i da dojde 15 eura, kao 8 eura karta, a ostatak prevoz, i veli kak su prije koju godinu išli s učiteljicom do Trga tramvajem (direktna linija od njih ), a sad trebaju ići busom.

a i izleti općenito duplo skuplje nego da bi se išlo istu priču pojedinačno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Peterlin, pisala sam kad i ti pa mi se zaštekalo, nije prošao post. Kako god slažem se. S tim da djeca ne smiju nego busom. Tako mi platimo za dijete bus za posjet kazalištu udaljenom 1,5 km od škole.
    Evo što sam ja bila napisala kad nije prošlo
    Religijska kultura je neupitno dio ukupne kulture, ali je i najjednostavnija opcija za organizirati za školarce. Crkve žude za vjernicima, svećenici nisu pod stresom zbog obima posla kojeg imaju, mogu prilično fleksibilno otvoriti vrata za posjet bilo kome.

Opcija ima mnogo, ali se nikome ne da potruditi da djeci slože neki zanimljivi izlet i pokuša dogovoriti s nadležnim institucijama.

Zašto se barem neke manje škole odvelo da pogledaju iza scene u HNK ili u Lisinski, da djeca nauče kako nastaju predstave, da vide kakva tehnička podrška je potrebna. Kad odem u Lisinski na klasični koncert, mlađa sam 20 godina od prosječnog gledatelja.

Dio fakulteta bi sigurno isto bio spreman povremeno pripremiti turu od sat-dva za osnovnoškolce, s prikazom zanimanja za koja obrazuju studente, prilagođeno uzrastu djece.

Neke tvornice bi pustile djecu da obiđu pogone.

Vjerujem da bi i neki manje popularni sportovi dopustili djeci da dođu i pripremili nešto, npr. ragbi, baseball, hokej na travi, ovi, ako se ne varam imaju vani ograđene terene na Mladosti, atletika bi bila super.

Mislim, svaki grad ima nešto, ja pišem za Zagreb i gradove koji gravitiraju Zagrebu, ali našlo bi se i drugdje. Poslije im se organizira piknik na Bundeku ili u Maksimiru ili bilo gdje već, da se malo poigraju i pojedu sendviče, sakupe svoje smeđe i razvrstaju po skupinama pa se vrate u školu i analiziraju koliko su smeća napravili jednim izletom.

HRT je primao našu djecu, naši su oduševljeni bili. Moj još nije bio ni u jednoj crkvi sa školom. Ja uđem s njim povremeno, objasnim mu što je što i who is who, i taman zaboravi do idućeg puta, pa mogu ponovo u nekoj drugoj usputnoj crkvi.

Djeca imaju različite interese, nije da svi žude za duhovnom obnovom. Meni je iz škole od hrpe bezidejnih izleta u soc-vremenu, kad smo se okupljali oko partizanskih spomenika, kao što se danas oko crkava okupljaju, najimpresivniji izlet bio u pivovaru, gdje sam bila impresionirana velikim spremnicima i objašnjenjem postupka dobivanja napitaka. Super mi je bila i partizanska bolnica u Petrovoj gori, u prvom redu s tehničke strane, toga vjerojatno više nema, a propali Bakićev monument je nacionalna sramota. Na doktoratu sam imala prilike posjetiti visokoautomatizirane vrhunske tvornice, sortirnicu smeća, sklonište za zlostavljane medvjede, vođenje iza scene državne opere. Nešto slično na razini koju već ima RH i koju djeca mogu razumjeti, se može i djeci ponuditi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vozači dobiju 200-300€ za to što prevezu djecu i pričekaju sat dva. Kad sam to pitala prošle g rasku objašnjeno mi je to je tako jer grad nema busove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za broj djece/razreda/škola koje idu na izlete nije moguće organzirati sve što si navela.

Takve izlete/obilaske (HRT, tvornice, fakulteti) organiziraju se "preko veze", dakle netko od roditelja radi tamo ili poznaje nekoga pa se dogovori posjet.Većini nastavnika se ne da s takvim izletima zafrkavati jer moraju dobiti suglasnosti roditelja, poseban dan izdvojiti za taj obilazak, djeca rijetko kada mogu putovati i ići na lokacije javnim prijevozom, nego se mora iznajmiti autobus (najam autobusa je postao beskrajno skup, nema vozača, nego školske izlete uglavnom voze umirovljeni vozači).

Izlete i rute koje agencije nude su u 99% slučajeva u dogovoru sa školom. Dakle škola (većinom su to razrednici, a ima ih bisera ...) koji traže određene lokacije da se obiđu i onda agencije slože ponudu prema zahtjevima.

I od svih izleta na koje je moje troje djece išlo, niti jedan izlet (a kvart je takav da je prije bila jako velika povezanost sa župom) nije bio povezan primarno s obilaskom određenog vjerskog lokaliteta (čak nisu ni u Mariji Bistrici bili). Jedina crkva koja ej bila u nekom od programa maturalaca je bio posjet katedrali sv. Jakova u Šibeniku, UNESCO-vom spomeniku.

Jedan od bezidejnih izleta je zadnji odlazak u Ljubljanu. Sva sreća da je bilo lijepo vrijeme pa su mogli šetati po gradu, inače je to totalno promašeno. Obilazak s vodičem traje 45 min (srednjoškolci baš i ne slušaju) i onda slobodno vrijeme. Vozili su se do tamo skoro 3 sata (vozači po zakonu moraju imati pauze). Da su bar uključili Postojnu, Bled ili sl.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.10.2024. at 13:53

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vozači dobiju 200-300€ za to što prevezu djecu i pričekaju sat dva. Kad sam to pitala prošle g rasku objašnjeno mi je to je tako jer grad nema busove.
    Nema buseve i ne mogu ići javnim prijevozom, osim ako nastavnik ne želi u svoje privatno vrijeme otići na izlet ili posjet nekog lokaliteta s djecom. No, to je onda privatan aranžman i radi se o dogovoru s roditeljima. 99,99% nastvanika to ne radi.

Naša profa iz fizike je tako jednu subotu vlakom vodila zainteresiranu djecu u Ljubljanu, u Hišu eksperimentov. Išlo je 15-20 djece i to samo oni koji su bili zainteresirani, dakle ipak probrana garnitura.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Naši u višim razredima osnovne redovno idu gradskim (redovnim) autobusima na događanja u gradu (tipa kazaliste, kino, stogod) na koja ih vode profesori.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Naši su prošle i pretprošle godine išli tramvajem u kazalište (3.i 4. razredi). Nisam znala da je to zabranjeno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Za broj djece/razreda/škola koje idu na izlete nije moguće organzirati sve što si navela.
    Za nasu skolu bi se moglo organizirati, kod nas nema 50 djece u generaciji. Ima takvih dosta škola. Nek idu ne znam u petom razredu u varazdinsko kazaliste, u backstage, a u sedmom da im se predstave neki fakulteti. To sve moze sat vremena trajati, a poslije nek igraju nogomet i granicara na nekoj ledini.

Nisam mislila da treba poseban dan, zar nemaju svi pravo na jedan dan izleta, netko ce u Mariju Bistricu, a netko se upoznati s nekim fakultetom ili s necim drugim, nek pitaju ima li roditelja da ih povezu s necim.

Ma ja fantaziram. Najlakse je odvest djecu u crkvu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su malo izgubili entuzijazam za crkvene izlete iz sličnih razloga kao kod kajse, a mislim da je prevagnulo kad je ekipa petačića (svi sa veronauke) opušteno potrpala u džepove sve novčane priloge sa oltara crkve na ekskurziji pre dve godine.
    . Ovo je kao M. Python. U uskoj konkurenciji bijesan mail razrednice zbog nezainteresiranosti za posjete ckrvama i prevagu kupanju i ovo, ali ovo mi je ipak jače.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.10.2024. at 00:02

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Za nasu skolu bi se moglo organizirati, kod nas nema 50 djece u generaciji. Ima takvih dosta škola. Nek idu ne znam u petom razredu u varazdinsko kazaliste, u backstage, a u sedmom da im se predstave neki fakulteti. To sve moze sat vremena trajati, a poslije nek igraju nogomet i granicara na nekoj ledini.

Nisam mislila da treba poseban dan, zar nemaju svi pravo na jedan dan izleta, netko ce u Mariju Bistricu, a netko se upoznati s nekim fakultetom ili s necim drugim, nek pitaju ima li roditelja da ih povezu s necim.

Ma ja fantaziram. Najlakse je odvest djecu u crkvu.
    Razred mog drugasa stalno ide nekud; fakulteti, predstavljanje sporta, Hajduk, ... ali to je, sto netko napise, do osobnih veza roditelja i uciteljica.

Mi na fakultetu (po meni cesto) primamo djecu i organiziramo za njih radionice. Ali to je mozda 1 do 2 grupe mjesecno (na razini cijelog fakulteta - dakle razni ljudi ih docekuju). Nema nikakve sanse da bismo to isto organizirali na nacin da nas posjete svi (npr. sesti) razredi u st. Pa cak i da idu na razne fakultete. Razreda je previse. Ovi posjeti/radionice funkcioniraju bas zato sto su povremeni, i sto u principu to napravimo kad imamo vremena/volje. A daleko od toga da cesto imamo vremena (uglavnom nemamo) i da puno ljudi ima volje za tako nesto.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sreća pa najmanjoj ovo nije prvi grupni izlet. Išla je s vrtićem negdje ove godine gdje su gledali životinje. Sad sam guglala ima hrpe izletišta u krugu Zagreba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da u Zg koliko znam se mora ići obavezno busevima koji imaju one pojaseve za vezanje, a i promet u i oko Zg je takav da posve mogu shvatit profesore, koji ne bi rado vodili tako puno djece po takvim prometnim gužvama.
    Pa tko bi pazio jesu svi ušli u tramvaj/ bus,vlak, pa presjedanje, naguravanje...Bome daradim u školi ne bih ni ja. U našoj školi je na generaciji nekad i preko 100 učenika i onda ako idu zajedno trećaši i četvrtaši, o čemu pričamo?? Busevi su jedina opcija.

Kao daju popuste za veće grupe,a na kraju ispadne ko Sv. Petra kajgana.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.10.2024. at 10:23

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Razred mog drugasa stalno ide nekud; fakulteti, predstavljanje sporta, Hajduk, ... ali to je, sto netko napise, do osobnih veza roditelja i uciteljica.

Mi na fakultetu (po meni cesto) primamo djecu i organiziramo za njih radionice. Ali to je mozda 1 do 2 grupe mjesecno (na razini cijelog fakulteta - dakle razni ljudi ih docekuju). Nema nikakve sanse da bismo to isto organizirali na nacin da nas posjete svi (npr. sesti) razredi u st. Pa cak i da idu na razne fakultete. Razreda je previse. Ovi posjeti/radionice funkcioniraju bas zato sto su povremeni, i sto u principu to napravimo kad imamo vremena/volje. A daleko od toga da cesto imamo vremena (uglavnom nemamo) i da puno ljudi ima volje za tako nesto.
    Apsolutno vas razumijem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je to

u ZG ima desetak većih proizvodnih pogona, nisu to turističke lokacije. možda mogu mjesečno jedan ili dva razreda primiti ... u mnoge pogone se ne može niti ući zbog sigurnosti.

dakle, takva vrsta izleta je isključivo dobra volja i "veza"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

to je to

u ZG ima desetak većih proizvodnih pogona, nisu to turističke lokacije. možda mogu mjesečno jedan ili dva razreda primiti ... u mnoge pogone se ne može niti ući zbog sigurnosti.

dakle, takva vrsta izleta je isključivo dobra volja i "veza"
    Ne može ni toliko. Bratemili, tko bi ih stražario da im se nešto ne dogodi? Tko bi potpisao izjavu o preuzimanju odgovornosti bez koje nema ulaska u pogon? Imamo dovoljno muke sa srednjoškolcima iz strukovnih škola kad dođu (ograničavamo broj ljudi koji ulaze) i nije to baš tako jednostavno. Osim toga, dok su klinci unutra, radni proces je otežan jer svi gledaju samo njih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto

dakle, posjet crkvama je najbenigniji i sigurnosno najprihvatljiviji

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

eto

dakle, posjet crkvama je najbenigniji i sigurnosno najprihvatljiviji

Hehehe, takje!

Tko bi se gnjavio da djecu odvede npr. na Interliber? https://www.zv.hr/sajmovi-7/interliber-2519/2519

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Hehehe, takje!

Tko bi se gnjavio da djecu odvede npr. na Interliber? https://www.zv.hr/sajmovi-7/interliber-2519/2519
    Joj ne. To vođenje djece na Interliber je totalni promašaj i besmislica. Pogotovo kad ih samo dovedu i puste da sami švrljaju paviljonima.

(tema je otišla na školske izlete, s (ne)vjerom više nema veze...)
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 30.10.2024. at 12:51

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tema su izleti u crkve. Kojih će biti čini mi se još puno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tema su izleti u crkve. Kojih će biti čini mi se još puno.
    Neće, ja mislim da moji nisu išli nigdje osim u M.Bistricu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ispravak netočnog navoda

Kad su uišli u Istru, svašta su obilazili Pula, Rovinj, Grožnjan, Vrsar, Brijuni, naravno da su išli u Rovinju u crkvu Sv.Eufemije, u Puli u Arenu mislim ono...to gledam zaista kao dio kulturne baštine.

Ili je i to issue na ovoj temi? Mislim da nije, barem ne bi trebao biti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pulska arena? To ono gdje su ljude lavovima bacali? Nije u redu promovirati kulturu koja muči ljude.

hahaha šalim se... joj eh wokeizam...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pulska arena? To ono gdje su ljude lavovima bacali? Nije u redu promovirati kulturu koja muči ljude.

hahaha šalim se... joj eh wokeizam...
    Bojim se da je svaka takva na ovaj ili onaj način...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da u Zg koliko znam se mora ići obavezno busevima koji imaju one pojaseve za vezanje, a i promet u i oko Zg je takav da posve mogu shvatit profesore, koji ne bi rado vodili tako puno djece po takvim prometnim gužvama.
    Pa tko bi pazio jesu svi ušli u tramvaj/ bus,vlak, pa presjedanje, naguravanje...Bome daradim u školi ne bih ni ja. U našoj školi je na generaciji nekad i preko 100 učenika i onda ako idu zajedno trećaši i četvrtaši, o čemu pričamo?? Busevi su jedina opcija.

Kao daju popuste za veće grupe,a na kraju ispadne ko Sv. Petra kajgana.
    Moja cura je prosle godine isla prvi puta na izlet u grad s razredom na advent. Isli su tramvajem i metroom. 2 razreda, njih 40. Tada je imala 5 godina. Malo me bilo strah jer znam da se boji buke metroa, ali sve je proslo super.
    Prije 2 tjedna su isli opet u kombinaciji bus, metro, tramvaj. Ovaj put sam skroz zaboravila da idu dok se nije vratila

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pricamo tu o obvezi korištenja autobusa u RH za skolske izlete jer najcesce idu 2 generacije na iste izlete, a to je cca 200ak djece.
    Kod nas u školi 1 generacija ima preko 100 ucenika.

Metro ne postoji, a usporedba prometnog kolapsa u Bxl i Zg je ono nebo-zemlja. Ne znam kad si se zadnji put vozila grad.prijevozom u Zg. Trenutno nam je to rak rana grada (uz smeće).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jadranka, pa ne ide nikad cijeli Zagreb u neko izletiste. Obicno jedna generacije jedne skole. Trenutno je na mnogim fakultetima takva situacija da nemaju dovoljno studenata. Ja mislim da bi FESB bio presretan da jednom mjesecno profesori s brodogradnje (ako vise i postoji) ugoste na 2 sata djecu nekog uzrasta. To je i fakultetima i tvornicama promidzba, pa i televizijama. Nije brodogradnja jedina koja izumire, sigurna sam da ima jos nekih manje popularnih fakulteta koji imaju vremena ugostiti djecu na sat dva.

Ja sam osobno vodila veće po tvornici, trebaju vidjeti kako izgleda skladiste, kako izgleda montaža. Moji su i proizvodnju gledali, al to zaista nije uvijek moguce. Sortiranje smeća sam ja gledala preko stakla, kao s neke galerije. Mozda netko ima tako nesto.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne vidim ovu temu samo kao kritika crkvi, vec mi se cini dobrim spomenuti i neke pozitivne mogućnosti za smanjenje utjecaja crkve na skolstvo. Za slobodniju misao djece, da im se otvore neke perspektive.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, mislim da zivis u nekom balonu Sestra i kuma mi zive vani, pa ni njihova djeca ne idu na izlete tipa tvornice, skladista, montaze, proizvodnje, pogona, sortiranja smeća...evo iskreno mene kao osnovnoskolku takve stvari ne bi uopce zanimale. Ne zanimaju me ni danas. Potpuno druge stvari su mi interesantne.

Musku djecu vrlo vjerojatno vise zanima tvoj popis, pa gledas iz perspektive majke muskog djeteta.

Meni bi 10x bilo pozeljnije npr. da ih odvedu zicarom na Sljeme (ne bi vjerovali koliko djece iz Zg roditelji nisu nikad odveli nigdje po Medvednici), pa onda rudnik Zrinski, malo Grafičar, preko Snjezne kraljice do one Zvjezdarnice na Medvednici...ma ima toga koliko hoćeš.

A opet sigurno ih ima koji bi se bojali visine, voznje žičarom i eto nas na pocetku...izleti trebaju bit jednostavni, blizu i izvedivi. :/
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.10.2024. at 23:55

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dok vjeronauk ne ispadne van iz škola teško će se tu nešto dati, mi imamo u grupi javljaju kaj je svećenik rekao u vezi pričesti. Onak helo, to raspravi u crkvi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili nekad se išlo u posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru, Plesu i otpadnim vodama.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.10.2024. at 08:03

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Lili nekad se išlo u posjet autobusnom i željezničkom kolodvoru, Plesu i otpadnim vodama.
    Takje. A bili su i u Lisinskom na jutarnjoj glazbenoj predstavi s lutkama. Eh, sad, je li to bila predstava Peća i vuk ili tako nešto, nemam pojma. U lokalnom kulturnom centru i knjižnici visili su često. Ne znam kako je sada, ali za Lisinski se baš ne bih kladila da je lako ući.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dok vjeronauk ne ispadne van iz škola teško će se tu nešto dati, mi imamo u grupi javljaju kaj je svećenik rekao u vezi pričesti. Onak helo, to raspravi u crkvi.
    Eto ti grupe pa kad ih samo dvoje-troje ne ide i to ti je tema većine roditelja.
    Budi sretna da ne poatoji kod jednog tvog djeteta.

Kod nas je postojala grupa al samo za tipa kupovinu poklona na kraju 4.razreda ili da nam predstavnica roditelja javi u grupu kad se vracaju busom iz Novog Vinodolskog.
    Ja sam presretna ato to nisu bile aktivne grupe, prepune debilane i bespotrebnih informacija.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.10.2024. at 09:10

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovdje jako slabo pišu u te dvije grupe, u onoj drugoj je i onemogućeno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.10.2024. at 09:23

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, pa ne ide nikad cijeli Zagreb u neko izletiste. Obicno jedna generacije jedne skole. Trenutno je na mnogim fakultetima takva situacija da nemaju dovoljno studenata. Ja mislim da bi FESB bio presretan da jednom mjesecno profesori s brodogradnje (ako vise i postoji) ugoste na 2 sata djecu nekog uzrasta. To je i fakultetima i tvornicama promidzba, pa i televizijama. Nije brodogradnja jedina koja izumire, sigurna sam da ima jos nekih manje popularnih fakulteta koji imaju vremena ugostiti djecu na sat dva.

Ja sam osobno vodila veće po tvornici, trebaju vidjeti kako izgleda skladiste, kako izgleda montaža. Moji su i proizvodnju gledali, al to zaista nije uvijek moguce. Sortiranje smeća sam ja gledala preko stakla, kao s neke galerije. Mozda netko ima tako nesto.
    Pa i ugoscuju oni vjerojatno, to i kazem. Al upravo to, jednom do dva puta mjesecno manju grupu djece. Ugoscujemo i mi tako. Al da nam dodje cijeli jedan uzrast iz svih skola - to nema sanse.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 31.10.2024. at 10:10

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pricamo tu o obvezi korištenja autobusa u RH za skolske izlete jer najcesce idu 2 generacije na iste izlete, a to je cca 200ak djece.
    Kod nas u školi 1 generacija ima preko 100 ucenika.

Metro ne postoji, a usporedba prometnog kolapsa u Bxl i Zg je ono nebo-zemlja. Ne znam kad si se zadnji put vozila grad.prijevozom u Zg. Trenutno nam je to rak rana grada (uz smeće).
    To je po meni bas sramota za gradski promet i prijevoz. Da ga vlastiti ucenici ne mogu koristit jer nije dovoljno siguran, operativan i sl :/ (ne samo za zgb).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jelena, mislim da zivis u nekom balonu Sestra i kuma mi zive vani, pa ni njihova djeca ne idu na izlete tipa tvornice, skladista, montaze, proizvodnje, pogona, sortiranja smeća...evo iskreno mene kao osnovnoskolku takve stvari ne bi uopce zanimale. Ne zanimaju me ni danas. Potpuno druge stvari su mi interesantne.

Musku djecu vrlo vjerojatno vise zanima tvoj popis, pa gledas iz perspektive majke muskog djeteta.

Meni bi 10x bilo pozeljnije npr. da ih odvedu zicarom na Sljeme (ne bi vjerovali koliko djece iz Zg roditelji nisu nikad odveli nigdje po Medvednici), pa onda rudnik Zrinski, malo Grafičar, preko Snjezne kraljice do one Zvjezdarnice na Medvednici...ma ima toga koliko hoćeš.

A opet sigurno ih ima koji bi se bojali visine, voznje žičarom i eto nas na pocetku...izleti trebaju bit jednostavni, blizu i izvedivi. :/
    Kod nas se djeca na faksu bas zabave al pp. da im je Poljud ipak bio veci hit :D

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To je po meni bas sramota za gradski promet i prijevoz. Da ga vlastiti ucenici ne mogu koristit jer nije dovoljno siguran, operativan i sl :/ (ne samo za zgb).
    Paaaa trenutno u Zagrebu je cijeli promet jakooo jako kaotičan, loš, nesiguran, moja djeca i ja gotovo samo javni prijevoz koristimo, ali za doći doktoru 8 km zapadno od sesveta mi treba oko sat vremena jer se stvori prometni čep kada ljudi idu s posla, i naravno puno ljudi još dodatno stvori probleme svojim nervoznim ponašanjem jer žele doći prije pa kao na divljem zapadu skreću gdje ne bi smjeli pa dolazi do sudara i sličnog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ne postoje doktori koji su ti bliže i koji primaju pacijente?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sr...-nastavu-36942

Učiteljica ne smije utrpati učenike u ZETov bus i odvesti ih npr. u obilazak Gornjeg grada. Ne smije im sama pričati o znamenitostima, nego mora angažirati vodiča.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 31.10.2024. at 12:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •