Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: mislim da se odjavljujemo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno mislim da se odjavljujemo

m. ne doji vec dva tjedna + dva dana.
    do nekih 20. mjeseci je dojila takoreci non-stop, kao novorodjence.
    onda sam zatrudnila pa sam joj prestala nuditi tako da su se podoji u roku od tri mjeseca jako smanjili.
    nakon tri mjeseca dojenja u trudnoci, zbog komplikacija u trudnoci sam prestala dojiti. tada su se podoji ionako sveli na minimum, za uspavljivanje, a kako je mm preuzeo ulogu uspavljivaca (nosanjem) nije me vise ni trazila.
    i tako vec dva tjedna i dva dana.
    negdje sam citala da ako dijete ne sisa dva do tri tjedna da je onda to to, jer da najcesce izgube refleks sisanje kroz to vrijeme. sto vi kazete na to?
    premda smo u biti prestali dojiti zbog trudnoce, zadovoljna sam, sve je islo dosta postepeno i gotovo onako kako sam i planirala - dojiti najmanje do druge godine

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma cestitam od srca!
    lijepo je vidjeti zavrsetak dojenja, kad su i mama i dijete zadovoljni s ishodom....

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

najbitnije je da ste odadvije zadovoljne

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: mislim da se odjavljujemo

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    negdje sam citala da ako dijete ne sisa dva do tri tjedna da je onda to to, jer da najcesce izgube refleks sisanje kroz to vrijeme. sto vi kazete na to?
    na ovo ti samo mogu reci da smo D i ja imale pauzu od mjesec dana, mislila sam da je gotovo, ali ona je odjednom opet pocela traziti i cicati kao da nije ni prestajala. nije to vise tako cesto kao prije, ali tu-i-tamo trazi

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

čini mi se da sam negdje pročitala da refleks sisanja nestaje nakon 2 mj. od prestanka sisanja :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Citiraj dorena prvotno napisa
    na ovo ti samo mogu reci da smo D i ja imale pauzu od mjesec dana, mislila sam da je gotovo, ali ona je odjednom opet pocela traziti i cicati kao da nije ni prestajala. nije to vise tako cesto kao prije, ali tu-i-tamo trazi
    zanimljivo...koliko je ti je tada curica bila stara?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    čini mi se da sam negdje pročitala da refleks sisanja nestaje nakon 2 mj. od prestanka sisanja :?
    pretpostavljam da to ponesto ovisi i o dobi djeteta? mislim, sto je dijete mladje to ima jacu potrebu za sisanjem, pa i to vise vremena treba proci da bi izgubilo potrebu za sisanjem, i refleks za sisanje. barem mi se tako cini. ovu informaciju o dva do tri tjedna sam pronasla na stranicama onog "the naural child project", i mislim da se odnosi na stariju djecu.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj dorena prvotno napisa
    zanimljivo...koliko je ti je tada curica bila stara?
    to je bilo pred 2-3 mjeseca, racunaj da ce jos malo 4 god :/ . znaci, 3,5 god.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a tako...bas me zanima kako ce nama to sve ici. evo sad ide treci tjedan nedojenja. m. izgleda potpuno zadovoljno, puno se mazimo, a ne trazi. ma necu se ni opterecivati. naravno da cu joj dati ako zatrazi, tim vise sto se sada osjecam dobro, ne pijem nikakve ljekove, niti vise imam ikakve komplikacije u trudnoci. ponekad mi bude zao, zapravo mi nedostaje dojenje ali s druge strane mi je drago jer nisam nikad bila odusevljena sa idejom tandema. jednostavno zato jer je m. bila jako zahtjevna beba i cini mi se nezamislivo u takvoj situaciji dojiti dvoje. ali tko zna, mozda ce mi s ovom bebom biti lakse, mozda cu se brze oporavljati od poroda...
    tko zna mozda i mi na kraju zavrsimo s tandemom!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

8)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Jako mi je drago da ste imale tako lijep i spontan prekid i da ste njime obje zadovoljne.

Da ti odgovorim na pitanje - par tjedana nije dovoljno da dijete izgubi refleks sisanja. Recimo, Fiona je prestala s dojenjem kad sam bila u sedmom mjesecu trudnoće i ponovno počela kad je vidjela bebu da papa.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, cula sam za slucajeve djecice koja se pridruze novoj bebi i tako se vrate cikanju i nakon nekoliko mjeseci sto su prestali, premda mislim da su to ipak iznimke.

ova informacija koju sam navela sam procitala u jednom tekstu o prirodnom odvikavanju sa naturalchild.org
    oni meni inace imaju stvarno genijalne tekstove...evo kako to ovdje opisuju:

"For most children before age three or so, weaning, spontaneous or mother-initiated, is all but final when two or three weeks have passed without your child’s tugging your blouse. After this amount of time most of these little ones do not ask again, or if they do, they find they have forgotten how to suckle. "Is it broken?" one little guy asked when he could not remember after a year just how to go about nursing...Occasionally a child will ask to nurse again after you have regarded her as totally weaned, but most forget how."

http://www.naturalchild.org/guest/no...umgarner2.html

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"Is it broken?"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemoj mi soli na ranu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"Is it broken?"
    Ajoooj... kak slatko i tužno u isto vrijeme...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •