Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: kontracepcijske tablete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kontracepcijske tablete

imam jedno malo pitanje.
    jos prije sam pila kontrac. tablete zbog policisticnih jajnika,pa sam prestala, pa sam zatrudnila i rodila. u medjuvremenu bih opet pila tablete kojih godinu dana prije mozebitne druge trudnoce. e sad, napravila sam krvne pretrage, jetrene probe i tako i ginekologica mi je prepisala Logest. A ja bi rado neke sa sto manje hormona i nuspojava i svacim. Tipa da ne dobijem pretjerano na tezini, da se rijesim par pristica i da mi naravno ne utjecu pretjerano na 'zelju i volju za seksom'
    I cula sam da su Yasmin ok, pa ako ima tko kakvih iskustava ili stogod za reci, molim vas, recite. Logest, Yasmin ili neke trece
    hvala

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koliko ja znam, logest i jesu s vrlo malom dozom hormona

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Logest imaju jako, jako malo hormona. Tu su negdje s Yasmin (skuplje, novije).

I selim na Zdravlje odraslih.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo ja ti koristim yasmin i super sam zadovoljna. Nikakvih nuspojava do sada

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ENA26 prvotno napisa
    Evo ja ti koristim yasmin i super sam zadovoljna. Nikakvih nuspojava do sada
    Dojiš ili ne?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ah, evo, odgovor sam saznala na "zdravlju djece"

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam koristila više njih ali najviše sam bila zadovoljna s ovim zadnjima a to su bile Logest.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

curke jel netko probao one kontracepcijske flastere
    cula sam da su mrak

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam na Yasminu bila suha do ludila i vratila sam se na moj stari dobri Cilest. Mislim da ću nakon poroda staviti spiralu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja koristim kontacepcijske pilule (nebitno koje, nijedne ovde nabrojane) ali me oduvijek zanimala jedna stvar:
    navodno su 99 % sigurne, znaci da postoji 1% sanse da ipak zarudnim
    kako ce zena koja pije kontracepcijske pilule to znati? da li ce dobiti M ili ne?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ayla! prvotno napisa
    i da mi naravno ne utjecu pretjerano na 'zelju i volju za seksom'
    Pila sam tri mjeseca Yasmin i pretvorile su me u frižider.
    Spasila sam se kad sam ih se riješila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mislim da je to individualno od zene do zene.. meni su garantirali 100% da se necu udebljati od yasmina (jer sam s diana35 dobila 9 kg) na kraju sam od yasmina u 2 mj. dobila 5 kg. imam kolegicu koja je s yasminom izgubila 3 kg :/ meni je se otvorio apetit za 200%

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tu stvarno nema pravila, ja se ni od Diana nisam debljala. Sad sam krenula s Yasminom, tek mi je prvi ciklus, pa ćemo vidjeti kako bude... Za sad mi jedino M nikako da potpuno stane, ali tek mi je 8. dan ciklusa, pa još nije za zabrinuti se (jer mi inače M znaju trajati tako dugo).

malena beba, ja ne znam ni jednu ženu koja je ostala trudna uz redovno uzimanje pilula. Nekoliko koje su uz pilule ostale T su ih pile kako stignu - svaki dan jednu, ali u najrazličitija doba dana,

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tu stvarno nema pravila, ja se ni od Diana nisam debljala. Sad sam krenula s Yasminom, tek mi je prvi ciklus, pa ćemo vidjeti kako bude... Za sad mi jedino M nikako da potpuno stane, ali tek mi je 8. dan ciklusa, pa još nije za zabrinuti se (jer mi inače M znaju trajati tako dugo).

malena beba, ja ne znam ni jednu ženu koja je ostala trudna uz redovno uzimanje pilula. Nekoliko koje su uz pilule ostale T su ih pile kako stignu - svaki dan jednu, ali u najrazličitija doba dana,

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koristila sam Triquilar godinu i pol, bila sam zadovoljna..Nakon poduze stanke krenula sam na Logest, nisam bila zadovoljna, udebljala sam se, voda mi se skupljala u organizmu, imala sam glavobolje, umanjenu zelju za sexom..prestala sam ih piti i sad sam godinu dana bez pilula i necu ih nikad vise piti....

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja pila 2godine Diane i sad već godinu dana Yasmin-nikakvih nuspojava niti s jednima ni drugima.Niti sam se udebljala,cak otkad pijem Yasmin sam i smršavila!

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e i sestra mi je koristila kontracep.flastere i kao prvo je bila zadovoljna onda joj se nakon par dana poceo odljepljivat pa je poludila i rekla nikad više!!

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pila cilest-ponasala sam se ko da cijeli mjesec imam pms,stalno sam se cmoljila i sl..glavobolje..
    logest-dolje me toliko cohalo i cohalo da sam stalno mislila da imam gljivice,dok mi dr. nije rekla da ocito imaju premalo estrogena za mene i da mi rade efekt kao u menopauzi-da mi je dolje sve suho i svrbi jer mi se tanji sluznica.
    triquilar-nikakvih simptoma osim smanjene zelje za seksom

sada sam trudna i stvarno ne znam kaj da poslije koristim.koje tabelte..probat cu opet triquilar pa cu vidjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sad koristim tablete Yasmin. Tek mi je 1. ciklus, ali do sada nisam vidjela nikakvih negativnih promjena. Prije par godina sam pila Stediril - koma, stalno neka međukrvarenja. Onda sam pila Cilest - od njega sam imala jake mučnine neposredno nakon kaj sam ga popila, a i ten mi je bio jako loš, što inače nije, na licu su mi se javljali neki lišajevi. Sad sam na Yasminu i za sad je ok, mada mislim da točnije informacije mogu dati tek nakon nekoliko ciklusa.

A danas mi mm veli da idemo po 3. dijete :shock: :shock:

mislim da se ipak šalio :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni danas Meni danas 12. dan Yasmina, i konstantno imam lagano krvavi iscjedak :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam 5 godina koristila triquilar i stvarno nikakve zelje za seksom, nevjerojatno. to nisam ni kuzila dok se nisam skinila s njih...sad mi bas muka sta cu kad prestanem dojiti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Meni danas Meni danas 12. dan Yasmina, i konstantno imam lagano krvavi iscjedak :?
    meni je isto negdje 12. dan. Nisam niš primijetila, ali sam imala takva međukrvarenja dok sam pila stediril prije par godina.
    Nazovi doca pa pitaj. mene isto zanima kaj bude rekel.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Od Cileste sam dobila celulit a Triquilar su mi bile ok.
    Ovaj mjesec stavljam spiralu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja dojim već 20 mjeseci i htjela bih ponovno početi piti kontracepcijske pilule, ali ne bih htjela prestati dojiti. da li je to moguće, mislim dojiti i piti pilule? ima li popratnih nuspojava na dijete povećana razina hormona? koje pilule imaju najveću dozu progesterona (imam ga premalo zbog dojenja)?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Irenica prvotno napisa
    Ja dojim već 20 mjeseci i htjela bih ponovno početi piti kontracepcijske pilule, ali ne bih htjela prestati dojiti. da li je to moguće, mislim dojiti i piti pilule? ima li popratnih nuspojava na dijete povećana razina hormona? koje pilule imaju najveću dozu progesterona (imam ga premalo zbog dojenja)?
    Jedino tzv. mini-pill (samo progesteron, bez estrogena). Nema ih u RH, mogu se nabaviti uz recept, ali se čeka oko 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam uz Stediril dobila 10 kg u godinu dana. Od Diane 35 sam pala u depresiju, od Triquilara su mi oči bile suhe (nosim kontaktne leće), a od Cilesta sam izgubila svaku želju. Ja, izgleda, spadam u onih 0,1% koji od svega imaju nuspojave koje se spominju na dnu uputa i pisane su slovima od 0,3mm.
    Sad, nakon 2. poroda imam spiralu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •