Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Rodilište Pakrac

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Rodilište Pakrac

Pozdrav svima, nova sam na forumu, a kako uskoro trebam roditi zanimaju me iskustva rodilja iz bolnice u Pakracu. Kakvo je osoblje? Higijenski uvjeti? Babice? Općenita iskustva. Svaka pomoć ili informacija je dobrodošla. Za sada se dvoumim između bolnice u Pakracu i bolnice u Sisku.
    hvala

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cula sam, dakle nisam tamo rodila al su mi trifrendice tam rodile da je odlicno, sobe trokrevetne, osoblje odlicno, sestre super
    doktori , ma sve 5 :D jucer sam bilana njihovoj kirurgiji i mogu reci da sam ostala paf, tako ljubazne sestre vidla nisam u zivotu
    mi smo fulali kat i sestra nas je osobno odvela kod dezurnog doktora s dva kata po stepenicama dolje k doktoru :D

tako nesto od medicinske sestre nikada nisam dozivjela ni u bj ni u zg
    a tamo nas je docekala takoder ljubazna i nasmijesena mlada sestra, doktor jos bolji :D
    frendice su mi pricale da su sestre jako drage i dobre, pomazu oko dojenja ili ako ne zelis dojiti zazmire na svercane flasice
    da trebam roditi isla bih tamo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Joj, baš ti hvala. I ja sam za ovu bolnicu čula da je skroz ok, a iako mi je Sisak bliži, ne želim tamo ići, vjerojatno rodilište u Sisku ne zovu bez razloga "klaonica".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok. ako nije kasno prenosim najbolje dojmove i utiske iz Pakraca jer nam se tamo rodio na Marko. Rodilište je super jedino su nam na prijavi za matični ured upisali krivi datum rođenja tak da nam je izdan rodni list i domovnica sa krivim datumom pa smo imali more dodatnih komplikacija i troškova da to popravimo.

Dolca

Početno

Pa eto nam novog odredišta rodilja....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    cula sam, dakle nisam tamo rodila al su mi trifrendice tam rodile da je odlicno, sobe trokrevetne, osoblje odlicno, sestre super
    doktori , ma sve 5 :D jucer sam bilana njihovoj kirurgiji i mogu reci da sam ostala paf, tako ljubazne sestre vidla nisam u zivotu
    mi smo fulali kat i sestra nas je osobno odvela kod dezurnog doktora s dva kata po stepenicama dolje k doktoru :D

tako nesto od medicinske sestre nikada nisam dozivjela ni u bj ni u zg
    a tamo nas je docekala takoder ljubazna i nasmijesena mlada sestra, doktor jos bolji :D
    frendice su mi pricale da su sestre jako drage i dobre, pomazu oko dojenja ili ako ne zelis dojiti zazmire na svercane flasice
    da trebam roditi isla bih tamo
    Sve mi je ovo OK, ali ne kužim ovo s flašicama...

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja razmišljam o porodu u Pakracu.
    Zna li netko može li suprug prisustvovati porodu ?
    Po jednoj priči s poroda na forumu stekla sam dojam da može, a opet imam i suprotnu informaciju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo, iz prve ruke, iskustvo iz rodilišta u Pakracu. Sestre i babice na odjelu za rodilje su stvarno super. Tate ne smiju biti na porodu, ali u budućnosti i to planiraju. Atmosfera u rađaoni je ok, svira muzika, babice porađaju, doktor dođe tek ako ima koja komplikacija (mene je samo zašio nakon epiziotomije), sve je brzo prošlo, nisu mi dali ništa za bolove, ali su mi dali čaj od nevena za opuštanje koji je pomogao. Nakon poroda je klasika, sat vremena na stolu i onda u sobu sa bebom. Nije gužva u rodištu, doručak, ručak i večera se poslužuju u blagavaonici u kojoj se rodilje druže, a užina se dobije u sobu. Ugodno je. Posjeti su od 16-17, ali može se doći u bilo koje vrijeme. Sad na odjelu nakon poroda ima jedna gadna sestra, ali preživi se i njezina smjena. Kad bih opet išla roditi, opet bih išla tamo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakvi su u vezi poroda, jel forsiraju intervencije, jel rutinski drip i epiziotomija, jesi li morala lezati uz ctg cijelo vrijeme...?

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam se porodila u Pakracu i sve u svemu nije bilo tako loše(uspoređujući s prvim porodom u Požegi).
    Nisu mi davali drip ni ništa protiv bolova, dobila sam čaj(što me iznenadilo), rezali me jesu ali su mi rekli da je ožiljčina od prvog poroda bio jako tvrd pa su se bojale da ne popucam. Prethodno sam rekla da bi da me ne režu a babica je rekla da jako rijetko režu čak i kod prvorotkinja. Imala sam dvije ljubazne babice Ankicu i Alenku. Posebne pohvale Ankici koja mi je pomogla savjetima, objašnjenjima(vezanim za dojenje) i toplim ljudskim pristupom. Onih 2 sata nakon poroda sam bila u rađaoni i beba je bila uz mene, nakon čega su je odvezli i dovezli mi je u sobu za 1-2 sata. Ležala sam za vrijeme trudova na povišenom ali moram priznati da nisam imala potrebu za ustajanjem. Bebu su odvozili samo na kupanje. Pristup dojenju ovisi o sestri. Kada su mi ga dovezli nakon poroda sestra kaže da ga je sredila i nahranila na što mi je pao mrak na oči i to je najlošije od svega u ta 3 dana jer je Jakov jadan nakon toga bljuckao i mučio se. Još neke starije sestre su brze s bočicama(kao pa ići ćete prije kući)tako da sam ja svaki puta kada bi ga odvozili na kupanje govorila da ga ne hrane.
    Pedijatar mi je naglasio da ga dojim na zahtjev.

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam prvo dijete rodila u Pakracu, a drugo u Sisku.

Za rodilište u Pakracu same pohvale. Na prvom mjestu je dojenje i kada sam ja već sva jadna htjela odustati od dojenja i predložila da ću ga hraniti na bočicu, ta sestra kojoj sam to rekla je ostala uz mene i pomagala mi sve dok se ja i moja beba nismo "skužile" i dok nisam počela dojiti.
    Ljubaznost doktora i sestri mi jer stvarno puno olakšao prvi strah od poroda. Čak me i doktor koji me porađao na viziti pitai jel sam još ljuta na njega (

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve mi je ovo OK, ali ne kužim ovo s flašicama...
    kaj ne kuzis? forsiraju dojenje ali ako netko ne zeli dojiti ne rade dramu od toga ,ne urlaju na rodilje i ne scudavaju se iz toga , vec dozvole da si dijete nahranis bocicom ak ju imas - demokracija
    no ponavljam nemam osobno iskustvo vec po cuvenju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

je je, trebas samo naletiti na jednu staru ljutu sestru pa da vidis kako forsira dojenje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

citat: a kakvi su u vezi poroda, jel forsiraju intervencije, jel rutinski drip i epiziotomija, jesi li morala lezati uz ctg cijelo vrijeme...

meni nisu ništa forsirali, u predrađaoni sam bila vrlo kratko, ali skoro cijeli sat koliko je trajao porod, u rađaoni, bila sam priključena na ctg i to me malo sputavalo

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je je jedna stara ljuta koja ženama daje bočice i još se buni ako beba sve ne pojede jer ona sad mora to mlijeko baciti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •