Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Tekucina u srednjem uhu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tekucina u srednjem uhu

Htjeli bi otici otorincu na pregled. Idealno bi bilo da je dobar, da radi s djecom i da je privatnik

E pa ako znate tako nekog, pls mi javite.

Zahvaljujem

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije privatnik al svejedno javljam

mi smo išli kod roberta trotića u vinogradsku koji radi s klincima i bilo je dobro čitaj: bez urlanja

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je u pitanju sluh, toplo preporucujem vinogradsku, mi smo pacijenti dr. Mihaela Riesa, odlican je s djecom.
    jednom tjedno ima amublantu (srijedom). popodne funkcionira kao privatnik, tj. platis sve sto radi

losa vijest: dugo se ceka na red (naruce te za cca 2 mjeseca), ali znam da u popodnevnim satima nije tako duga lista cekanja (cca tjedan dana, barem su nas tako bili narucili jednom kad nisam mogla izaci s posla)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci za to privatno, samo nazovem i narucim nas?

Ak imas br tel, aj salji na pp

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno kod sabola utorkom radi dr marn iz klaiceve

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunahor hvala za info :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam ja "preporuka za dječjeg OTMIČARA"... :shock:

vrijeme mi je da idem doma...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to jos privatnika trazim

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    navodno kod sabola utorkom radi dr marn iz klaiceve
    Za ovog doktora smo i mi dobili preporuku i moram reći da je vrlo stručan i korektan.
    Mi smo išli sa uputnicom u Klaićevu(prvi pregled je bez naručivanja ),ali dr. radi samo jedan dan u tjednu i mora se čekati satima da se dođe na red.Najbolje je prije nazvati i pitati kada i dali radi.
    Još jednom moram reći da je bio vrlo stručan i da je dijagnoza koju je postavio bila iznimno točna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi smo bili kod Marna, kod Sabola.
    jako zadovoljni - doktor strpljiv i blag.
    inače radi u klaićevoj, ali kod sabola se ne čeka.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj forum doslovce zlata vrijedi! Hvala vam zene. Eo vec zvala Sabola i dogovorila dolazak danas

Ljubičica~~

Početno

Evo ja sam se konačno i aktivno pridružila!
    Možda nekad uspijem ukrasti i par minuta na poslu...

Sad sam od MM čula i da ste bili na pregledu....i to je sve, nece vise nis reci... cini mi se da se moram maknuti od kompa....

Pusa Bubi od Eme i

pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dr noso, poliklinika nemetova - odličan

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde javi kako je bilo ikoliko kosta pregled :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej bok ljubicice, jako lijepo te vidjeti ovdje

Lunahor duzna sam ti nevidjeno :D

Bili jucer kod dr Marna (kod Sabola), doktor je stvaro dobar (kak Apri rece), stalozen, strpljiv - lima je bas bio zadovoljan a i mi. Bas je strpljivo odgovarao na sva nasa "glupa" pitanja. Obavili pregled (cijena ista kao i svih drugih pregleda kod Sabola - 400 kn).
    Upalu uha vise nemamo, no sad imamo tekucinu u uhu koje se moramo rijesiti tjekom sljedecih mjeseci. Zbog nje slabije cuje nekih 40% (sto smo i primjetili zadnjih dana). Uglavnom, sad smo mirniji, znamo na cemu smo i sto nam je ciniti... Idemo ponovo za nekih mjesec dana da vidimo sto se desava s tom tekucinom.

I sad odoh traziti po forumu info o tekucini u uhu i o dobrim inhalatorima

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja bih ti preporucila hoomeopatiju - konstitucijsku (valjda se tako kaze, prevodim sa njemackog). ona zaista moze pomoci.
    mi smo se 2 godine s tim borili. upale uha smo hoomeopatski sanirali , medutim tekucina se je cesto skupljala, zbog cega je curica neke zvukove, frekvencije slabije cula.
    ako nista od toga ne pomogne, uvijek se mogu ugraditi cjevcice.
    sretno.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D superiska :D ja ti imam bremed 5004 ltrazvucni i zadovoljna sam s njim :D eto zena za sve tvoje potrebe
    odoh ja s ovog topica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad imamo tekucinu u uhu koje se moramo rijesiti tjekom sljedecih mjeseci
    kakve vam je dok dao preporuke za "rjesavanje" tekucine?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ja bih ti preporucila hoomeopatiju - konstitucijsku
    anchie, mammaju priprema tekst o ovome, a ja sam ga lektorirala pa mi je na računalu.
    hoćeš?

naš inhalator je od firme Hi med, model airy 5020.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    sad imamo tekucinu u uhu koje se moramo rijesiti tjekom sljedecih mjeseci
    i mi imamo isti problem! već su nas slali na operaciju i sad imamo "zadnje trzaje" da se probamo izvući bez cjevčica...
    kapamo nos 4xdnevno sa Ephedrinom 0,25 i sulfasolom 4%. nakon 4-5 dana smo grijali uši (topli ručnik) i onda je trebao začepiti nos i jako puhnuti. izgleda da mu se stanje znatno poboljšalo jer se sad stalno žali da svi pričaju jako glasno.... :D
    idemo na kontrolu drugi tjedan pa ćemo vidjeti...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    anchie, mammaju priprema tekst o ovome, a ja sam ga lektorirala pa mi je na računalu.
    hoćeš?
    aj pls salji

Citiraj emily prvotno napisa
    -Na Fluimukanu smo sljedecih 3 tjedna (3x dnevno) (da se sluz razrijedi i sama izadje van)
    -Sljedecih 6 dana operil sprey 3xdnevno
    -Inhalacije 2xdnevno (fizioloska s nekim lijekom - ne sjecam se ime, moram pogledati sto je napisao)
    -Zvakanje zvake!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, zvakanje zvake je i nama pomoglo.

i znam da za vas ne vrijedi, ali ne skodi reci: djeca koja imaju problema sa sekretom u tubama, nikako ne smiju piti iz bocice, pogotovo ne u lezecem polozaju! eventualni ostaci tekucine koja se konzumira na taj nacin mogu doci u tubice, pa onda i to bude uzrokom upale.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eo ja preimenovala naziv topica, jer ovo o cemu pricamo vec fakat nema veze s potragom za otorincem

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

problem s tekucinom nije samo kako je se jednokratno rjesiti, jer to ce ici.
    problem je ako se ona nakon svakog infekta, pogotovo zimi bude vracala.
    ali mozda ce te vi biti te srece, da vam se vise ne vrati.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

seni kaj ste koristili za homeopatsku sanaciju upala uha?

Koraljka

Početno

Vidim da nas je vise, cija djeca muku muce sa sekretom u srednjem uhu. Mi smo bili kod dr. Raisa u Vinogradskoj, prosli terapije inhalacijama, Flumukanom, kapanja nosa, promjena klime..itd. Nista nije bas pomoglo i Fran je predviden za ugradnju cjevcica i tonzilektomiju za 9. mjesec (timpanogram i audiogram su mu jako losi, ima provodnu nagluhost i poceo je zaostajati u govoru tako da sad idemo na vjezbe kod logopeda - privatno). Ja sam ipak potrazila drugo misljenje kod dr. Tolica u Klaicevoj, koji je isto divan i strpljiv. Jednina razlika je u tome sto se u Klaicevoj ne narucujes i sto oni ne prakticiraju ugradnju cjevcica ako to nije prijeko potrebno( koje djete nosi 2-3 mjeseca), nego samo naprave rupicu u bubnjicu da sekret iscuri van, a sam bubnic zaraste na nekoliko sati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se konacno javim..

Mi smo bili na pregledu krajem 8.mj i oba uha su nam IZVRSNA. Nema vise tekucine u usima. :D

Doktor nam je dao sljedeci savjet u svrhu preventive i sto rijedjeg vidjenja

- 2x dnevno 50 mg C-vit
    - svake veceri spricanje nosica sterimarom
    - nakon dolaska iz vrtica isto obilno spricanje nosica sterimarom

Mi smo do sada imali 2 prehlade (upravo druga u tjeku). Prvu smo sasjekli u korjenu inhalacijama (eeeee, da sam to znala prije ). Nosic je prestao curiti k'o rukom odneseno. A i za ovu drugu prehladu mi se cini da ide isto u dobrom smjeru. Inhaliramo cistu fiziolosku - nista posebno.

Eto, mozda nekome isto ova prevencija pomogne.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Splitala sam topic, nastavak je ovdje

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...548&highlight=

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podižem topic...

Lara ima već dva mjeseca probleme s lijevim uhom i nije isključena ugradnja cjevčica... zanima me jel ima netko tko je bio na toj operaciji i kakva su iskustva...

sad smo na svim mogućim kapanjima i uha i nosa pa ćemo vidjeti nakon timpanograma ali sve nekako upućuje na operaciju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Larita, ukucaj u pretraznik cjevcice i ogranici na PDF zdravlje djece, izbacit ce 10-ak tema
    drzim fige da ipak sredite stvar kapanjem

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Larita prvotno napisa
    Podižem topic...

Lara ima već dva mjeseca probleme s lijevim uhom i nije isključena ugradnja cjevčica... zanima me jel ima netko tko je bio na toj operaciji i kakva su iskustva...

sad smo na svim mogućim kapanjima i uha i nosa pa ćemo vidjeti nakon timpanograma ali sve nekako upućuje na operaciju
    kakav je timpanogram, audiogram ?
    jeste li operirali vegetacije ?
    pokušali s Cimolan sir. ?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

timpanogram će joj raditi kad joj se sanira trenutno curenje... svaki drugi dan idemo na ispiranje, kapamo, pijemo cimolan... i to je sve za sada... još uvijek se nadam da ćemo proći bez cjevčica, ali ovo joj je već peto curenje od 1.11. Ovaj put nije jako tak da su rekli da ćemo pričekati dok ne prestane, jedino ako se u međuvremenu pogorša situacija onda će ići po hitnom postupku...

nismo opeirali vegetacije, kinder, možeš li mi objasniti u kojem se slučaju i kako to radi...

možda sam u panici bez veze ali bi voljela znati sve solucije... misim da ćemo i kod Sabola slijedeći tjedan... bili smo već kod nekoliko doktora i čak je i naša pedijatrica-homeopatica preporučila cjevčice što me prilično zabrinulo jer žena nije inače sklona takvim rješenjima :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sad sam malo uhvatila vremena i pretražila stare postove na tu temu...
    koliko sam skužila svakako moramo napraviti timpanogram i audiogram i tek nakon nalaza vidjeti što dalje...
    iskreno, malo me razočarala pedijatrica kojoj sam inače ful vjerovala, još je k tome i homeopat... ja sam sama otišla k specijalistu... ona mi je svaki put govorila da su te upale uobičajene kod djece koja krenu u jaslice... mislim Lara je u zadnja dva mjeseca bila u jaslicama možda sveukupno dva tjedna...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

koliko sam shvatila iz posta , do sada je u nekoliko navrata curilo uho ? :?

važno je napraviti timpanogram iako pretpostavljam da će pokazati rigiditet lanca slušnih koščica ako je imala upalu uha.

Tek sam sada vidjela da je malena stara 17 mj. , tako da ne dolazi u obzir audiogram.

Operacija vegetacija je operacija trećeg krajnika, uobičajen redosljed je operacija vegetacija ( tako bih ja ) eventualno paracenteza ( zasjecanje bubnjića sa svrhom da se posauga tekućina iz srednjeg uha , stvore optimalni tlakovi i prostor ispunjen zrakom .)

Naravno, postoje i drugačiji stavovi , neki preporučavaju ugradnju cjevčica kao prvi akt ( ja to ne bih preporučila , barem ne u toj dobi ,budući da to iziskuje strogo čuvanje od kupanja bez zaštitnih čepova u ušima, ograničava tjelesnu aktivnost djeteta)

Prema brojnim studijama i našem iskustvu rezultati su podjednaki.
    Ugradnja cjevčica se također radi u nesteziji kao i operacija vegetacija, nakon operacije vegetacija dijete je nakon 2-3 dana super , nakon 7 dana slobodan režim , isto tako nakon paracenteze ( uglavnom do kontrole otvor na bubnjiću zaraste).

Uglavnom ja bih preporučila adenoidektomiju + paracentezu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti puno Kinder...

krenili smo sda u Vinogradsku i nakon timpanograma ćemo vidjeti što dalje... vjerovatno ćemo otići još negdje po mišljenje... ako imaš koga za preporučiti bilo bi super... može i na pp... još jednom puno hvala

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

podizem topic i molim za info

kojim pregledom se ustanovi tekucinau uhu?
    Faris je imao upalu srednjeg uha, jos je pod antibioticima...
    Slabije cuje.
    Vec 3 puta smo bili kod ORL ali niko nije jos rekao nista o tekucini?

Je li se podrazumjeva da sa upalom uha ide tekucina i da od toga ne cuje?
    Kupujem inhalator pod obavezno? Anchie, vama je jako pomogao kako sam vidjela.

Dajte jos neku korisnu info ako imate.

Hvala

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Njojzili, nas je mali komsija imao problema sa upalama krajnika i tekucinom u usima, cak je bilo najava da ce ici na operaciju radi ugradjivanja cjevcica kako bi tekucina otekla.
    Isao je na mjerenje sluha (posto su roditelji primijetili da glasno govori) i bilo je prilicno lose na nalazu. medjutim, ORL doktorica (s Koseva) ga je lijecila mjesecima, da bi danas nalaz bio normalan, tekucina se povukla i sve je ok
    ako hoces, raspitam se koja je dr.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    podizem topic i molim za info

kojim pregledom se ustanovi tekucinau uhu?
    Faris je imao upalu srednjeg uha, jos je pod antibioticima...
    Slabije cuje.

Hvala
    Mislim da se zvalo timpanometrija...to ti radi Gezo na Dobrinji.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da, dobio je uputu da radi timpanograf ali to za cca 14 dana
    wewo, raspitaj!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

wewo, raspitaj!
    ok!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

wewo, raspitaj!
    Gezo radi privatno, ali nemam pojma posto je...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam, DA... Onda kad prodje upala ode i ta tekucina (cesto). Ili ostane tekucina (kao nama) bez upale, sto je problem ako se ponavlja ili ne odlazi.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

[quote="Njojza"]podizem topic i molim za info

kojim pregledom se ustanovi tekucinau uhu?timpanometrijaFaris je imao upalu srednjeg uha, jos je pod antibioticima...
    Slabije cuje.

Je li se podrazumjeva da sa upalom uha ide tekucina i da od toga ne cuje?Da

Hvala

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bembo je imao upalu uha prije mjesec i pol. išli na ispiranje i dobili antibiotik. unazad tjedan dana jednom il dvaput sam osjetila miris iz uha kao po ljekovima, apoteci - neznam kako bi to opisala i primjetila sam da poslje kupanja kad već zaspe iz ljevog uha curi vodica i isto ima taj neki čudan miris. pazim da ne dođe voda u uši
    da li tko ima iskustva s gore navedenim?

i da bembo uskoro će imati 8 mj

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem.
    z. vec dva tj ne cuje. nije imala neku posebnu prehladu, bolove u uhu, no vode nas u lokal,bolnici ko da ima tekucinu tj da je imala upalu uha..
    anchi i dr. s cime ste inhalirale , od cega je otisla tekucina iz uha?kapamo nos nasonexom i vise puta na dan fiziol. sad sam pocela i inhalirat fizioloskom.
    u utlorak idemo k dr bodeanu pa cemo vidit sto on kaze kaoko dalje, nekako nisam za cjevcice,.. :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isli kod dr. Boruta Marna u poliklinici Sabol (utorkom je tamo kod njih). Mi smo totalno prezadovoljni.

Tih mjeseci kad smo intenzivno inhalirali s bisolexom, morao je PUNO zvakati zvakace gume (i tako se mali navukao totalno na taj shit )

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo dobili i mi fluimukan na 3 tjedna , pa cemo vidit. bubnjici dobro izgledaju pa za sada nema govora o operaciji. ona definitivno malo bolje cuje iako je timpanogram tipa b.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, sad si me sjetila i mi smo nekoliko tjedana pili fluimukan. Inhalirali bisolexom par mjeseci, i cijelo vrijeme morali zvakati puno zvakacih guma.

Nama je super zavrsilo. Vibriram da tako bude i vama ~~~

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anci pa jeste kasljali od toga ? meni je to bas bilo cudno, davat lijek za iskasljalj ak ne kasljas. al veli dok da ce vjerojatno biti ok :D

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vidiš ti to. Zadnji put kad smo imali upalu uha, imali smo i dijagnozu bronhitis. Tada smo po preporuci jedne pedijatrice kupili Fluimukan kako bi bolje iskašljao. Nisam dala anitibiotik jer je prije toga u mjesec dana imao dvije upale uha i pio 2x antibiotik. I sve je prošlo za par dana bez ikakavih komplikacija.
    Znači, možda je zbog toga jer je to pio. Korisno je to znati.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •