Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Tekucina u srednjem uhu

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kopiram s forum.teretana.net

NAC ili N-Acetil-Cistein - aminokiselina koja je svim sportasima korisna jer podize razine razine glutationa za skoro 500%. Glutation je najjaci tjelesni antioksidans koji se nalazi vecinom u jetri, a ima ga nesto i u misicima. Tu funkciju najbolje cini u kombinaciji s vitaminom C. Zbog slobodnih sulfhidrilnih skupina, NAC moze razoriti disulfidne veze u sluzi, cineci je vise tekucom, te se zato NAC koristi i kao mukolitik tj. razvodnjava slajm, pa ti ga je lakse iskasljat.

NAC ima kupiti bas za tu funkciju i zove se Fluimukan. Ljudi cesto brkaju misleci da Fluimukan sluzi za iskasljavanje. NAC nikako ne moze potaci ili smanjiti kasalj. Zapravo, uopce ne djeluje na kasalj, vec samo otapa sekret koji se stvar kod upala pluca i slicnih bolesti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D ajde super ,mozda nam pomogne :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas sam dosla napisati ovo

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Zapravo, uopce ne djeluje na kasalj, vec samo otapa sekret koji se stvar kod upala pluca i slicnih bolesti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da i mi se upisemo sa happy endom :up nakon 3 tj pijenja fluimukana po uputi dr bodena , timpanogram tipa c tj uredan . sve ok :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    evo da i mi se upisemo sa happy endom :up nakon 3 tj pijenja fluimukana po uputi dr bodena , timpanogram tipa c tj uredan . sve ok :D
    To daje nadu, divno. Mi počeli sa pijenjem fluimukana jučer. Doktor Boduen je rekao da će joj možda jače curiti nosić, ali ništa, danas uopće ne curi, ponekad se samo malo zakašlje i to je to. Vjetojatno je prerano.
    Ali je li kod vas ta tekućina primjetno iscurila van? Mislim, jeste li imali obilniji sekret iz nosa? Ili bilo što neuobičajnije, nego inače.
    Slijedi nam četiri tjedna terapije.
    Još jedno, jako mi je drago na vašem happy endu :D

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne nista, nije nos nis curio drugacije nit jace no inace, al je samo odjednom procula . nije ni iz uha nis curilo.tj nos joj je procurio pred kraj tri tjedna koliko je pila. jos jedna caka, u madjarskoj je fluimukan 14 kn kod nas 46.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kako nagovoriti dijete da popije Fluimukan? Probala sam mu podvaliti da je to Cedevita, probala sam umiješati u čaj, ali nema šanse-proba gutljaj i kaže "Nije mi fino". Ne zamjeram mu, stvarno je grozno slatko i umjetnog okusa (probala).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, to zna biti problem. U uputama piše mješati sa čajem ili vodom, ne znam smije li se staviti u iscjeđeni sok od naranče, on bi malo prikrio tu umjetnu slatkost. Negdje gore sam pročitala da najbolje djeluje u kombinaciji sa vitaminom C, pa sam mislila da je to možda dobro rješenje, ali ne smijem to napraviti jer ne piše da se smije mješati sa nekim sokom :?

Još mi je jedna dilema : svaki su mi put do sada doktori rekli - kod upale uha ili curenja uha ili tekućine u uhu koristiti obavezno Operil kapi, tri puta dnevno, sedam dana ...... Ali djetetu je nos prohodan, ništa ne curi, ona diše na nosić bez problema ...... Ja koristim fiziološku na litre, ali mi je naprosto žao kapati joj operil, kako mi se čini, bez potrebe. Pogotovu što je ovo treća upala uha za redom i tih sedam dana se produži u mjesec dana sa kratkim pauzama. Što mislite ? :?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je dr rekao da ne trewba kapat ak nos ne curi.
    pogotovo ne operil.
    fluimukan madjarski mi je puno bolji jerbo je pakiran tako da ide prahic u jednu zlicicu s vodom pa nema problema a ima i tbl za zvakanje. flumicil se zove i kosta 14 kn po sastavu isti samo velim pakiran po 1 gr, pa moze u malu zlicicu , no moja z., ga je htjela piti i ko cedev.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •