Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: manjak željeza, mogu li piti kavu i čaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kafu, kao i mlijeko bi bilo dobro ne piti 2h prije i poslije željeza, željezo sa c vitaminom, mije loše dodati i folne ili b complexa.

E sada zavisi koje željezo ja sam u svojim laičkim istraživanjima došla do zaključka da je kendural c ( koji ja u Bosni nemam gdje kupiti) najefikasniji preparat, poslije njega gentle iron od solgara, od ovih tabletica na recept ( izuzev totheme) nisam primjetila da mi se željezo popravilo.
    Posljednje uređivanje od MMK : 23.04.2018. at 10:26

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Kafu, kao i mlijeko bi bilo dobro ne piti 2h prije i poslije željeza, željezo sa c vitaminom, mije loše dodati i folne ili b complexa.
    Hvala
    U koje doba dana je najbolje popiti preparat sa željezom?
    Moj je običaj da popijem crni čaj ujutro, kasnije jednu kavu na poslu (više zbog društva) i ponekad jednu s mm-om nakon ručka (također više za društvo). Vjerojatno ću najviše patiti za crnim čajem za doručak, nije da ne mogu funkcionirati nego mi spada u ritual za početak dana
    Ako ga nastavim piti, je li ok da pijem željezo popodne? Još nisam odlučila što ću piti (čula sam preporuke za Solgar) pa ne znam koliko puta dnevno bi to trebalo biti.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Vino - pij kupinovo, hehehe... Zapravo, mislim ozbiljno. Regule su da se pije 3x dnevno po 0,3 dl prije jela, kao aperitiv (tako piše na boci, baš je mm nedavno svojoj mami i kumu tumačio kako to ide). Nisam se nikad time opterećivala, ali znam popiti kupinovo vino vikendom prije ručka, kao aperitiv, jer mi ne pašu žestice.
    Proguglala sam malo i za kupinovo vino, našla da kupine sadrže tanin - pa sam zaključila da će i za kupinovo vino važiti isto što sam napisala i za obično crno vino u prvom postu.

Ne volim Rooibos

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Skoro sve vitamine i minerale bi pilo poželjno piti u prvom dijelu dana, ne znam zbog kojeg mehanizma, ali ja ih pijem, više, mg, d, cink, b, k2, (iz nekih drugih razloga) i kombinujem kako mogu. Željezo, c i b, su mi jedna grupacije, mg, d3 i k2 druga.

Tog kendurala je jedna tableta dnevno, a ovog solgara, mislim 3-4, ne znam koliki Vam je deficit, meni je željezo i hemoglobin pri donjoj granici ref. vrijednosti, ali mi je feritin nizak, pa ću piti 2 solgara ujutro, ja ga naručim s iherba.

Željezo bi bilo savršeno piti prije obroka, bolje se resorbuje, ali ako Vam je tako teško za želudac, može i nakon obroka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Željezo bi bilo savršeno piti prije obroka, bolje se resorbuje, ali ako Vam je tako teško za želudac, može i nakon obroka.
    Budite oprezne ako pijete Kendural C na tašte prije obroka. Meni je Ferumlek u dobi od 40+ izazvao tvrdu stolicu, a nakon Kendurala C me zašarafio želudac big time, nakon samo jedne tbl. Tako da ako imate ikakvih probavnih smetnji, savjetovala bih oprez... tj. gledajte kako ćete reagirati na te lijekove. To se sve pojavilo u dobi 40+, u mlađoj sam povremeno uzimala Ferumlek i nisam imala problema. Ljudi normlano inače podnose Kendural C - tko nema tih problema.... ali... oni se mogu najednom pojaviti pa da znate da može biti i od toga.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.04.2018. at 17:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •