Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: balkonsko cvijeće

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I moj je cvjetao i isto davao sjemenke, i onda se odjednom poceo susiti. Doslovno susiti, a nije pustao novo lisce.
    Mislim, ali nisam sigurna, da sam ga precesto zalijevala :?

I ne znam koliko ima smisla da stavljam sliku, jer sam ga jucer odrezala do nekih 5cm visine
    Bilo mi tako zao gledati kako mu lisce stoji ko od visibabe...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Stavila sam ti sliku svog vlasca na net
    http://i5.tinypic.com/15wzztl.jpg

Neznam koliko možeš vidjeti, ali i moj ima žuto lišće odozdola. Iz sredine je pustio još nekoliko pupoljaka i opet će cvasti. Inače, moj raste u vrtu i ja ga rijetko zalijem tak da živi u prilično sušnim uvjetima.

Nadam se da je tvoj još živ. Ako sumnjaš da si ga previše zaljevala, probaj ga otkopati i provjeriti lukovice. Ako su lukovice počele truliti, onda ga nećeš spasiti, ali ako su lukovice zdrave onda će se oporaviti.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uh, Brigita, tako je moj izgledao u najboljim danima. Sad je suh. Mislim da mu nema spasa, jedino cu probati ovo sto si rekla raskopati zemlju i vidjeti kako lukovice izgledaju.
    Tako mi je zao kada mi biljke ne uspijevaju da je to jedan od glavnih razloga sto ih ne gajim :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Uh, Brigita, tako je moj izgledao u najboljim danima. :/
    A ovako je moj izgledao u najboljim danima:
    http://i5.tinypic.com/15x4zlw.jpg

Slikan je sredinom svibnja kad je cvao, a makovi su još bili majušni (a sad cvatu prekrasno). Slikan je po noći, zato je slika tamna.

Ako ne spasiš lukovice, posij sjeme. I moj je narastao iz sjemena samo što prve godine vjerojatno neće cvasti, nego tek druge.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ne otvaram novu temu, mislim da se uklapa u ovu postojeću.

http://www.vrtlarstvo.com/doktor01.htm

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno pitanje-urgent

lavanda,menta,tamjan,bosiljak-što s njimapreko zime?????

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja ih unosim unutra na hodnik ili zimski vrt.

kadulja mi je greskom ostala vani prosle zime ali je na proljece opet potjerala srecom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

molim pomoć-htjela bi ove godine kupiti začine(origano,ružmarin,...) u teglicama i držati ih vani,zimi unutra.
    pa me zanima 1. gdje kupiti?
    2.gdje držati i kada?(npr kad je toplo tj ljeti mogu li vani,al ne na sunce i sl)
    3.kako zaljevati i kako obrezivati?
    ...i bilo kakav savjet je dobrodođao! hvalaaaaaaa

i da li netko zna za šimšir u teglici za balkon kako s njime?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Začinsko bilje ti je dosta jednostavno za uzgojiti, ali računaj da ako ga kaniš jesti da nabaviš nekakvu netretiranu zemlju. Zemlja za lončanice je obično dozlaboga tretmanisana i bilje u njoj je dobro jedino za vizualni dojam.
    Računaj da nisu baš sve trajnice. Recimo, bosiljak može preživjeti i par godina, ali mu to nije prirodno.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A gdje naći netretiranu zemlju? ima li to za kupit ili da odem kod svekrve pa sama nakopam? Kupila sam sjeme za peršin (piše da je netretirano) i imam zemlju za lončanice i nikako da to posadim..
    Jel mogu sad (ovih dana) posaditi peršin? Planirala sam da mi bude u stanu na osunčanom mjestu dok malo ne zatopli pa onda na balkon

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzimanje zemlje u šumi je ilegalno, ali sve ostale varijante su otvorene.
    Sadnice slobodno posij sada, ali računaj da im topli stan i suhi zrak nisu premija. Varijanta B je kupiti sadnice na tržnici kad krene sezona. Odličan izvor je sajam cvijeća na Bandeku.

Najbolji savjet: pitaj nekoga sa "zelenim rukama" (ja nisam).

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bojim se da nisam ni ja. :/
    meni su se svojedobno i kaktusi osušili. Al smo evo, mm i ja u novom stanu koji se odjednom napunio biljčicama i sve nešto buja i raste (ne znam jel do njega ili do mene ili do trudnoće), pa rekoh da iskoristim povoljne kozmičke vjetrove.
    A taj peršin mi je oduvijek bio slaba točka, jer kad ga kupim na pijaci rezanog onda ko za inat ne kuham po par dana pa propadne, baš bih ga htjela imat svježeg...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto nemam zelene ruke - ali sam prošle godine dobila tri paketića sjemenki od kojih je jedan bio peršin. I on je najlošije naraso i nije mi imao onaj okus pravog peršina, dok su mi vlasac i bosiljak bili odlični

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •