Moj isto nije imao kočnice na guralici, a spuštao se niz brda s podignutim nogama kad je bio mlađi od 2 godine. Obavezna kaciga. Nije se ništa dramatično dogodilo, al moglo je. Ne znam što bih ti rekla, što se toga tiče.
ALI! on ti vjerojatno ni ne bi mogao kočiti s ručnom kočnicom. Moj vozi od ljeta s pedalama i ima prednju ručnu i stražnju nožnu. Tu stražnju koristi, a prednju nema snage stisnuti i ručica mu je premala. Ali kad je frka, on koči nogama, isto kao na guralici.

Frka od prošle nedjelje npr. spušta se niz brdo. Staza je asfaltirana, ali korijenje je nadiglo asfalt. Podloga lagano mokra. Provjerimo, nema nikoga u blizini i on se spusti - to je cca 50 m spust. U jednom trenutku došprintaju dva zaigrana blentava psa, vlasnici ćaskaju, uopće ne gledaju gdje su im psi. Da mali nije zakočio nogama, točno bi se zabio u jednog psića. Tu je baš izričito zabranjeno šetati bez lajne, ali eto nije bilo gužve, razumijem i te vlasnike donekle. Ni mi se ne spuštamo tuda kad ima ljudi. Ja vozim iza njega, ali ne mogu ništa ako krene padati. Meni ti je to svaki put stres, iako super vozi i ne srlja baš.