-
mascarpone
Sto napraviti od mascarpane sira a da nije tiramisu i da nema jaja u receptu. Imam 500g i uskoro istice rok a ne bi htjela baciti a tiramisu mi uvijek ispadne nekako bljutav.Imate ideju?
-
Misliš ne jaja uopće ili ne jaja u kremi?
Imam recept za tortu s mascarponeom i višnjama, ali je biskvit klasični, sa 4 jaja. U kremu jaja ne idu.
-
Meni je frendica dala recept za tjesteninu, mislim da je to od Golog kuhara. Ovako, na maslinovom prodinstaš češnjak i nasjeckani poriluk, dodaš mascarpone i kad se rastopi dodaš kuhanu tjesteninu. Sol, papar. Moji to jako vole.
-
zašto ti tiramisu ispadne bljutav?? kako ga radiš?
-
Ma radim ga onako pocetnicki. sir + secer + slag. Piskote u kavu i malo ruma. I to je to. Te piskote mi malo budu bljutave , inace ne pijem kavu pa mi mozda taj okus ne pase. Jel ima kakav tiramisu s jagodama?
Bomballurina bas cu probat to s tjesteninom, zvuci jednostavno i brzo.
-
ja sam imala ovaj recept:
2 šlaga
1 karolina piškote (15dkg)
25 dkg sira
2 jaja
10 dkg štauba
2 dl jake slatke crne kave
mlijeko
kakao u prahu
skuhati jaku crnu kavu (ja stavim duplo kave i duplo šećera od onog što kuham za piti). kava se treba ohladiti i dobro procijediti. doda se mlijeko (po ukusu). u to se moče piškote i slažu. premažu se kremom:
izmiješati žutanjke sa šećerom, dodati sir i izmješati.
istući bjelanjke i dodati u masu.
na to se opet stavi sloj namočenih piškota. premaže se šlagom, i pospe kakaom.
-
Tjestenina s mascarpone sirom je super. Ja inace pravim s mascarpone, vrhnjem za kuhanje i parmezanom za djecu a kad njima odvojim nama jos dodam gorgonzolu. Mljac.
Istopi se malo putra i dodaju sirevi i vrhnje i u to onda samo kuhana tjestenina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma