Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1935

Tema: Odbrojavanje 5/2018 by sarasvati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Jao curke, nisam bila stotinu godina na forumu. Vidim da je sarasvati otvorila odbrojavanje, i tako mi je drago.. Čestitaaaaam Školsku trudnoću želim!
    Ja sam u februaru imama hsiteroskopiju i otklonla endometrijski polip, ovaj mejsec sam prvi put na stimulaciji letrozol ili Femara, kako ko zove.

S obzirom da je hsg uredan, jajovodi prohodni, imam prirodno ovulacije, redovnu mengu, muzev spermogram uredan (normospermia) ako ne uspije sa stimualcijom, doktorica predlaze insemianciju jer kaze da je s nama sve okej. Zanima me, da li je insemiancija gubljenje vremena i bacanje para? Ili ici odma na vto?

Jer nekako ne vidim razliku izmedju insemiancije i ciljanih odnosa.. Ima li neko da zna šta je fazon kod insemiancije i kod kojih parova i problema se ona primjenuje?

Grliiim vas sve! Šta je sa točekicom?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bajbiblue prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u februaru imama hsiteroskopiju i otklonla endometrijski polip, ovaj mejsec sam prvi put na stimulaciji letrozol ili Femara, kako ko zove.

S obzirom da je hsg uredan, jajovodi prohodni, imam prirodno ovulacije, redovnu mengu, muzev spermogram uredan (normospermia) ako ne uspije sa stimualcijom, doktorica predlaze insemianciju jer kaze da je s nama sve okej. Zanima me, da li je insemiancija gubljenje vremena i bacanje para? Ili ici odma na vto?

Jer nekako ne vidim razliku izmedju insemiancije i ciljanih odnosa.. Ima li neko da zna šta je fazon kod insemiancije i kod kojih parova i problema se ona primjenuje?

Grliiim vas sve! Šta je sa točekicom?
    Inseminacija potpomaže susret spermija s jajajšcem, taj postupak je za one koji imaju neku manju zapreku u postizanju trudnoće. Kod inseminacije dobiješ štopericu koja pomaže jajašcu da sazrije u određeno vrijeme i tad je postupak spajanja, to bi, koliko ja znam, bila razlika između ciljanih odnosa i inseminacije.

Ima li kod tebe postupaka koji idu na teret zdravstvenog?

ps. Tocekica je napisala da, iako se slaže se većinom Rodinih stavova, ne može preko nekih nedavno izrečenih stavova prijeći i da odlazi s foruma.

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Hvala ti mnogo sarasvati na objašnjenju, ali kako inseminacija pomaže susret spermija s jajašcem, ako se samo spermići ubrizgaju u maternicu, to ti dodje kao kad imaš odnos.

Žao mi je zbog točekice, jel uspjela ostvariti trudnoću?

A mnogo drago zbog tebe! Šta je s november?

Kod nas nema nikakvog zakona o sufinansiranju, tako da sve o svom trosku placas. A inseminacija kosta 900 kn..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •