Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Kad bliska osoba treba psihološku pomoć i rad na sebi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Slažem se da je sama psihoterapija kod privatnika skupa i zahtjeva vrijeme.
    Ali ima i neke “brzopotezne psihološke pomoći” za koju sam pomisila da može pomoći... npr. neki nude besplatnu telefonsku ili online pomoć. Nije nešto na duge staze, ali možda moze pomaknuti osobu s mjesta barem taj jedan razgovor. Ili dopisivanje. Ima članaka na internetu... samo kad bi čovjek sam sebi rekao, idem nešto pročitati od ovoga.

Teško se maknuti od izvora stresa kad su ti tri jako bliska člana obitelji jako bolesna. Čak i kad svi drugi hodaju po ordinacijama, spomenuta osoba se ždere dok čeka da ostali dođu kući s nalazima. Ne vidim baš način kako se maknuti iz te situacije, to jednostavno nije moguće. Jedino od čemu sam počela razmišljati je kad se organiziramo da tu osobu ne zapadne dio gdje ide u gužvu, među puno ljudi, u prometne gužve i slično. Ali, to mi je isto ono, hodanje po jajima. Ali ako je to ono sto treba, hodat ćemo i po jajima.

Hvala svima!
    Sve mi puno pomaze. “Burn out” mi je bas zazvonio u uhu. Tko ne bi izgorio?

Slažem se sirius s ovim sto zadnje pišeš. Ali ako nije dostupna psihološka pomoć kakvu bi mogao dobiti roditelj za bolesno dijete, gdje drugdje potražiti podršku zbog bolesti u obitelji? Osim kod privatnog psihologa? Ako ideš na uputnicu psihologu, gdje ideš, treba se naručivati... znam gdje odvesti dijete psihologu, ali ne znam gdje preko uputnice ide odrasla osoba.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Od bolnica u kojima se osobe u vasoj obitelji lijece.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da je sama psihoterapija kod privatnika skupa i zahtjeva vrijeme.
    Ali ima i neke “brzopotezne psihološke pomoći” za koju sam pomisila da može pomoći... npr. neki nude besplatnu telefonsku ili online pomoć. Nije nešto na duge staze, ali možda moze pomaknuti osobu s mjesta barem taj jedan razgovor. Ili dopisivanje. Ima članaka na internetu... samo kad bi čovjek sam sebi rekao, idem nešto pročitati od ovoga.

Teško se maknuti od izvora stresa kad su ti tri jako bliska člana obitelji jako bolesna. Čak i kad svi drugi hodaju po ordinacijama, spomenuta osoba se ždere dok čeka da ostali dođu kući s nalazima. Ne vidim baš način kako se maknuti iz te situacije, to jednostavno nije moguće. Jedino od čemu sam počela razmišljati je kad se organiziramo da tu osobu ne zapadne dio gdje ide u gužvu, među puno ljudi, u prometne gužve i slično. Ali, to mi je isto ono, hodanje po jajima. Ali ako je to ono sto treba, hodat ćemo i po jajima.

Hvala svima!
    Sve mi puno pomaze. “Burn out” mi je bas zazvonio u uhu. Tko ne bi izgorio?

Slažem se sirius s ovim sto zadnje pišeš. Ali ako nije dostupna psihološka pomoć kakvu bi mogao dobiti roditelj za bolesno dijete, gdje drugdje potražiti podršku zbog bolesti u obitelji? Osim kod privatnog psihologa? Ako ideš na uputnicu psihologu, gdje ideš, treba se naručivati... znam gdje odvesti dijete psihologu, ali ne znam gdje preko uputnice ide odrasla osoba.
    Imaš udrugu Tesa http://www.tesa.hr/projekti/edukacij...-savjetovanje/

Imaš Hrvatski zavod za javno zdravstvo - evo linka: https://www.hzjz.hr/savjetovaliste-z...alno-zdravlje/

Imaš Centar za krizna stanja (na Rebru - preko puta zelene zgrade)

sirius je dobro rekla da postoje psiholozi u svakoj bolnici, ali za to treba uputnica - dakle, obiteljski liječnik bi po mom mišljenju bio prvi izbor i možda uopće ne treba dalje tražiti. Uputit će osobu dalje na pravo mjesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •