Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kako da pomognemo našoj maloj Dori?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kako da pomognemo našoj maloj Dori?

Imamo curicu Doru, staru 3 tjedna
    Jako je lijepa, prekrasna, dobro spava po noći, mami je stalno na sisi, voli papati njeno mlekeco, no problem je u tome da jako plače nakon toga jer ima jake grčeve.
    Čuli smo da je to normalo za bebe u početku.
    No, naša Dora i k tome jako ispušta vjetrove, prdi, i mi joj dajemo Simplex kapljice.
    Dali smo koj i par puta toplu gazu na trbuščić i masiramo joj trbuščić kad jako plače.
    Da li je to sve normalno ili nije da ima tako jake grčeve i da ispušta vjetrove ili ne?

I imate li kakav savjet?

Hvala
    Zabrinuti tata

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joooj, baš mi je žao kaj ju toliko muči. Janko je isto samo dojio ali nije nikada imao grčeve. A da li mama možda jede nekaj kaj bi moglo napuhavati pa to smeta bebi? A kaj da radite kad ima grčeve ne bih znala jer nemam iskustva s time. Pusa maloj curkici

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo imali problema s grcevima, a P.je bila samo dojena beba. Probala sam joj dati caj od komoraca, ali nije htjela pa sam ga ja popila. Ja sam iz prehrane izbacila sve sto bi moglo napuhivati, cak sam joj znala trbuscic masirati lagano zagrijanim uljem...i uglavnom nije bilo uspjesno. Ona bi sirota odplakala svoje, mi bi ju nosili i ljubili ( ja i skupa s njom plakala)...i kao sto pise u knjigama, negdje sa tri mjeseca to je jednostavno prestalo

grlite se, mazite, volite...i proci ce
    Dori

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mam pije čaj za dojilje ****, u njemu ima komorača...
    NO da li bi joj i neki drugi čaj preporučili?
    Čital sam da čaj od kopra pomaže

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo tatek da ti odgovorim,doduše mi nismo imali problema sa grčićima,ali moja frendica sa svojim sinčićem je. Znam da mu je davala kapi i masirala trbuščić kružnim pokretima. Dobro je da Dora prducka jer joj zrak izlazi iz crijeva što joj uvelike olakšava. Ja sam svojoj davala ****-ov čaj od komorača nije imala grčeve,ali jako sam prva 3 mj. pazila na prehranu,samo lešo,kuhano i bljutavo . Ma ne brinite sve će to proći,a ponosnim roditeljima male Dore iskrene čestitke :D .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Kako da pomognemo našoj maloj Dori?

Citiraj antik prvotno napisa
    Imamo curicu Doru, staru 3 tjedna
    Jako je lijepa, prekrasna, dobro spava po noći, mami je stalno na sisi, voli papati njeno mlekeco, no problem je u tome da jako plače nakon toga jer ima jake grčeve.
    Čuli smo da je to normalo za bebe u početku.
    No, naša Dora i k tome jako ispušta vjetrove, prdi, i mi joj dajemo Simplex kapljice.
    Dali smo koj i par puta toplu gazu na trbuščić i masiramo joj trbuščić kad jako plače.
    Da li je to sve normalno ili nije da ima tako jake grčeve i da ispušta vjetrove ili ne?

I imate li kakav savjet?

Hvala
    Zabrinuti tata
    Mi smo s našom prvom curicom muku mučili s grčevima dok nismo skužili da joj smeta zelena salata, kelj i sl. stvari. Smetalo joj je i kravlje mlijeko koje sam pila u ogromnim količinama. Čim sam prestala konzumirati tu hranu, stvar se riješila i nije više imala grčeve.
    A ove kapi su samo pogoršale stvar...

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

na žalost, nema čarobnog recepta protiv grčića... isto tako je bilo i s n., prvih nekoliko tjedana je znala baš jako jako plakat navečer i nije pomagalo ni masiranje, ni nosanje ni pjevanje... grčila se, plakala, natezala i prduckala... grozno. i onda je prošlo, probava se regulirala sama od sebe. da, i ja sam pila ****-ov čaj od komorača, u velikim količinama.
    tako da nema druge nego - izdržite, uskoro će to proći!!!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam isto za vrijeme dojenja pazila na prehranu, mada K nikad nije imao vecih problema sa grcevima i jako je prdio.....

nakon tri mjeseca vise ih nije bilo

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kao što su neki napisali, za grčeve nema pravila ni lijeka.

I kod Filipa i sad kod Dore MŽ je jela/jede SVE, i Filip je imal grčeve (ne baš ekstremno jake, ali su trajali svaku večer po sat vremena) dok ih Dora nema niti ih je imala.

Malu samo mazite, i pazite, i nosite se, i masirajte, i pusite...

P.S. Curica vam ima baš lijepo ime

Početno

Mozda Dora prehalapljivo guta, pa se naguta previse zraka. Pokusajte ju cesce podignuti da podrigne.

Ako i ne podriguje - nema veze. Neke bebe vise prduckaju, a ne podriguju uopce. Proci ce s vremenom kad se probava malo ustabili. A do onda, radite sve sto ste i do sada - masirajte joj trbuscic, stavljajte tople obloge, nosite ju tako da vam potrbuske lezi na podlaktici i nemojte joj davati nikakav caj. To je sve samo reklama...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Grčevi uglavnom traju što god radili do tri mjeseca. Znam da to sad izgleda kao vječnost, ali proči će i to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali grčeve 2 mjeseca/24 sata dnevno i niš nije pomagalo. Bilo pa prošlo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama je pomogao Nurse Harvey biljni sirup i ljuljanje kada smo je dryali na trbuscicu. Sirup ima za kupit u ljekarnama, dodje nekih 40ak kuna.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da bi mama trebala paziti sto jede.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

probali smo s kapima, masiranjem, toplom pelenicom na trbuscicu... nisam jela tj pila mlijeko niti mlijecne proizvode, nikakve orasaste plodove, nista sto napuhuje
    ali unatoc svemu grcici su svojih tri mjeseca odtrajali...
    jedino sto nam je pomagalo tih dana bila je marama, u kojoj smo naizmjence nosili bebu mm i ja - u marami bi se on ubrzo umirio i zaspao...

Početno

Činjenica je da nitko ne zna sa sigurnošću što izaziva dojenačke grčeve. Nekako najprihvatljivija interpretacija je nezrelost i razvijanje probavnog trakta.

Ja mislim da najviše pomaže smirena mama. Koliko je to moguće u danim okolnostima.

Moja Leonarda nije imala grčeve, ali je staaaalno vrištavo plakala jer ju je sve ekscitiralo. Svaku noć morali smo je vozikati 40 km da bi zaspala. Kad sam ja bila nervozna, stvar je uvijek bila gora. Ali nekako čudnovato, valjda je tih 3 mjeseca prelomna faza. Od onda je sve bilo podnošljivije, valjda zbog klokanice.

Izdržite! I brojite untrag. Od 90. Kad dođete blizu 15..sve će biti u redu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čaj od komorača (u ovom slučaju ****) može, umjesto da ublaži, pojačati grčeve!

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam tokom cijelog dana pila čaj od komorača i anisa. Djelovalo je neko vrijeme i onda je valjda postao imun. Onda smo kupili (kršitelj koda)ov čaj za bebe od komorača i anisa i dnevno mu davali par gutljaja. Nama je pomagao. Nadam se da će i vama.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Frendičin mali je bio isto isljučivo dojena beba i imao je jake, prejake grčeve. Pedijatrica je frendici zabranila svježe voće, salatu od krastavaca i vitamin C (frendica ga redovito pila). Nakon toga grčevi prestali. Možda pomogne?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Nama je pomogao Nurse Harvey biljni sirup i ljuljanje kada smo je dryali na trbuscicu. Sirup ima za kupit u ljekarnama, dodje nekih 40ak kuna.

taj sirup da,ali tek od 2. mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala vam

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod nas bilo grčeva, dosta. I puno je podrigivao, a malo prdio.
    Pomagalo je (kad je već bila velika frka) brzo hodanje uz čvrsto čvrsto držanje u naručju. Neće odmoći masaža trbuščića i grijanje, ali to ste već i isprobali.
    Također sam izbacila na tjedan dana sve mliječne proizvode i vidjelo se poboljšanje, ali grčevi nisu prestali skroz, samo bi kraće trajali i bili manjeg intenziteta. A onda, s 2,5 mj. prestali ko odnešeni...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •