Nesanica u mjesecima nakon poroda

Thread: Nesanica u mjesecima nakon poroda

1. mmmama said:

Default Nesanica u mjesecima nakon poroda

Je li i neka od vas patila od nesanice mjesecima nakon poroda? Malo spavala (nekad 4-5 sati, nekad manje, rijetko više), a ipak se dobro osjecala? Beba spavala cijelu noć, a mama brojala ovce? Meni je tako bilo oba puta, a sada još traje pa se pitam do kada će.

2. big mamy said:

Evo još jedne takve mame,ali ja sam zbog toga jako sretna. :D Ovako makar usred noći ali imam vremena za sebe.Mislim da je fizjološki razlog još malo povišen tlak od trudnoće i poroda.

3. suzyem's Avatar

suzyem said:

Ja sam se tako mučila jedno mjesec dana pa je prošlo!

4. andrij's Avatar

andrij said:

heheheh - to prođoh sa svo troje djece ... eh...

5. Straško said:

Podižem malo temu. I mene muči nesanica, D. dobro spava po noći, budi se 1 do 2 puta za hranjenje.
    Npr. noćas sam ga nahranila u 2:30 i nakon toga više nisam mogla spavati. To me tak iscrpljuje, spavala bih, a ne mogu. A navečer oko 19 sati ne znam za sebe.
    Kako si pomoći jer ovo postaje frustrirajuće? Kako ste se vi nosile s tim? Zbog toga sam ponekad tijekom dana bezvoljna, umorna, pospana, a ne mogu spavati.
    Razveselite me da ima pomoći ili da će uskoro proći.

6. ASTRA said:

prvih par mjeseci su mi bili užasni baš zbog nesanice, on bi pojeo u 2, ja bih do sljedećeg buđenja u 5 bila budna i jela keksiće, a onda preko dana padala u nesvijest od umora, uf

7. Straško said:

Astra, ko da pričaš o meni. Kad ti je to prestalo? Dal si, kak ja kažem, posložila neke kockice u glavi ili je prošlo samo od sebe?
    Ovo je zbilja iscrpljujuće i frustrirajuće.

8. ASTRA said:

mislim da je bila kombinacija faktora - i ja sam malo posložila stvari i postala mirnija, a vjerojatno mi je samo trebalo vremena da se dobro oporavim od svega i prihvatim neke nove stresove (rodbinu npr.), j. se rodio u prosincu, nisam zimski tip, oživjela sam s proljećem, čim smo krenuli u svakodnevne višesatne šetnje bilo mi je puuuuuuno lakše, najgora su bila prva dva mjeseca.

9. ASTRA said:

sad vidim da su nam dječji rođendani blizu, izdrži još samo malo...

10. dunja&vita:-)))'s Avatar

dunja&vita:-))) said:

Quote Originally Posted by Straško
    Podižem malo temu. I mene muči nesanica, D. dobro spava po noći, budi se 1 do 2 puta za hranjenje.
    Npr. noćas sam ga nahranila u 2:30 i nakon toga više nisam mogla spavati. To me tak iscrpljuje, spavala bih, a ne mogu. A navečer oko 19 sati ne znam za sebe.
    Kako si pomoći jer ovo postaje frustrirajuće? Kako ste se vi nosile s tim? Zbog toga sam ponekad tijekom dana bezvoljna, umorna, pospana, a ne mogu spavati.
    Razveselite me da ima pomoći ili da će uskoro proći.
    Kod mene ista stvar. Moja Vita očajno spava, nekad se budi svakih pola sata, ali nekad kad zna dobro odspavat, onda se ja vrtim u krevetu i nikako zaspat. A po danu sam ko zombi...
    Prošlu noć nakon što sam nahranila malecku u 2, znate što sam radila? Slagala rublje po mraku, ni svjetlo nisam palila
    Ali čim se razdani, onda bi ja spavala, ali onda nema više, ajmo se igrat mama.

11. Straško said:

dunja&vita, molim te, reci mi kako se ti nosiš s tom nesanicom?
    Ja sam na rubu snaga, očaja...totalno bezvoljna, ništa mi se ne da, ne mogu normalno funkcionirati.
    Bila sam kod doktora još prije mjesec dana zbog nesanice i nedostatka apetita sumnjajući na ppd. Rečeno mi je da sam samo umorna, iscrpljena, hodala sam na vitaminske injekcije i dobila normabel. Normabel nisam koristila bojeći se da ne postanem ovisna. Međutim, sinoć sam pokleknula zbog osjećaja nemoći, očaja. Zaspala u pola 11, a u pol 12 bila budna da budnija nisam mogla biti. Ali normabel nije pomogao, sve je bilo ko da ga i nisam popila. Buđenje svakih sat vremena, svakih nekoliko minuta...iscrpljuje me to maksimalno.
    Ozbiljno razmišljam da odem kod psihologa. Ne znam se nositi s tim...užasno je osjećam. Imam maksimalnu podršku i razumijevanje okoline, ali opet...
    Nikad u životu se nisam tako osjećala tak da me to dodatno izbacuje iz takta.

12. toncica2705 said:

Podizem temu i molim nekog da mi se javi tko je sve ovo prosao: kad je proslo i jel proslo samo od sebe ili je potrebna intervencija? Naime, meni je krenilo 3mj nakon poroda kad je beba pocela spavati noc u komadu, dakle nije bilo nocnog dojenja..drzalo me tri dana, lupanje srca, adrenalin uz to i napad panike...napravljena krvna slika i hormoni stitnjace sve je bilo u redu. Ponovilo se nakon misec dana, trajalo 4dana ja sam to pripisala hormonima, uspostavi ciklusa bila puno mirnija pa je proslo bez napada panike...medjutim evo vec dva tjedna mene drzi nesanica da je i tijelo pocelo osjecat posljedice (zna mi se malo zamantati i ko da cu izgubit ravnotezu).dr mi je propisala tablete za opustanje(slicno normabelu) i to pola doze eto kao placebo ucinak ka zaspat cu..je mos mislit djavli nedaju...u sub.iden kod ginekologa na pregled jer je bio carski rez i osjecam kao da cu dobiti mjesecnicu al nema je cisto da vidi sto se dogadj doli...inace imam potporu obitelji, nisam depresivna ili sl.osim sto mi se place JER ZELIM SPAVATI... Please zene koje ste to prosle znatevo cemu govorim jer mi je dosta pitanja kako nemozes spavati ili nisi ti ocito umorna!!!!

13. Peterlin's Avatar

Peterlin said:

Quote Originally Posted by toncica2705 View Post
    Podizem temu i molim nekog da mi se javi tko je sve ovo prosao: kad je proslo i jel proslo samo od sebe ili je potrebna intervencija? Naime, meni je krenilo 3mj nakon poroda kad je beba pocela spavati noc u komadu, dakle nije bilo nocnog dojenja..drzalo me tri dana, lupanje srca, adrenalin uz to i napad panike...napravljena krvna slika i hormoni stitnjace sve je bilo u redu. Ponovilo se nakon misec dana, trajalo 4dana ja sam to pripisala hormonima, uspostavi ciklusa bila puno mirnija pa je proslo bez napada panike...medjutim evo vec dva tjedna mene drzi nesanica da je i tijelo pocelo osjecat posljedice (zna mi se malo zamantati i ko da cu izgubit ravnotezu).dr mi je propisala tablete za opustanje(slicno normabelu) i to pola doze eto kao placebo ucinak ka zaspat cu..je mos mislit djavli nedaju...u sub.iden kod ginekologa na pregled jer je bio carski rez i osjecam kao da cu dobiti mjesecnicu al nema je cisto da vidi sto se dogadj doli...inace imam potporu obitelji, nisam depresivna ili sl.osim sto mi se place JER ZELIM SPAVATI... Please zene koje ste to prosle znatevo cemu govorim jer mi je dosta pitanja kako nemozes spavati ili nisi ti ocito umorna!!!!
    Zdravoseljački - probaj si napraviti potpuni mrak. Nesanica je često rezultat neravnoteže melatonina, a tijelo ga ne može izlučivati ako spavaš pri svjetlu. Vjerojatno neće samo to riješiti problem, ali možeš s tim pokušati.

Isto -svaki dan trebaš izaći van, na zrak. A spavanje svaki dan u isto vrijeme (znam, to je teško uz malo dijete, ali probaj).

Kolegica s posla riješila je problem kapsulama melatonina, ali ne znam smiju li se uzimati uz dojenje.

14. toncica2705 said:

i jesam svaki dan na zraku, hvala Bogu na ovim predivnim danima, bar u dalmaciji jedino me to i drži zdravom

danas obavljen ginekološki i neurološki pregled i sve je u redu. ginekolog mi je savjetovao ako se nastavi i vidno mi se ugrozi zdravlje što je na dobrom putu da prekinem dojenje meni je to zadnja opcija pa me zanima ima li itko saznanja jel to povezano sa dojenjem i jel prestalo uspostavom ciklusa jer meni je sve u dubokom snu i neće se tako brzo uspostaviti ako nastavim dojiti, a snaga mi je prikraju

15. 44ivana said:

Draga toncica, da li si uspjela riješiti svoj problem, kada i kako? U sličnim sam problemima nakon poroda, evo već 7 mjeseci ima beba i još uvijek mi se dese noći kad nemogu spavati a ne vidim uzrok tome, nije da me nešto muči. Bila bih to zahvalna na odgovoru ili utjehi