pa ni na natjecanjima znanja se, većinom, ne dolazi samo na osnovu onog što se radi u školi
već se, uglavnom, radi o dodatnom radu na nekim radionicama, instrukcijama, radom sa članovima obitelji koji su "jaki" u tim predmetima....
Pred par godina naši su bili među prva 3 na državnom iz košarke. Njih 9 je dobilo dodatni bod koji je vrijedio za sve škole.
I koliko se sjećam po pričanju svog djeteta, niti jedan od njih se nije profesionalno bavio košarom. Znači uspjeh je direktno išao profesoru tjelesnog.
što znači profesionalno?
stvar je u tome da ta djeca treniraju u klubovima
teško da su košarku trenirali isključivo samo u školi
Zašto misliš da je to nemoguće,i naši rukometaši i odbojkaši treniraju samo u školi
Meni je to malo SF, jer naš nastavnik tjelesnog uzima samo "profesionalne" (mislim to je kriva riječ, ali ne znam pravu :D) sportaše da igraju sve sportove.
Sport mog sina nije dio HŠSS, ali on igra 2 ili nekad 3 druga, jer nema puno sportaša u školi.
Ne uzimaju baš "talentiranu" fit djecu, nego onu koja su vrhunski utrenirana.
Zamislite kako bi samo jedno prosječno dijete u bilo kojem sportu ulovilo nekoga tko svaki dan tome posveti 3h već godinama, igra turnire, pazi na hranu, ima kondicijske treninge, ma joj, sad da je nastavnik najangažiraniji u svemiru, sigurno ne može posvetiti tome 3h dnevno.
To je kao da nastavnica glazbenog priprema za natjecanje iz klavira. Naravno da bi bio poneki supertalent, ali pobjedili bi oni koji idu u GŠ, nemojmo se zavaravati.
Naši odbojkaši nisu trenirali nigdje mimo škole
Ujedno mi je pričao dečko koji ide u sportsku,koji trenira košarku,kak su išli na prvenstvo ZG ali nisu uspjeli pobijediti neke amatere.njih na utakmice vodi profač iz povjesti
Ja bi voljela vidjeti tu ekipu koja je pobjedila djecu koja se profesionalno bave sportom.
Sad ne znam koja je ali ću možda saznati
Eto našla športići su izgubiliod iii gimnazije 2016 na prvenstvu grada Zagreba,sad kolko ih trenira u iii ne znam,ali pretpostavljam da u sportskoj treniraju svi,taj dečko koji mi je to reko je velika uzdanica košarke u svojoj kategoriji
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.07.2018. at 13:39
Naravno, martinaP.
Onda ide raznolika diskriminacija
- djeca kojima nije dostupan prof. sport
- sportaši koji treniraju ozbiljno sportove koji nisu dio HSŠS
- male škole koje, ako i imaju 2 profi, ne mogu sastaviti tim
- svi ostali :D
Mene zanima tko je osmislio tu priču i zašto, da HŠSS ima smisla, pošto ne obavlja svoju funkciju aktiviranja djece nesportaša?
Evo kako su učenici 'obične' gimnazije ove godine postali državni rukometni prvaci na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava:
http://gimnazija-dvanaesta-zg.skole....w=290#mod_news
Svaka čast!
Je l' ti to nas potkubavaš?
Ova je ekipa upravo eklatantni primjer onoga o čemu smo gore pisali, odnosno teze koju je jako dobro, kratko i jasno iznijela krumpirić.
Pa dečki su (gotovo svi) registrirani u Hrvatskom rukometnom savezu i vrlo aktivni igrači u svojim matičnim klubovima (većinom Dubrava, ali ima ih i iz Sesveta).
Ovi što nisu "profi" rukometaši bave se nekim drugim sportom (košarka, nogomet).
Kako veli krumpirić: "Da, ali hoćemo se sad zavaravat da na natjecanju škola pobjeđuju "obična" djeca koje nastavnik tjelesnog priprema :D"...
Baš ne znam što pokušavate reći. Ako mi nađete tim koji je pobjedio, a da su u njemu djeca koja ne treniraju u klubovima isti taj sport - reć ću, neka im svi bodovi.
Ali sad nečije dijete igra u puno zahtjevnijem klubu u puuuuno zahtjevnijem sportu- nula bodova :D
Kriterij smijeh.
pa kad im je profesor predsjednik RK Dubrava. Javio se kod nas na natječaj za ravnatelja, i obećavao nam svašta neßto, spominjao je između ostalog i rukomet.
nije nam ista osnovna škola
da, da skužila sam
Školski sport je polumrtav. Bodovi za upis u srednju školu jadan su pokušaj oživljavanja.
Kad djeca dođu u peti razred profesorima tjelesnog ,već je jako kasno za razvoj sposobnosti. Danas se živi drugačije, djeca se više ne igaju satima vani, ne skaču gumi gumi, ne penju se po drveću. Neki učitelji ne razumiju koliko je kretanje važno za razvoj inteligencije i koncentracije pa ne idu na tjelesni.
Škole imaju male dvoranice.U petom razredu djeca su već masovno ugašena.Norme za peticu iz tjelesnog? Neću ni komentirati..
Ne mogu zamisliti kako bi dijete koje ne trenira moglo parirati djetetu koje trenira 4-5 puta tjedno 5,6,7,8 godina. Plus turniri, lige, završnice...
Bodovi za sport nisu nagrada za djecu koja postižu izvrsne rezultate već pokazatelj bezidejnosti onih koji bi trebali poticati razvoj školskog sporta.
Moj sin trenira sport, koji se ne 'boduje', u klubu. Postigao je lijepe rezultate, trenira 5 puta tjedno. I ništa mu se ne prizna. I na samim stranicama Hrvatskog Školskog sportskog saveza kao odgovor jednoj mami čije se dijete također bavi jednim od sportova koji nije na listi kažu: 'U potpunosti razumijemo roditelja koji shvate da sustav ne vrednuje uspjeh u sportu koji nije u sustavu školskog sporta. No, takvo je pravilo koje je ustanovilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Mi u HŠSS, možemo jedno strpljivo poslušati ljute roditelje, ali pravilo ne možemo promijeniti.' Halooo, kako se pravilo ne može promijeniti?! Svi su svjesni apsurda, ali nitko to ne želi korigirati. I tako će biti vjerojatno dok se NEČIJE dijete koje ide u muzičku ili se bavi krivim sportom ili upražnjava već neku aktivnost, ne bude na pragu srednje škole.
Uz to, već više od 10 godina škola moje djece upisuje samo po jedan razred svake godine, svega jedne godine su upisali dva. Djece u razredu ima 17-22. Nisam provjeravala kojim se sportom djeca u školi uopće MOGU baviti, jer su moji već bili sportski angažirani na drugoj strani. Uz ovako mali broj djece profesor tjelesnog vjerojatno ima muke oformiti ikakvu ekipu, a kamoli neku koja bi još i postizala zapažene rezultate (prije par godina sam čekala na roditeljski pa sam šetala pored vitrine s peharima i medaljama, i najnoviji su bili preko nekoliko godina stari).
Posljednje uređivanje od Audrey : 20.07.2018. at 23:50
Kod nas je pred 9 godina upisan 1 prvi razred, sada upisuju 2-3. Ali kod nas dosta ima roditelja koji nisu u kvartu ali žele baš našu školu.
Uspjeh koji je imao profesor tjelesnog je bio baš u generaciji onog jednog razreda.