zanima me mogu li 14-mjesečnom djetetu dati variva i slična jela primarno dinstana na luku?
moram napomenuti da ne stavljam u variva koja kuham niti soli, niti vegetu i koncentrate i sl.
eventualno zapršku.
dakle, smije li jakov to jesti?
zanima me mogu li 14-mjesečnom djetetu dati variva i slična jela primarno dinstana na luku?
moram napomenuti da ne stavljam u variva koja kuham niti soli, niti vegetu i koncentrate i sl.
eventualno zapršku.
dakle, smije li jakov to jesti?
Ja mu vec duze lagano dinstam, malo ulja, malo luka i podlijem vodom. Jedino ne koristim zapršku. Ako mi je potrebno zgustit jelo naribam mrkvu.
ja bojanu još uvijek izbjegavam davati jela sa dinstanim lukom; jede ga kuhanog, ali dinstanje izbjegavam, jer mislim da mu je to preteško :/
andrea, zapravo se radi o pola glavice dinstanog luka na lonac variva.
ali ja sam inače strašno pažljiva glede toga što jakov jede i zato sam otvorila topic.
prošli smo dio gdje MPG i ostali vele kada možeš počinjati sa kojim namirnicama i sl, a variva i dinstano se ne spominju.
Ja recimo dinstam luk za grah. A to dinstanje je jedva minutu. A većinu ostalih variva ni ne radim s dinstanim lukom, kelj, mahune, zelje, sve to kuham kao varivo al bez luka.I ok je..![]()
ja sam također počela nedavno, ali ne prečesto.
I kad dinstam samo za odrasle volim da se luk jako raspadne (dinstam na skroz malo ulja, ali podlijevam vodom), čini mi se da je tako lakše probavljiv.
Faris jos uvijek, vrlo vrlo rijetko jede hranu na dinstanom luku.
Obzirom da meni to uvijek tesko padne na stomak (a jako volim) onda pazim da i njemu ne smeta
Ali recimo uvijek jede grah ili buraniju dinstanu naluku i ne smeta mu.
Lovro je kopao variva do svojeg 2 rođendana. od tada ne jede povrće... :/ ..toliko o varivima...![]()
Ja Lei isto ne dinstam na luku, nekad neko jelo radim tako da na početku izdinstam mrkvicu (celer, peršin) na malo maslinovog ulja. Tako sam npr. jučer napravila kelj čušpajz. Pojela je desetak žlica :/ Onda sam nama u taj isti čušpajz dodala dinstano meso, a dodala sam i kocku za juhu, onu iz DM-a. E onda je Lea došla i rekla da hoće jesti mamino i pojela punu zdjelicu takvog čušpajza. Jel' vi dajete djeci nekakvo dinstano meso npr. dinstanu junetinu (valjda)? Ja Lei dajem samo teletinu. Ali mi se čini da bi ona jela masnu prženu i začinjenu hranu- voli šunku, špek, sir, prženi tofu, pohani seitan, pečeni šnicl uzme u ruke i pojede za pet minuta.
Ribica, 15 mjeseci, još uvijek jede samo kuhano( u vodi, nekad na pari) i prije serviranja kap maslinova ili sezamovog ulja. Sada počeli s pečenom bijelom ribom, ali dok ju ogulim od kože opet ispada više kuhano! Luk nisam još davala uopće, jer meni i sad smeta!
Faris je neki dan trazio preznu ribu koju smo mi jeli (inace jede ribu pripremljenu u foliji u rerni, samo sa maslinovim uljem).
Dala sam mu par zalogaja a njemu su automatski iskocile 3 bubuljice (nikad prije nisu) ...vjerovatno jer mu je bilo masno a nije navikao...
Nije jeo kozu od ribe, samo bijelo meso...ali dzaba
Kakva je to prezna riba?pohana?
Luce je nakon prve godine počela jesti sve to, danas jede bez problema pome, kukumare s puno sirove kapule..obožava je
dinstana jela je počela s 12-15 mjeseci i nikada joj nisu naškodila
btw, to dijete inače obožava i češnjak
jedino viče da smrdimo kad jedemo lukovice![]()
pržena ...tipfeler..sta cuRomina prvotno napisa
![]()
posoljena, pa uvaljana u brasno i przena na vrelom ulju
meni bi bio SF da M. tak nešto pojede,ali zato bi je ja odmah kresnulaja npr.luk dinstam na vodi i onda stavim u njega paradajz i peršin(šalša) kad bi mogao to?
moj F ne jede nista przeno, zato je i meni ovo bio SFRomina prvotno napisa
![]()
a ovo luk, paradaiz, persin...moze jesti i sad, pa ima gotovo godinu!
i
Variva mogu i bez dinstanja. Prije (djece) sam sve dinstala ali sada kada imam minimalno vremena nabacam sve sto je za skuhati u lonac, nalijem vodu i nek se kuha.![]()
Naravno da nisi našla kad je to Moja PRVA godina!!!josie prvotno napisa
![]()
Samo ti laganice dinstaj