Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Fizikalci_ kaze ina

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja znam i kad je dan fizioterapeuta, volim ih jako. Dakle, moji problemi su mnogobrojni, izgleda da je uzrok svima upala kuka u djetinjstvu i artroza, koja je poremetila skoro pa sve u lokomotornom sustavu - najviše zdjelicu, sakroilijakalce, lumbalni dio kralježnice. Imam već godinu i pol bolove i kljukam lijekove protiv bolova, prošla sam skoro pa sve u Hrvatskoj, uz opsežnu dijagnostiku. Trenutno mišljenje oluje stručnih mozgova: degenrativne promjene po zdjelici - najveća je bolnost trtica, uz degen. promijenjen desni kuk, sistemska bolest reuma tipa zasad isključena. Odradila fizikalne tipa inter-x, UZV - bez nekog većeg učinka na bolove, čekam pregled trtičara.

Prestala sam s nordijskim hodanjem jer mislim da me ono i dovelo dovde (ne znam ja pomalo i polako, mislim da sam prebrzo hodala uz pumping mjuzu, plus moj je hod nepravilan), s biciklom (trtica - ali to možda nabavim neki trtičarski sic, našla na netu da ima u Nizozemskoj). Ostaje stand up paddling, koji nije baš super preporučljiv, ali mi je gušt, plivanje (to mogu samo ljeti, bezene ne podnosim) i fizikalna.

Od fizikalne sam se bacila na individ. vježbe (prije sam godinama vježbala grupno, i moj zaključak je da za ovako nekog prepunog problema tu se i privatno ne dobija ful optimalno) - to mi super paše jer sam discipliniran tip.

Dakle, ja tjedno imam 2x vježbe DNS tipa i 1x vježbe obične med. gimnastike i vidim da mi jako paše - ako ništa, mišići se vidno napuhuju, a i endorfini pumpaju.

Je li itko od vas možda vježba DNS negdje? To su sve vježbe snage ala plankovi, ali na način disanja da se napuhne trbuh i kičma spljošti uz podlogu da ne šusne?

So far, so good.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.07.2018. at 14:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •