Stranica 19 od 29 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1434

Tema: Kako preživljavate PROBLEMATIČAN pubertet?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se mene tice mogla sam slobodno preskociti par prvih poljubaca koji se se desili iza 15 godina, ali ipak prije 20.
    Bilo je nekoliko koji su mi se svidali, ali s njima nista. Normalni oni , normalna ja, ali sramezljivi ili im se nisam dopala ( ok, ovo drugo je manje vjerojatno )
    Tako nekako je bilo i kod mene.... krajem osnovne škole je bio običaj ići u kino s osobom suprotnog spola, pa sei danas sjećam kako mi je išlo na živce kad klipan pokušava turati prste i jezik kojekuda, a mene zanima film..... Bilo je pametnije pristati na loš film, pa se u mirunatezati i istraživati....ali sve je to bilo do razine jezika u uhu. U pravilu su mi se sviđali dečki kojima ja nisam bila zanimljiva i obrnuto. U srednjoj je to ipak došlo u ravnotežu, ali kad razmislim, više su mi tada značile prijateljice, a dečki su bili vježbalište za međuljudske odnose. Trebalo mi je puuuno godina da naučim kako ostvariti zadovoljavajuću vezu. Nije mi išlo jer sam imala druge prioritete, studij, hobije, posao, pa drugi faks od kojeg sam falabogu odustala na vrijeme.

Gledam generaciju svoje djece i baš vidim kako nisu nešto jako zainteresirani za cure....mislim, ima moj stariji hrpu kolegica i nešto prijareljica, a mlađi je u muškoj školi, ali isto ima i žensko društvo, ali sve je to čoporativno. Rijetki su parovi. A možda je to ok. U moje vrijeme, imala sam u osmom razredu nešto usputnih avantura (trebalo mi je dugo da naučim reći NE kad bi me zvali van, a isto da prokužim tko i što mi se sviđa, a što ne) ,i jednu spomena vrijednu ljetnu ljubav nakon 2.srednje. Nako toga ništa do faksa, a i to nije potrajalo. Ništa se muško za mene nije zalijepilo do 30+. Lastane, da li sam normalna?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    dečki su bili vježbalište za međuljudske odnose. Trebalo mi je puuuno godina da naučim kako ostvariti zadovoljavajuću vezu.
    ovdje si dotakla jednu bitnu stavku o kojoj ja pričam. U tome ime istine i to puno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius ludo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne volim baš te podjele na normalno i nenormalno ali je, malo mi je čudno kad se netko ne poljubi do 20-e ili ne poseksa do 30-e. U mom slučaju nemoguće zapravo
    A kad se pokušam sjetiti, ne znam za ikoga da je bio djevac do tridesete, mislim nisu to stvari kojima se ljudi hvale Ali znam za jednu curu koja je do dvadesete bila djevica (toliko ja znam, kasnije pojma nemam), a bila dvi godine u vezi s momkom iz snova. S njom nešto nije bilo u redu. Kasnije je razvila razne fobije, zatvorena je više manje u kuću i sama je i sad sa 40. Ako ćemo skratiti ovaj dio teme na jednu rečenicu, možemo reći da-K psihu čuva

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad padaš s Marsa...pa pune su novine, portali, crkve, razne grupe, duhovne obnove, susreti itd. mladih ljudi - aktivnih katolika koji hodaju, žive u čistoći i čekaju vjenčanje. Ako ti misliš da ih nema, to ne znači da ih zaista nema.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sad padaš s Marsa...pa pune su novine, portali, crkve, razne grupe, duhovne obnove, susreti itd. mladih ljudi - aktivnih katolika koji hodaju, žive u čistoći i čekaju vjenčanje. Ako ti misliš da ih nema, to ne znači da ih zaista nema.
    Na stranu to ( imam posebno misljenje o tome, presiroko za ovu temu) znam vise djevojaka , skroz normalnih , koje su imali kompletan spolni odnos ( " do kraja") tek debelo punoljetne. I sve su bile i ostale koliko toliko normalne.
    Koliko mogu biti normalne nakon muzeva i nekoliko djece.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pohvalno je to sto barem kontracepciju koristi.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    baš sam ovo htjela napisati

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jok, trebala si sve u kinu obavit .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod mojih prijatelja i znanaca mnogi stariji teen sinovi imanje cure smatraju teškom gnjavažom - te moraš stalno biti skupa, te mjesec, te zvijezde, 100 poruka dnevno, ono...ne da mi disati .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po iskustvu iz moje okoline jako je malo ”parova” u osnovnoj školi. A i kad sam ja išla u osnovnu isto su to bili rijetki slučajevi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

majke mi, kad čitam vaša ljubavna/sexualna iskustva u mladosti, osjećam se ko najveća droljetina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    majke mi, kad čitam vaša ljubavna/sexualna iskustva u mladosti, osjećam se ko najveća droljetina

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sad sam išla tražiti, a bolje da nisam. U V. Britaniji već sa 12,5 godina, a u bližem susjedstvu je prosjek za dječake 15,5 a djevojčice 16,3 godine. Vrlo je lako naći ta istraživanja.
    Uglavnom kažu da je uzrok tome sve raniji pubertet.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam išla tražiti, a bolje da nisam. U V. Britaniji već sa 12,5 godina, a u bližem susjedstvu je prosjek za dječake 15,5 a djevojčice 16,3 godine. Vrlo je lako naći ta istraživanja.
    Uglavnom kažu da je uzrok tome sve raniji pubertet.
    Ali kod nas nije jer smo mi fina katolicka zemlja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali kod nas nije jer smo mi fina katolicka zemlja.
    Upravo tako. Ma, 100%

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako se cure ponasaju?!
    Ne primjecujem bas da je tvoj sin nespreman i da se opire najezdi?!
    Ali valjda se od muskarca i ocekuje da uzme sve sto mu se ponudi?
    Ponašaju se jako slobodno i neprimjereno njihovim godinama. Ne znam ja jel moj sin drži kondome za svaki slučaj ili je koji iskoristio, ja sam svoj dio obavila, što se razgovora tiče i svega ostalog. A tip je momka koji se smrtno zaljubi pa godinu dana pati. Ja znam da sjevojčice koje dolaze na eksurziju u 7 razredu primaju momke u hotelske sobe, što je meni bilo onako šokirajjuće. A o srednjoškolkama da ne pričam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ponašaju se jako slobodno i neprimjereno njihovim godinama. Ne znam ja jel moj sin drži kondome za svaki slučaj ili je koji iskoristio, ja sam svoj dio obavila, što se razgovora tiče i svega ostalog. A tip je momka koji se smrtno zaljubi pa godinu dana pati. Ja znam da sjevojčice koje dolaze na eksurziju u 7 razredu primaju momke u hotelske sobe, što je meni bilo onako šokirajjuće. A o srednjoškolkama da ne pričam.
    Ne znam za svoje sinove, ali sjećam se sebe iz te dobi... Kad ideš na ljetovanje, ili u mom slučaju na radnu akciju nekamo bogu iza nogu, gdje ne znaš hoće li biti prilike to nabaviti, uzmeš jedan ili dva kondoma sa sobom, za svaki slučaj. I dečki i cure su to radili, u stilu "nek se nađe, ako zatreba". Kažeš da si odradila razgovor sa sinom - pa naravno, normalna posljedica toga je da uzme kondom sa sobom, pa ako treba, da ne mora na brzinu okolo tražiti. Svaka čast i njemu i tebi. Ali to ne znači da je krenuo s aktivnim spolnim životom punom parom. Možda je, možda nije - to je njegova stvar. Dobro je da zna kako se zaštititi, to je pokazatelj odgovornog ponašanja.

Inače što se tiče seksa u osnovnoj i srednjoj školi, moram priznati da me vrag nosil probati samo zato jer sam već imala blizu 17 godina i svi su pričali o tome, pa sam se upustila u eksperiment i nakon toga - ništ. Pih... Niti mi se zemlja pomaknula niti sam bila lansirana u svemir (što sam očekivala nakon čitanja knjiga tipa Kome zvono zvoni, Strah od letenja Erice Jong-to je tek objavljeno tada, ili Avanturisti Harrolda Robbinsa, gdje je opisan dečko koji je s 11 godina "već muškarac" pa sam i ja mislila za sebe da sam silno stara...). Nakon toga brzo sam se pripametila i vratila vlastitom tijelu, hehehe... Trebalo je proći dooosta vremena da si nađem odgovarajući par (za neko vrijeme) i da se ponovno upustim u to. Sa sadašnjom pameću, bolje bi mi bilo da sam pričekala, aliiiii ne bih poslušala ni sama sebe, a pogotovo ne roditelje...

Daklem, ove djevojke koje opisuješ (i ne samo djevojke) baš su u toj kategoriji kakva sam ja bila - idu probati, da vide kaj je to tak dobro kod seksa. Nekom se posreći da naleti na odgovarajućeg partnera i da sve štima, a većini ipak treba malo više i dulje da ga/ju nađu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.09.2018. at 09:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Umiljata,

Ti si zakon

Čekam tang i ove neke druge da vide temu ne bi li otišlo u malo drugom smjeru

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Čekam tang i ove neke druge da vide temu ne bi li otišlo u malo drugom smjeru

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Cuj, pa ne moramo bas sve odmah ispripovijedat

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Cuj, pa ne moramo bas sve odmah ispripovijedat
    znači da muljate

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa sta ima lose u tome da se trazi pa se nadje, mozda iz prve, mozda iz pete?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sta ima lose u tome da se trazi pa se nadje, mozda iz prve, mozda iz pete?
    Ništa, naravno. Htjela sam samo reći da su mi očekivanja u ranoj mladosti bila debelo nerealna (možda i zato jer su moji roditelji zajedno od 15. godine, teta i tetak s obje strane obitelji također... ) Nekako sam valjda mislila da ću i ja tako, ali nije ispalo. Ne žalim se, u mom slučaju se dugo čekanje na pravu osobu isplatilo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.09.2018. at 10:28

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hocu reci, mogla si isprobavati dok si cekala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hocu reci, mogla si isprobavati dok si cekala.
    Pa jesam, ali nije me se doimalo (ne toliko da bih se udavala). Bome, moja mladost je bila duuugačka i ispunjena. Aliii seks je jedno, a odabir osobe s kojom ćeš se trajnije vezati je nešto sasvim drugo. I offt u ovom slučaju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš tako, marta. Ja sam jako kratko čekala, i jako malo isprobavala čekajuć. E, da mi je tada bila ova pamet vjerujem da bih dulje čekala. I isprobavala. Ah!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš tako, marta. Ja sam jako kratko čekala, i jako malo isprobavala čekajuć. E, da mi je tada bila ova pamet vjerujem da bih dulje čekala. I isprobavala. Ah!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A sad svi koji se hvalite tu lijepo zalijepite svoje slike iz srednje škole da oni s faksa vide gdje su pogriješili .

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

No dakle, ja sam mengu dobila sa 15. Dok su moje prijateljice naveliko ljubovale meni se činilo da se prave kako su velike. Poslije sam skužila da su bile velike. S obzirom da su neke mengu dobile s 12 čini se da su hormoni odradili svoje...
    Sad se moja sedmašica čudi nekim prijateljicama..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, meni se čini da se granica upustanja u prvi odnos spušta. Samo što valjda nikad to nisu naša djeca, nego uvijek tuđa.
    Ja sam s 17 bila seksualno aktivna i vjerujem da mi je i sin. Ne govorimo otvoreno o seksu na taj način niti to želim mijenjati. Moj najveći strah nije trudnoća vec kojekakve spolne bolesti. Kondome ima. Iz tog ne zaključujem da ih nosaka uokolo ako negdje naiđe na ekipu kojoj nedostaje vodenih balona.
    A to da u prvoj ozbiljnoj vezi, iskreno vjeruje da je to to, mi govori da je zaljubljen kako priliči 17godisnjaku.
    I da, definitivno, je moj sin zasad mili cvijetak u uspiredbi samnom u tim godinama. Time su moji strahovi veći...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam mengu dobila sa 15, sa 19 je pao prvi intimni odnos. negdje sam čitala da je curicama taj preporučeni period čekanja na prvi odnos 2 do 4 godine nakon prve menstruacije biološki, a u psihološke parametre zrelosti se ne bih petljala .
    Posljednje uređivanje od maria71 : 02.09.2018. at 09:23

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, maria, onda sam ja predugo čekala...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da, sve je vrlo individualno. recimo meni taj prvi put nije bio baš nešto , što sam tako neiskusna i rekla tadašnjem partneru jer sam ga bila i izabrala po kriteriju valjda nešto zna. ok sviđao mi se na tjelesnoj bazi, ali nisam bila ludo zaljubljena. naravno da smo ubrzo prekinuli .

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobila nešto prije 12. , prvi sex nešto prije 17. mislim. uglavnom između 16 i 17 bilo je samo pitanje kad i kak ćemo :D bio je dečko, ljubav, onak sve po ps-u al ne vidim baš da bi čekali još godinama

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom, jedna baba podno Dinare komentirala je jednoj curi to što ova nema ni dečka, ni muža, a ni seksualnog života. Bablji komentar je glasio: "Ja sam dala svakom ki je pita, a sad mi je ža šta nisan i nudla."

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jednom, jedna baba podno Dinare komentirala je jednoj curi to što ova nema ni dečka, ni muža, a ni seksualnog života. Bablji komentar je glasio: "Ja sam dala svakom ki je pita, a sad mi je ža šta nisan i nudla."
    Hahahaha

Moja jedna starija kolegica kaze : " sad mi sve dode zao sto sam i ona dva puta odbila."

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Baba s Dinare

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za ovo moram ispričati sramotni detalj iz prošlosti
    negdje na faxu, kad sam malo zapela išla s kolegicom koja je žestoko zapela kod babe vračare
    doslovno vračara
    primala je klijente samo noću
    do ponoći pa negdje do 5 h ujutro
    neka mračna sobica, zapaljene svijeće, baba 80+ godina, ko iz nekog horora
    i priča ona o nama, našoj prošlosti, sadašnjosti, budućnosti...
    i kaže živite život
    nije p..... sapun da se potroši

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hehehe vračara.....

A mogle ste doći k meni, znam ja i danas gledati u karte iako jako dugo nisam.... još imam špil austrijanki koje se nisu koristile za kartanje nego samo za bacanje, a imam i jedan tarot špil ali od njega sam koristila samo veliku arkanu. Čovječe, kao da je netko drugi živio, hehehe....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I jel pogodila kaj?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.09.2018. at 20:29

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naravno da je, ono sa saunom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Edit: sapunom

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

O, majko mila, Alex .
    Ja sam bila suptilna umjetnička duša pa iz mladih studentskih dana imam za priznati samo u "Svijetu" objavljeno pismo Magdi Weltrusky.
    Ono...stalno je sa mnom, gleda me toplo očima srndaća, ja ga volim, on samo što nije, ali ipak nije . Što mi je činiti?

Ona natrkeljala neki pitijski odgovor kojeg sam si tumačila tjedan dana, umjesto da odmah dijagnosticira da je homić .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neprežaljena Magda. Baš sam ju voljela čitat. Iako joj nikad nisam pisala

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

aleks super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako im pomoći vratiti izgubljenu motivaciju?
    Škola - sš - je postala izvor stresa, i upada se u vrtlog loših ocjena, pa se samim time gubi motivacija koja se opravdava svim mogućim razlozima (preveliko drilanje profesora, predmeti koji se uče ne trebaju u životu, ocjene su nevažne, svejedno mi je i ako imam loš uspjeh itd. itd.)
    uz gubitak motivacije, snižava se i već niska razina samopoštovanja ...

Predložite mi i koji dodatan hobi (odustalo se od sportova zbog nedovoljnih rezultata za daljnje bavljenje u klubu; novi početak ili neko amatersko bavljenje je teško pronaći; npr. košarka, a da nije klub nego više druženje uz sport -u školi nema; škole trčanja, razne aerobike i sl. ne želi); strani jezik ima, ali to je jednom puta tjedno; u školi nema slobodnih aktivnosti - ima debata, ne želi jer ima kočnicu u usmenom izražavanju - osim, naravno, u nadmetanju s roditeljima ...)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako im pomoći vratiti izgubljenu motivaciju?
    Škola - sš - je postala izvor stresa, i upada se u vrtlog loših ocjena, pa se samim time gubi motivacija koja se opravdava svim mogućim razlozima (preveliko drilanje profesora, predmeti koji se uče ne trebaju u životu, ocjene su nevažne, svejedno mi je i ako imam loš uspjeh itd. itd.)
    uz gubitak motivacije, snižava se i već niska razina samopoštovanja ...

Predložite mi i koji dodatan hobi (odustalo se od sportova zbog nedovoljnih rezultata za daljnje bavljenje u klubu; novi početak ili neko amatersko bavljenje je teško pronaći; npr. košarka, a da nije klub nego više druženje uz sport -u školi nema; škole trčanja, razne aerobike i sl. ne želi); strani jezik ima, ali to je jednom puta tjedno; u školi nema slobodnih aktivnosti - ima debata, ne želi jer ima kočnicu u usmenom izražavanju - osim, naravno, u nadmetanju s roditeljima ...)
    Hobi - evo, moji dečki već nekoliko godina svako ljeto idu na radionice Hrvatskog filmskog saveza - ove u Kraljevici se plaćaju http://www.hfs.hr/radkralj_arhiva.aspx, ali ove u Zagrebu su besplatne (nisu još oglasili za ljeto, stavljam link na prošlogodišnje): http://www.hfs.hr/novosti_detail.asp...8#.XOuwh4gzbHg

Ove godine stariji ne ide u Kraljevicu, ali ide u Gunju - SKIG ima isto ljetnu školu: https://vcvsz.hr/hr/ustanova/multime...ja-mmc-skig-11

Obožavaju Novigradsko proljeće, ali tamo je relativno teško upasti (što ne znači da se ne može): http://www.novigradsko-proljece.com/web/

Obojica su položili A razred (radioamaterski ispit) ali mlađi se time puno aktivnije bavi, kao što se stariji puno aktivnije bavi multimedijom. Godišnja članarina od 50 kn je doslovce jedini trošak. Sprema se polagati i nekakav ispit za civilnu zaštitu - ni ne znam puno o tome.

Da se zna - radioamateri nisu samo dečki, ima i djevojaka: https://www.hamradio.hr/kako-postati-radioamater/ Tečajevi i ispiti bili su organizirani u TŠRB https://www.tsrb.hr/teme/radioamateri/

Hobi za djevojke - suvremeni ples (ovo sam prvo našla): https://www.tsrb.hr/teme/radioamateri/
    Klasični plesovi - ovo su pohađale kćeri mog prijatelja: http://fredi-dance.hr/
    Kreativno pisanje (ovo bih ja sebi izabrala): https://cekape.com/
    Dramska (ovo je moj mlađi sin pohađao - mi smo na Peščenici): http://www.knap.hr/centar/

Joj, zaboravila sam bitno - moj stariji je u okviru škole volontirao u SB Gornja Bistra. To mu je drastično posložilo prioritete u životu, jer kad odeš tamo (a nije za svakoga) vidiš da u životu i te kako treba cijeniti to što si zdrav i čitav.
    Većina srednjih škola ima volonterske programe. Nije to loše. Ima i podmladak Crvenog križa koji isto ima svoje volontere - to se moj mlađi htio uključiti, a onda se predomislio, postao radioamater i tu našao način kako da doprinese zajednici.
    Priručnik za volontiranje u srednjim školama: https://www.vcz.hr/userfiles/Prirucn...cenici_web.pdf

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •