Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
A mjera preseljenja u drugu školu je meni idiotarija na kvadrat.
Ono, brigo moja prijeđi na drugoga. Stvarno ne vidim nikakvu poantu te mjere.
Jedino ako se time misli razbiti grupica zlostavljača.. ali da, nije to neko rješenje.

Ja sam odustala od ideje da sama tražim preseljenje za svoje mlađe dijete u drugu školu baš zato jer sam se bojala da bi ga u novoj sredini mogli smatrati zlostavljačem.... Radije smo otrpjeli očajan razred pun djece čiji roditelji nisu bili zainteresirani za školski život svoje djece. Krađe, mlaćenja, ruganje da ine spominjem, plus trajno ometanje nastave i nikom ništa. Naš se škola nije pretrgla da riješi stvari koje su mogli, a o onim teško rješivima da i ne govorimo. S druge strane, nemaju ni djelatnici škole ovlasti za intervencije kakve bi trebali imati (u osnovnoj školi ne smiješ učenika izbaciti s nastave, osim ako ga ne pošalješ stručnoj službi, a neki bi tada više vremena proveli kod pedagoga nego na nastavi) i tako dalje.... Ili uništavanje školske imovine. Da je roditeljima pametnjakovića koji je namjerno razbio prozor (i time ne samo napravio štetu nego i doveo u opasnost druge) stigao račun za popravak i još dodatno kazna, brzo bi se pobrinuli da se toviše ne dogodi. Ali praksa je drugačija.... O školskim izletima da i ne govorim...nauživali smo se straha do te mjere da sam odahnula kad nisu išli na završno putovanje u 8.r.