-
jelena.O prvotno napisa
ili pole?
Vruće je za pećnicu...nisu pole najsretnije rješenje.
Zobene pahuljice se mogu jesti bez kuhanja, samo namočiš u jogurt/mlijeko... Jedino treba ostaviti da se napuhnu i omeškaju. Unutra dodaci po želji - cimet, cvebe, med, može i svježe voće... žličicu kokosovog ulja... svašta.
Od kuhanih kaša - pir je brzo gotov, a isto se može kupiti i u obliku pahuljica, dovoljno ga je kratko prokuhati (kao griz). Proso je isto relativno brzo gotovo (kao riža). Hajdinska kaša može i bez puno kuhanja - namočiti večer prije u toplu vodu i onda samo ocijediti i kratko prodinstati na luku (može se dodati ribana mrkvica, tikvica na kockice i slično...)
Ječmena kaša je super, a heljdine pahuljice stavljam u juhu od gljiva kao obvezan dodatak. To je kompletan obrok za djecu - juha od šampinjona ili vrganja, unutra jedan krumpir na kockice i može se na kraju dodati žlica kiselog vrhnja. Treba voditi računa da bude optimalna količina, jer to ne može stajati - što pripremiš, to treba pojesti.
U jogurt ili kiselo mlijeko može se udrobiti običan kruh (to mi je sjećanje na djetinjstvo i ljeta kod bake).
Od mliječnih proizvoda još je dobar sladoled - moji to nisu odbijali, iako ne vole svi svaku vrstu.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.08.2018. at 11:46
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma