Citiraj ms. ivy prvotno napisa
ovaj je provjereni

smiksati 2 jaja i pola šalice šećera. dodavati pola šalice ulja, pola šalice brašna, pola praška za pecivo, četvrt šalice mlijeka, 75 g rogača, grožđice, 3 naribane jabuke. peći pola sata na 180°.

na tanjuru preliti kremom od vanilije:

u pola litre mlijeka umiksati 100 g šećera, 2 žumanjka, 30 g brašna, vaniliju. miješati na laganoj vatri dok ne zakuha.

(ja radim duplu mjeru kreme jer je mm jede žlicom iz lonca)
Imam isto ovaj recept. Samo su malo drugačije mjere, dobije se više kolača.

Jučer sam ga radila. Šteta što ga nisam prije vidjela pa da sam napravila i kremu od vanilije. MM kaže da bi išlo super i sladoled uz njega. No, meni je totalno genijalan sad po zimi, uz šalicu toplog mlijeka.Mmmmm...

Evo i moj malo "povećani" recept:

KOLAČ OD ROGAČA
4 jaja
1 šalica šećera
1/2 šalice mlijeka
3/4 šalice ulja
1 šalica brašna
10 dag rogača
3-4 jabuke(ja stavim 4 naribane)
1 prašak za pecivo
10 dag grožđica

Umutiti bjelanjke s mrvicom soli, dodati žumanjke i šećer. Mutiti malo. Dodati mlijeko i nastaviti mutiti. Zatim ulje. Još malo mutiti. U brašno umiješati prašak za pecivo pa ga pomiješati s rogačem. Kuhačom za kolače na kraju tu smjesu brašna i rogača pomiješati sa smjesom jaja i ostalog. Dodati grožđice i ribane jabuke i sve još dobro izmiješati. Sipati u tepsiju i peći dok čačkalica koju ubodete ne bude čista. Na 175˙C (barem 20 minuta).

Gore na pečeno i toplo ide glazura: 3 žlice kakaoa, 5 žlica šećera u prahu, 4-5 žlica vode, vrhom puna žlica margarina. Otopiti na vatri.

I slika kolača:

http://img300.imageshack.us/my.php?image=pic604.jpg