-
ROGAČNJAČA
tijesto kao za orahnjaču (možete upotrijebiti svoj recept, ako nemate, evo mog):
55 dag brašna
6 dag šećera
2 dag svježeg kvasca
2 dl mlijeka
1 dl ulja
3 žlice kiselog vrhnja
2 žlice ruma
1 vanilija
1 jaje
2 žumanjka
kora od limuna, malo soli
Umiješati kvas s malo mlijeka i šećera. Miješati žumanjke, jaja, sol, vaniliju, vrhnje, ostali šećer i koru od limuna. Dodati brašno, mlijeko i kvas. Ostaviti tijesto da se diže. Razvaljati u 2 dijela debela 1-1.5 cm, nafilati svaki dio, smotati i peći 50-60 min na srednjoj temperaturi.
nadjev:
35 dag rogača
4 dl mlijeka
20 dag šećera
1 vanilija
4 žlice ruma
kora od limuna
6 žlica ulja
2 ribane jabuke
snijeg od 2 bjelanjka
rogač, šećer i vaniliju preliti kipućim mlijekom i dodati ostale sastojke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma