ROGAČNJAČA

tijesto kao za orahnjaču (možete upotrijebiti svoj recept, ako nemate, evo mog):

55 dag brašna
6 dag šećera
2 dag svježeg kvasca
2 dl mlijeka
1 dl ulja
3 žlice kiselog vrhnja
2 žlice ruma
1 vanilija
1 jaje
2 žumanjka
kora od limuna, malo soli

Umiješati kvas s malo mlijeka i šećera. Miješati žumanjke, jaja, sol, vaniliju, vrhnje, ostali šećer i koru od limuna. Dodati brašno, mlijeko i kvas. Ostaviti tijesto da se diže. Razvaljati u 2 dijela debela 1-1.5 cm, nafilati svaki dio, smotati i peći 50-60 min na srednjoj temperaturi.

nadjev:
35 dag rogača
4 dl mlijeka
20 dag šećera
1 vanilija
4 žlice ruma
kora od limuna
6 žlica ulja
2 ribane jabuke
snijeg od 2 bjelanjka

rogač, šećer i vaniliju preliti kipućim mlijekom i dodati ostale sastojke.