-
proširene vene
Drage prijateljice, molim Vas za pomoć!
U trudnoći sam dobila proširene vene i kapilare na nogama, što je sad već u podosta lošem stanju, mislim pri tom više na zdravstveno nego na estetsko, to još mogu i sakriti, makar, znate već, plaža i to... koma!
Zato bih Vas molila ako neka od Vas zna ili možda ima prijateljicu koja zna za liječnika specijalistu u tom području, a da ima ordinaciju ili u bolnici ili privatno u Rijeci?
Najiskrenije unaprijed zahvaljujem!
Vaša Aleksandra
-
Meni su se prosirene vene pojavile jos prije prve trudnoce, pri svakom porodu mi se znala upaliti vena.
Lani , nakon povratka s mora primila sam se ciscenja kuce, pranja prozora zavjesa, pranja vesa i peglanja, upregla sam se maximalno.
I jako mi se upalila vena na bedru s kojom do tada nisam imala problema.
Isla sam u Merkur ali su me tamo tek iz nekog pokusaja da obavim barem pregled , jedva primili jer su jos uvijek trajali g.o.
Dr mi je rekao da kad se odlucim dodjem na operaciju.
Moja je mama nekad davno operirala klasicnim putem vene ali su joj se vratile.
Na klasicnu operaciju se ne mogu odluciti pa sam odlucila i krenula na sklerozaciju, do sada sam imala 5 tretmana.Zbog ljeta je sada pauza jer se noge zamataju elasticnm zavojima pa je to dosta tesko podnijeti, zbog vrucine se to po ljetu ne radi. Nastavljam na jesen.
Inace i carape za vene nosim vec sigurno 8 godina, obuvaju se ujutro na krevetu kao sto se i zavoji omataju prije ustajanja.
-
Molim te,daj napisi dali boli sklerozacija??????
Kako izgleda taj zahvat i kakvi su rezultati??
-
Sam postupak ne boli , kao kad vadis krv je jer dr oznaci mjesto i tu zabada igle.
Krv kratko curi pa se zatim ustrca neko sredstvo za sklerozaciju te se noge zamataju elast. zavojima.
Meni je to jos najgore jer sam skroz sputana a treba zamatati 2-3 tj. nakon zadnjeg tretmana.
Jos sam u toj fazi zamatanja i mazanja uboda navecer nakon skidanja zavoja.
Rezultate javim nakon nekog vremena.
-
proširene vene
Aleksandra,
vjerujem da u Rijeci postoji vaskularni kirurg .Odi kod njega na pregled i pitaj koej su ti mogućnosti. Ja imam vene jako dugo i prije mjesec dan sam ih operirala na jednoj nozi ( u Zagrebu). Operacija nije strašna , drugi dan ideš kući, samo što trebaš nositi elastične zavoje skroz na cijeloj nozi 4-6 tjedana ( danju i noću).
nekad davno sam bila i na sklerozaciji i nije mi puno pomogla. Inače u bolnici su me u jednom trenutku "proučavali " i studenti medicini i dr. koji ih je vodio je rekao da kod proširenja glavne vene ( vena safena - spušta se od prepona do koljena i onda se grana na dvije grane prema stopalu) nije prporučljiva sklerozacija jer postoji mogućnost stvaranja ugrušaka koji onda "otputuju" u unutarnje vene u nozi. ne pišem ovo da uplašim nekoga ali ja sam se sama iznenadila jer su meni sklerozirali baš tu venau nekad davno .
Proširene vene su kronični probleme. ja sam ih nasljedila i stoga zapravo treba raditi na njihovu " održavanju" - puno kretanja, smanjiti tjelesnu težinu,nositi posebnu elastičnu čarapu za vene , podići noge iznad bokova što češće hldan-topli tuš. Ima čak i vježbi za poticanje cirkulacije ( potraži na internetu).
Pomaže mazanje gelom na bazi kestena, i postoji još par lijekova koji pomažu kod vena. Ja sam pila tablete Detralex - meni ih je preporučila dr opće prakse i pomagale su mi. Kozultiraj se s svojom dr opće prakse.
U prilogu je link o vazoprotektivima tj. lijekovima koji pomažu kod bolesti vena
http://www.farmakologija.com/materia/c_vp.htm
-
Ja sam zadovoljna nakon sklerozacije. Sklerozirana područja su skroz čista, i nema novih kapilara na tim mjestima. Naravno, nove kapilare mi i dalje pucaju na drugim mjestima duž kritične vene koja je proširena. Sklerozacija nije trajno rješenje. Kad prestanem dojiti operirat ću problematične vene (ista vena na lijevoj i desnoj potkoljenici) koje su zapravo uzrok pucanja kapilara.
Vene se ne preporuča podvrgavati sklerozaciji, jer je velika vjerojatnost da će ostati smećkasto obojene, pa se vide kao i prije. A kod glavnih vena pogotovo je moguć ovaj problem s ugrušcima koji je spomenula kikig.
Ove ostale mjere ( Detralex, tuševi, mazanje...) meni nije baš ništa pomoglo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma