-
Uh, mi smo slicno prosli s trecim detetom, pisala sam po forumu. Ona je isto motoricki bila prenapredna (zezam se govoreci da je prohodala s 4 god - a pre toga samo trcala). Osim toga, imala je jako preciznu finu motoriku, koju je rabila non stop, ali 'unistavanjem' cega god je stigla. Za razumevanje i govor nista nije pomagalo dok nije napunila 3 godine, a pokusavali smo sve i non stop. Sad ima 6.5 i tek se u stvari sada vidi da je njeno 'unistavanje' u stvari bilo istrazivacko, jer se ispostavilo da ima jako izrazen talenat za vizuelne umetnosti i da je (i dalje) veoma vesta s prsticima, samo sad kreira a ne unistava. Prosle godine je krenula u skolu i normalno je naucila da cita i pise, ali matematika joj je puno lakse isla. Toliko lako da kad bismo imali napet dan, uzeli bismo malo domaceg iz matematike 'da se obe opustimo.'
Lako je pricati kad je sve to proslo, ali izgleda da se ponekad deca zaista razvijaju nelinearno i netipicno. Imam i devojcicu od 2 godine i 9 meseci koja pak ima predobar recnik i trkelja non stop, a definitivno se ne moze reci da je imala drugaciji tretman od Lune.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma