Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
e ljudi, i ja sam napravila sok, al ne znam jel vi to onda pasterizirate ili "kemijate"nešto da sirup dulje traje?
radila sam po sličnom receptu - ovaj sa namakanjem....
ja zasad imam mamu koja će mi ga čuvat u frižideru, al bez toga pretpostavljam ne bi moglo stajat dugo, ak imam više litara viška....dakle kak da produljim rok trajanja? (a da nije zamrzavanje----..)
(nije da se ne popije brzo....al eto pitam...?)
sori, nisam kopala ovih 6 str,,,,,
pasteriziraj.
na dno veće šerpe staviš kuhinjsku krpu i svaku bocu omotaš krpom (da se ne razbiju), naliješ vodu i staviš zagrijavati. kad voda krene šupštati (60-70 stupnjeva), smanjiš plin/struju i tako griješ petnaestak minuta.

mi smo za vikend nabrali valjda 100 cvjetova u zelini, diosam dala šogorici, a jedno 70-80 komada namočila. sutra ću ocjediti i staviti šećer, 700 g na litru dobivenog soka, pa prokuhati.