Ja sam godinama zapostavljala tjeskobu i kroz sve "prohodavala" . Prije 2 mj bez ikakvog upozorenja imala sam akutni napad anksioznosti koji je u startu proglasen kao pogorsana astma spletom okolnosti jer me nije poslusala moja doktorica.. Nakon 5 dana strasnih simptoma, odlaska na hitnu, dobivanja kortica od kojih mi nije bilo lakse agonija se nastavlja do javljanja moje doc koja me poznaje preko 20 god i sugerira da je stvar tjeskobe i moli me da odem u centar za krizna stanja na rebru, nevoljko ju poslusam, skroz odbacujuci pomisao da psiha moze raditi takve fizicke simptome. Kratak dah, gusenje pod maskom (iako mi nikada nije smetala?) puls 150 u mirovanju, tremor, jezivi osjecaj da cu umrijeti od zatajenja pluca ili srca,divljanje ibs - a. Nakon razgovora dobijem apaurin i za 20min sve nevolje nestaju. Doslovno sam bila u soku. Nakon 10 dana sam konacno osjetila olaksanje. Dobila sam malu dozu ad uz bromazepan po potrebi i planiram na psihoterapiju. Dg. Akutni napad anksioznosti. Plan je piti tu terapiju 6mj pa se postupno skinuti s toga kada se kemija unormali. Ja sebi konacno licim na staru sebe. Panika je najvise krenula kada sam ustanovila da uobicajene metode relaksacije nemaju apsolutno nikakve ucinke i to me ulovilo u film da nesto fizicki ne valja samnom. I tako u krug. Ne ustrucavajte se potraziti pomoc, ne minimalizirajte svoje stanje opravdavanjem da je drugima gore itd.. Ako vam nije dobro, potrazite pomoc. Ovo kaj sam ja dobila uopce ne utjece na ikakvo funkcioniranje niti je ikakav bauk.