Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
Nemrem izdržati... Ja sam išla u mioc i MM je išao u mioc i naša sjećanja su ponešto drugačija. To je super škola, profesori poštuju djecu, djeca su uglavnom dobra, vrijedna, pametna.... Roditelji stvarno mogu biti ponosni.
Ali nije bilo sve po špagi. Povremeno se je i izlazilo i pilo i sexalo...naravno ne svi i ne uvijek. Ja sam bila milo cvijeće ali MM ni približno. Sijećam se kako je jedna cura na norijadi okrenula bocu i popila pola votke odjednom. Na maturalcu se je i pilo i divljalo ali nismo prelazili granicu da postanemo slučaj. I kaj? Nikaj, danas su to sve krasni ljudi. Iz iskustva znam da je u toj grupaciji djece puno opasnije nešto drugo. Skrivena autodestrukcija. Nitko nije primjetio da dijete imaja ozbiljnih problema...i u mom i i njegovom razredu...
Eh.... ja sam napisala na drugom topicu da sam u srednjoškolskoj dobi radila razne gluposti (skitala se i svašta, brrrr) a moja ekipa je isto znala svašta napraviti - prijatelj je maznuo tatin auto u dobi od 16 godina i otišao se provozati oko kvarta, što ne bi mogao učiniti da ga taj isti tata nije naučio voziti... Drugi prijatelj, malo stariji od mene, vozio je društvo po noći i imali su sudar, nije bio kriv (pijanac ga je pokupio) ali završio je u gipsu na dulje vrijeme... Treći prijatelj se razbio kad je pao s divljeg motora i imao je ludu sreću da je ostao živ. Nisam išla u zagrebački mioc nego u provincijski ekvivalent istog, ali mislim da to nema veze. Toga ima u SVAKOJ srednjoj školi (moj mlađi nije u miocu, ali uredno zna tko od učenika i tko od profesora voli koji kafić u blizini škole, a tamo se ne toči samo kava...)

Alkohol, lumperaj i seks - pa ima toga svuda...

Ozbiljni problemi tipa autodestrukcija i gore (imam i ja toga u široj obitelji pa nešto ofrlje znam o tome) isto nisu rezervirani samo za mioc, niti su učenici istog toga pošteđeni. Štoviše, ne mogu se oteti dojmu kako veći postotak tih pojava ima u težim i zahtjevnijim školama/fakultetima/radnim mjestima. Ali ne samo tamo.