-
Baš mi je dobro uletjela ova tema, mi smo prije dva tjedna bili u Crnoj Gori 
Koliko vidim, planirate obići ovaj dio bliže obali?
Mi smo planinarili po Durmitoru, to vam baš i nije usput, ali smo u nastavku prošli kroz Cetinje i Lovćen. Žao mi je da ondje nisam predvidjela dulje zadržavanje, jer nas je taj kraj oduševio. Dok nas je Durmitor jako podsjećao na slovenske Alpe, Lovćen je sličniji Biokovu (ali manje surov, pitomiji je).
Što se tiče radova na cesti: da, radovi su na cesti koja bi trebala ići iz Kotora preko Njeguša do vrha i mauzoleja. Ali ona druga cesta, koja vodi iz Njeguša u Cetinje, pa onda iz Cetinja drugim krakom na Lovćen, sasvim je ok, asfaltirana je i u dobrom stanju. Ako vam nije previše vozikanja uzbrdo pa nizbrdo i opet uzbrdo, svakako preporučujem, jer posjet Lovćenu i mauzoleju vrijedi te vožnje. Prekrasno je!
Poklopilo nam se da smo na Lovćen došli u predvečerje, prizori odozgo bili su nešto fantastično. Doduše, naletjeli smo i na vrlo pričljivog lokalca koji nas je odveo po makadamu do mjesta iza drugog vrha, odakle smo gledali zalazak sunca nad Bokom kotorskom. Nije teško pronaći to mjesto, ali cesta je fakat loša (auto nam je preživio, iako ga relativno često mučimo po sličnim cestuljcima).
Cetinje je isto vrlo zanimljivo, mi smo stigli obići samo Njegošev muzej (Biljarda), za Cetinjski manastir na žalost nije ostalo vremena. Ako trebate preporuku za smještaj na Cetinju, mogu i tu poslati preporuku, bili smo super zadovoljni i bilo je vrlo povoljno.
Cijene su u Kotoru (i Boki općenito) više nego s druge strane brda, u Cetinju i zaleđu. Inače, u krajevima gdje smo boravili, cijene su vrlo povoljne, i dosta niže nego u Hrvatskoj.
Na Skadarskom jezeru nismo bili, ali su nam s više strana preporučili taj izlet - ostat će za neki drugi put, nadam se.
E da, i mi smo na povratku išli preko Dubrovnika, ali smo ostali u Cavtatu, smještaj je ondje jeftiniji i mirnije je, a i za kupanje je puno ljepše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma