-
Mi koristimo sve živo, suncokretovo i biljno ulje (to je obično uljana repica, soja ili mješavina - sad bi moj sin rekao "najjeftinije") ne u velikim količinama, ali za prženje (duboko ulje izbjegavam, što ne znači da povremeno ne spoham nešto...)
Koristimo i svinjsku mast kad dobijemo domaću - kombinacija za pohanje, za prženje jaja i najčešće za mazanje na kruh...
Od hladnoprešanih ulja - obavezno bučino ulje i maslinovo ulje, a konopljino ulje mi je super za hummus (iako bi u njega trebalo ići sezamovo). Kad smo već kod sezamovog, to je jedno od ulja koje dobro podnose visoke temperature. Dobro mi se pokazalo Solia ulje, kojega je znalo biti u Sparu, jer ne smrdi na visokim temperaturama - ovo: http://bimal-group.com/en/brands/ ali ne trudim se namjenski to tražiti, jer ne koristim velike količine.
Maslac i maslo isto koristimo, ne u nekim velikim količinama ali da - recimo zaprška na maslu mi je odlična za krem juhe - ne treba puno masnoće, a daje jako fini okus.
Kod ulja za prženje važno je čitati koje podnosi visoku temperaturu, ali koliko toga meni treba - nisam se opterećivala. Da koristim fritezu, dala bih si truda, ali ako poham 1x mjesečno, to mi je stvarno nebitno.
S nekim specijalnim uljima (kikirikijevo, palmino...) nisam imala nikakvih iskustava.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma