Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: junetina na saft

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Peterlin ti si meni čudo... uvijek znam da ćeš imati hrpu dobrih savjeta a i volje to sve napisati.
    Ekspres lonac.. E o tome intenzivno razmišljam. Prije 15g sam ga kupila i to nije bilo dobro. Nisam znala kuhati s njim i proslijedila sam ga dalje. Sad me strah uložiti u njega.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ti si meni čudo... uvijek znam da ćeš imati hrpu dobrih savjeta a i volje to sve napisati.
    Ekspres lonac.. E o tome intenzivno razmišljam. Prije 15g sam ga kupila i to nije bilo dobro. Nisam znala kuhati s njim i proslijedila sam ga dalje. Sad me strah uložiti u njega.
    Pa nije to jedini način.... Nije ekspres lonac za svakoga, isto kao što ni kuhanje nije za svakoga. Kad nemaš puno vremena, bitnija je organizacija i planiranje, a ne lonac. Vidi koji ti je Spar u blizini (ili veliki Konzum ili bilo koji dućan gdje se može kupiti gotova hrana) - ne nužno za svaki dan, ali za dane kad stvarno ne stigneš. Petkom imaju finu ribu i lignje, pa moji sinovi često znaju ići pecati ručak. Uvijek netko ima malo više vremena. Ne možemo se hraniti tako, bilo bi neekonomično, ali bratemili - 1x tjedno možemo si napraviti predah od kuhače.

Dalje - da ne budemo offt - još malo o junetini na saft i ekspres loncu: Kome se ne sviđa ekspres lonac, za pripremu gulaša od junetine idealan je lonac za sporo kuhanje - staviš sve ujutro, a do ručka kuha se samo. Moj mlađi sin ga želi (ljubitelj gulaša i bolonjeza, vješt s kuhačom). Još nemam vlastito iskustvo. Već sam o tome pisala, ali trenutno snubim muža da nam kupi lonac za sporo kuhanje, iako baš nemam mjesta u kući.
    Ovako nešto, ali ja sam škrtica - ne bih dala toliko para, pa on ima zadatak naći nešto slično u pola cijene :
    https://www.links.hr/hr/uredaj-za-sp...veni-750290001

Navodno se u tome može kuhati i juha i sve ostalo. Ista je stvar - količina energije je ista, samo je snaga manja i vrijeme pripreme dulje. To je idealno za onaj dugokuhajući bolonjez koji je Apricot opisivala prije dosta godina .

Ako ti ni to ne paše (ljudi se boje ostaviti i vešmašinu bez nadzora, pa i ovakav lonac iako to ima zaštitu i vjerojatnost da se zlo dogodi nije velika), opet dobro. Može se i bez toga. Samo odabereš jela koja volite i koja se mogu pripremiti brzo. Vikendom skuhaš više i hranu koja stoji ili se može zamrznuti, a u tjednu kako ispadne... Nisu nam djeca jasličari, da trebaju svaki dan domaću juhu.

Bit će sve ok. Sretno!

Ont. Ako netko ima lonac za sporo kuhanje, rado bih čula iskustva...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ekspres lonac za svakoga, isto kao što ni kuhanje nije za svakoga. Kad nemaš puno vremenKome se ne sviđa ekspres lonac, za pripremu gulaša od junetine idealan je lonac za sporo kuhanje - staviš sve ujutro, a do ručka kuha se samo. Moj mlađi sin ga želi (ljubitelj gulaša i bolonjeza, vješt s kuhačom). Još nemam vlastito iskustvo. Već sam o tome pisala, ali trenutno snubim muža da nam kupi lonac za sporo kuhanje, iako baš nemam mjesta u kući.
    Ovako nešto, ali ja sam škrtica - ne bih dala toliko para, pa on ima zadatak naći nešto slično u pola cijene :
    https://www.links.hr/hr/uredaj-za-sp...veni-750290001

Navodno se u tome može kuhati i juha i sve ostalo. Ista je stvar - količina energije je ista, samo je snaga manja i vrijeme pripreme dulje. To je idealno za onaj dugokuhajući bolonjez koji je Apricot opisivala prije dosta godina .

Ont. Ako netko ima lonac za sporo kuhanje, rado bih čula iskustva...
    Jao Peterlin, lonac je zakon. Ja ga dobila za rodjendan, za Bozic i trudna s duplicima spremila obiteljski rucak ( 12 odraslih) bez puno muke. I sad kad sam rodila mi je spas. Stavim ujutro sve, i s ekipicom u setnju. Nemas potrebe nadgledat, a doceka te gotovo jelo. Uz njih dvoje ako stignem doruckovat puno sam rekla, a na ovaj nacin imamo kuhano. Najbolji poklon definitivno. Moj je Delimano, ali svi rade na istom principu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Jao Peterlin, lonac je zakon. Ja ga dobila za rodjendan, za Bozic i trudna s duplicima spremila obiteljski rucak ( 12 odraslih) bez puno muke. I sad kad sam rodila mi je spas. Stavim ujutro sve, i s ekipicom u setnju. Nemas potrebe nadgledat, a doceka te gotovo jelo. Uz njih dvoje ako stignem doruckovat puno sam rekla, a na ovaj nacin imamo kuhano. Najbolji poklon definitivno. Moj je Delimano, ali svi rade na istom principu.
    Fala puno, istražit ćemo... Je li tvoj ovakav? https://www.delimano.hr/delimano-18in1-multicooker

Meni je isto to spas, a pogotovo sada uz dva studenta i dvoje zaposlenih. Ja se dobro snalazim s ekspres loncem, ali čini mi se da bi za dečke bio bolji ovaj.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Je li to baš sigurno - ostavljati pećnicu da peče satima bez nadzora?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to baš sigurno - ostavljati pećnicu da peče satima bez nadzora?
    Odgovor je isti kao i za ekspres lonac - ako se bojiš, to nije za tebe. Kraj priče. Da je moj stariji sin vidio ovaj komentar, rekao bi da se može postaviti mobitel s kamerom za online nadzor, hehehe ...

Inače, ti uređaji imaju relativno malu snagu uz dulje vrijeme kuhanja:
    https://porcijaipol.wordpress.com/20...nu-svinjetinu/

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne, ja sam pitala baš za pećnicu štednjaka.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, kao što Peterlin kaže, ja se iz nekog razloga ne bojim. Ostavljam i juhu na štednjaku. I uvijek se razveselim kad nas dočeka spreman ručak.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Fala puno, istražit ćemo... Je li tvoj ovakav? https://www.delimano.hr/delimano-18in1-multicooker

Meni je isto to spas, a pogotovo sada uz dva studenta i dvoje zaposlenih. Ja se dobro snalazim s ekspres loncem, ali čini mi se da bi za dečke bio bolji ovaj.
    ne, ovaj drugi je 5,6 l https://www.delimano.hr/kuhalo-edesi...ontent=14009_1

jelena o. zelis cijeli menu ili samo sto je kuhalo u multicookeru? Naravno da nisam jedno jelo spremila za 12 ljudi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •