Hehehe, bravo!
Ovu metodu poticajne štednje smo i mi imali godinama, pa se sad zna dogoditi da krajem mjeseca sinovi imaju više para nego ja...
Kad su gazirana pića u pitanju, moj E. je znao da to ne smije doma pokazivati. U međuvremenu smo došli do kompromisa - može cockta 1x tjedno, a ostale dane pije ledene čajeve. On nema izrazit osjećaj žeđi, pa mi je bilo manje zlo da pije bilo što nego ništa.
Što se para tiče - gore su škrtice nego ja, ali isto smo imali godinama takvo uvježbavanje - koliko uštedite, još toliko dobijete. Sad je to već teže, jer povremeno (i ne baš rijetko) nešto zarade, pa im ne treba. Ova metoda je učinkovita do kraja osnovne škole, a u srednjoj kad već krenu izlasci - krenu i troškovi, ali do tada je uglavnom odnos prema novcu već formiran. E. je u subotu išao s ekipom van, pitam ga koliko je potrošio - 51 kn. Išlo ih je dosta (desetak) i imaju neki trik kako da uzmu karte za grupu po jeftinijoj cijeni. Tome se doda još i prijevoz i sve skupa nije neka strašna lova za izlazak. Dala sam mu 100 kn za izlazak, rekao je da mu je ostalo dosta da mu ne trebam davati još za ovaj tjedan. L. rijetko izlazi van, ali povremeno ide s društvom na privatne zabave (prošle subote su pekli meso na roštilju kod nekoga) i ne potroši puno, nego obično odnese štajaznam makovnjaču i slično. Prošli put je kupio colu 2l i to originalnu. To je dozvoljeno - za rođendane i tulume, ali ne za svakodnevnu upotrebu.

Odgovori s citatom