Pokazuje rezultate 1 do 50 od 191

Tema: Različiti osjećaji prema svojoj djeci

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kao prvo ne razumijem što znači da učiteljica predlaže IP, što, ona ne može provoditi IP bez papira? To je jadno i smiješno. Ako ona vidi da dijete ima problem onda ga treba rješavati bez obzira na to imalo dijete papire ili ne.

A kao drugo, da, mislim da trebate pronaći način kako ćete s djetetom dogovoriti da preskače takve prepreke u školi, bilo to nekim odlučnim pristupom kojim mu se jasno da do znanja da mora prihvatiti da se u školi neke stvari rade na neki određeni način, ili dogovorom kao što je taj da produži sam crtu kad vidi da mu nije dovoljno dugačka. Normalno, i učiteljica bi trebala surađivati, samo nije svaki učitelj uopće sposoban da prepozna problem.
    Eh, optimizam je nedostatak informacija.... Puno djece nema papire zato jer ovakve smetnje iskusni i kvalitetni učitelji uopće ne smatraju problemom, već smatraju svojom dužnošću da samostalno i u skladu sa svojim iskustvom pomognu djetetu da se snađe, pa mu prilagode način rada i bez puno filozofije.

Nažalost, puno je birokrata koji traže IP zato jer to smanjuje broj djece u razredu (trebalo bi sad kopati po Pravilniku - ne da mi se, ali zakonska osnova postoji), a kad roditelji pribave papire - ne pridržavaju se preporuka.

S druge strane - kad dijete ima IP, roditelj može i treba provjeravati da li se škola pridržava naputaka i sustavno zagovarati prava svoje djece. Tako da rješenje o primjerenom obliku školovanja često može roditeljima pomoći da se njihove zahtjeve ne smatra "izvoljevanjima" i tjeranjem maka na konac, nego imaju od države priznat razlog da to mogu za svoje dijete zahtijevati. Naravno, netko od struke treba pametno i detaljno napisati preporuke za individualizirane postupke za baš to dijete. Mojim sinovima te papire su pisali psiholozi iz Suvaga, na temelju svih ostalih nalaza.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.09.2018. at 12:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •