Pokazuje rezultate 1 do 50 od 191

Tema: Različiti osjećaji prema svojoj djeci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, hvala i tebi. I potpuno si u pravu. ALi meni onda bude zao da joj se obije o glavu i da ne uspije ono sto zeli i ima smisla i dara samo zato sto zapravo samoj sebi laze. A ja da to gledam i nista ne poduzimam. Kad nebi bilo takvih posljedica kao sto je željena srednja i dalje pustila bih. ALi dodje mi žao pustiti.
    Teško mi je ovako objasniti u čemu je problem zapravo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala i tebi. I potpuno si u pravu. ALi meni onda bude zao da joj se obije o glavu i da ne uspije ono sto zeli i ima smisla i dara samo zato sto zapravo samoj sebi laze. A ja da to gledam i nista ne poduzimam. Kad nebi bilo takvih posljedica kao sto je željena srednja i dalje pustila bih. ALi dodje mi žao pustiti.
    Da, ovo su i te kako opravdani razlozi... Imali smo i mi to doma, sa starijim sinom ne toliko (taj točno zna što želi + ne pita nikoga kako se to postiže, nego s popriličnom lakoćom rješava sve što se od njega očekuje, do te mjere da će često posramiti i roditelje koji nisu toliko organizirani, a ni zaslužni za njegovu osobnost). Aliii imam ja i mlađeg sina koji je svojevremeno bio u ovakvoj ne baš realnoj fazi. Nije to teško razumjeti - muče ih hormoni, povećana očekivanja u školi i doma za koja nisu uvijek spremni, pogotovo ako nisu ranije utrenirani, a opet - upravo su viši razredi osnovne škole pravi trenutak za stjecanje radnih navika i realnih pogleda na svijet. casa je u pravu - neke stvari treba jednostavno pustiti, ali one gdje se očekuju dugoročne posljedice treba na vrijeme pretresti, da ne kažem raspraviti...

Nisam jedina, ima još takvih forumašica koje su dulje vožnje u autu zlorabile kao priliku za razgovor s djetetom ove dobi

Kod nas je bilo u pitanju problematično društvo koje je zlorabilo mog mlađeg sina i od kojeg je odustao tek nakon jednog nemilog incidenta. S učenjem nismo baš imali puno problema, aliiiii trebalo je jako dugo dok je moj mlađi sin usvojio vještinu upravljanja vremenom. Njegov stariji brat to radi spontano, a on je morao mukotrpno vježbati i ugaziti više puta u cajtnot dok nije shvatio. Ponekad sam ga znala i onemogućiti, npr. u nedjelju u 11 navečer poslati u krevet ako bi se sjetio zadaće tek tada, a pikala sam ga cijeli vikend ima li nešto za učiti/pisati/ina-niz

Znali smo se i posvađati, nije mu uvijek bilo pravo kad sam negodovala zbog loših ocjena ili neurednosti ili neorganiziranosti.... ali nekako sam gledala da imamo komad vremena koje provodimo zajedno (npr. večera - i danas se trudimo jesti večeru svi zajedno, jer za ručak nismo svi kod kuće u isto vrijeme). Iako ne zlorabimo to vrijeme za raspravu stvari koje nam nisu po volji, nekako mi se čini korisno imati neko utvrđeno zajedničko vrijeme. MM i ja tada neobavezno usput razgovaramo kakav je nama bio dan, a dečki znaju ispričati kakav je njima bio dan. Tako se doznaju stvari višemanje usput, a znaju biti korisne. Isto, zajednički posao (npr pranje prozora, bilo što) isto je prilika za neobavezan razgovor. Treba takvu atmosferu osiguravati što češće i nekako graditi naviku da se informacije razmjenjuju, a ne samo zvati dijete na razgovor kad nešto zaškripi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.10.2018. at 14:26

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. Nemoj pustiti da uči samo iz udaraca glavom o zid, iako su oni najučinkovitiji. Nije to samo srednja. Možda ne upadne ni na fakultet kojeg je htjela pa upiše nešto što ne želi, ali ne shvati zašto joj se to dogodilo. Onda ide pljuvanje po cijeloj toj neželjenoj struci i dugoročna frustracija. Viđala sam i sukobe sa širom obitelji i zlostavljanje u obitelji i svašta zbog nesklada između realnosti i viđenja. Ali razgovorom se može korigirati samo ono što vidi i sama osoba. Dok ona ne prepoznaje problem, nema šanse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •