Moj parket od graba je kupljen kod Galekovića na Zg velesajmu i nemaju ga uvijek u ponudi. I ja sam prvo htjela jasen, ali sam kod drugih frendova vidjela da on s vremenom dobije žućkast-zlatnu boju. Bukva mi je isto bila lijepa, ali ona s vremenom poprimi crvenkastu boju. Postoji još i javor koji je jako svijetli, ali nije preporučljiv jer je mekan. Grab s vremenom postaje bež-sivkasti. Moj zasad nije promijenio boju, ali da bih to spriječila ja 2 puta u godini ga namažem Emsal nerazrijeđenim sredstvom za održavanje parketa i ostavim preko noći da se posuši (ne treba glancati poslije). To naime štiti parket od promjene boje koja se događa pogotovo na mjestima koja su izložena suncu. Moj stan je orjentacije jug i zapad i ima puno svjetla. Inače parket jednom tjedno operem običnom vodom (dobro ocijeđena Vileda krpa za pod) i od toga 1 mjesečno u vodu dodam malo tog Emsal sredstva za čišćenje parketa. Zadovoljstvo zagarantirano.
E sad je sve stvar osobnog ukusa, kao što već rekoh. Da sam imala love kupila bih egzotu i to maslinu (super tvrdo svijetlo drvo sa tu i tamo prošaranim smeđim štraftama).
Inače prvu klasu sam stavila u dnevni boravak i hodnik, a drugu klasu u obje spavaće sobe. Tako sam ušparala love, a i ta druga klasa im je sasvim bila OK, nije imala puno "kvrga".