Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Carski rez - rutina ili...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Carski rez - rutina ili...?

Jučer sam bila na pregledu (33+2) i beba mi je procijenjena na 2400g. U prvoj trudnoći, u 35. tjednu beba je bila oko 3000 g, a rodila se točno na termin 4550. Kako znamo da beba najviše napreduje zadnjih tjedana i dana, nekako mi je za očekivati da će i ova beba biti velika. Znam da te procjene nekad i nisu točne, ali opet...

Prvi porod, bio je relativno brz, ali težak, apgar 6/8, beba se zaglavila, odmah su ju nosili na respirator, jer nije disala... Tada sam rodila u kadi.
    Sada bih voljela na stolčić, ali me nekako strah istog scenarija.

Nedavno je na TV bilo da se u RI rodilištu svaka procijenjena beba iznad 4200 g ide na carski rez, što bih ja svakako željela izbjeći.

Ima li netko tko je u RI rodio veliku bebu prirodnim putem, ili im je carski stvarno rutina? :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako i je rutina (ne znam, nemam pojma, sumnjam), ti lijepo svojim glasom tamo prisutne rodilje koja je glavni akter cijelog događaja lijepo reci da nećeš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma to sam i mislila, naravno, ali opet strah me za bebu, kao što sam već napisala, bojim se istog scenarija kao na prvom porodu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa onda to nije bila rutina. Imali su dobar razlog ako je velika beba tada stvarno bio razlog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja prvi puta nisam imala carski, nisu mi ni napravili utz da vide kolika je beba, ali su komentirali kasnije, da su znali da će biti tolika, da bi sigurno bio carski.

Ima li netko tko je u RI rodio veliku bebu prirodnim putem, ili im je carski stvarno rutina?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko znam, za kadu ne smije biti velika beba. Pretpostavljam da nisi dobila drip prvi put (a ne bi trebala ni sad, to može uprskati stvar).
    Statistički, druga beba je veća od prve, muška od ženske, e sad... ne mora sve ići po prosjeku. Valjda ima u Rijeci netko tko je maher za UZV procjene, meni su drugu bebu u ponedjeljak izmjerili 4500, u petak se rodio (carski) s 4520. Ali moj dr (iz Petrove) je otišao u penziju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa meni se tih 2400 gr uopce ne cini tako puno. ja sam isto strepila od velike bebe jer takodjer planiram porod u vodi u rijeci, medjutim danas mi je laknulo kad mi je na pregledu (34+3) beba procijenjena na 2450 gr (znaci ne puno manje od tvoje). meni se to uopce ne cini puno i prema mojoj procjeni ako beba dobiva nekih 200 gr tjedno, to nece biti beba preko 3700 sto je za porod sasvim u redu.
    moja prva beba je sa 36 tjedana bila procijenjena na 3700, medjutim rodila se sa 3600 i to u 38. tjednu (valjda se i priroda malo za sve to pobrine).
    a sto se tice statistika, moja prva beba cura po svemu sudeci bila je veca od ove druge bebe i to jos deckica koji se treba roditi.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam rodila u kadi u Rijeci bebu tešku 4680 g. Kad sam bila prvi put kod njih na pregledu sa 37 tjedana, procijenili su bebu na 3800 g i nitko nije spominjao carski rez. Nisu čak ni govorili da možda neće biti moguća kada zbog velike bebe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa to je super vijest! ja sam isto, ne znam gdje, cula da ne zele poradjati preko 4 kg u vodi. bit ce da se onda radi samo o slucajevima gdje postoji neka disproporcija izmedju zenine zdjelice i velicine djeteta. hvala na informaciji.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjećam se da su u Petrovoj postavljali takva ograničenja za težinu, čak mi se čini da nije smijelo biti ni preko 40 tjedana (ma zvoni mi čak 38, ali čini mi se suludo). I onda su se čudili da je kada prazna

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Winnie,znaš da sam pričala na jesenskim da sam rodila carskim u našoj Rijeci.Beba je dva dana prije poroda bila procjenjena na 4.5 kg ali nitko u niti jednom momentu nije spominjao carski dok nakon šest sati dripa,prokinutog vodenjaka i visokog tlaka nisam imala nikakvog trudića niti sam se otvarala,ostala sam na početnih 2 cm a na porod su se odlučili isključivo zato jer se L. totalno umirila.Taj dan sam je osjetila samo jednom.

Sada je druga priča,ova beba je do pred tri tjedna bila "normlne" težine a počela je naglo bujati,kao uostalom i L. zadnjih mjesec dana tako da sada očekujem carski jer nakon jednog carskog ako je beba procjenjena preko 4 kg nema odstupanja,prevelik je rizik od pucanja nekadašnje rane.
    Eto ja ako se ništa do ponedjeljka ne dogodi moram u bolnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •