ja znam kako Beti izgleda i meni se baš sviđa kako joj stoji duža kosa. puno ljepša mi je nego s kratkom. ali ako joj je tako duga da je stalno svezana onda je vrijeme za ipak otići kod frizera. sama sam ljubiteljica duge kose iako sam gooodinama nosila kratku kosu i razne frizure, od paža, dječački kratke, asimetrično šišane i u raznim bojama. kako stvarno mrzim odlaske frizeru do te mjere da mi je ugodnije kod stomatologa nego u salonima sad sam već dugo dugokosa do kopče grudnjaka i još uz to plavuša. spašava me što nisam sijeda, a lagani izrast je ionako već godinama u modi, dapače to je i poželjno da nije sve u istom tonu pa kod frizera idem tek kad je zaista nužno. kosu vežem samo kad kuham ili ponekad za na plažu, većinom je puštena. jedina mana je što trošim dosta na specijalne šampone protiv žutila i na raznorazne preparate za njegu.

prošle godine me je jedna frizerka na moje traženje da mi samo podreže vrhove ošišla dobar dio kose da sam se skoro rasplakala kad sam vidjela koliko je vlasi na podu. osjećala sam se doslovno ko Samson. panično sam nazvala kćer i kukala joj o svom problemu, a ona mi je samo odgovorila da je baš sretna što sam toliko dobro da me u tom trenutku zaista jedino muči duljina kose. zapravo je bila u pravu, ali ja sam bila baš izrazito tužna. i priznat ću vam koliko ide moja opsjednutost kosom... dotle da znam sanjati da sam teško bolesna i da mi kosa mora otpasti zbog liječenja. dobro, to je onaj hipohondar u meni, ali duga kosa mi je baš bitna i bolje se osjećam s njom. ni muž se ne buni. inače, nisam baš mlada. imam dijete od 27 godina da se zna. kod drugih su mi lijepe i kratke frizure, ali ne i na meni. možda i ljudi oko mene misle da bi mi bilo bolje ošišati kosu, ali za sada nema šanse. ove koje me znaju s fejsa mi slobodno mogu opaliti sugestiju u brk, jednog dana možda ipak promijenim mišljenje.