Je, to je blok sat, pa obrade cijelu lekciju, zato 4-6 stranica radne.
Nego, jučer baš u prolazu (iako želim izbjeći još i u RL pričati toliko o ovome), pričam s mamom iz kvarta, ali idu u susjednu školu, i ona kaže "šta povijest i geografija, tih par zadataka - to napiše za 5 minuta". Ja ono... što ti je, pa 6 stranica po lekciji, pa tri zadatka s originalnim povijesnim izvorima, pa uvijek neke gluposti tipa "zamisli da si Aleksandar Makedonski"...
A ona će mrtvo ladno "Aha, oni ne moraju to, samo one zadatke na početku lekcije" = činjenično znanje koje se lako nađe u udžbeniku/bilježnici/spomenuli su na satu.
A ako sam išta naučila na ovoj temi, to je - ne da ću ići tražiti pomoć na dopunsku iz povijesti i geografije - nego ću mu ja pisati te zadaće i dati njemu da prepiše.
Cijelo vrijeme mislim kako je dobro za njega da se sam probije kroz to, i sam nauči to riješavati, ali očito treba pristup "let it go".
U cijelog godini sam mu jednom bila tako napisala odgovore iz geografije jer se bio "raspao" i to sam pisala uz pomoć googla, a ne udžbenika... A sad ću mu reći - napravi sam one lakše zadatke, ja ću ti sve ostale.