Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Zato je meni najgluplje kad nastavnica prirode/biologije traži da za ocjenu rade mentalnu mapu i za to imaju 5 minuta dok ih usmeno ispituje. I onda moj pametnjaković nauči napamet kako bi mentalna mapa trebala izgledati da je može pred njom nacrtati jer inače ne zna odakle da krene. On uopće ne funkcionira na taj način i ne koriste mu dodatni vizualni podražaji (mislim da spada u onaj mali postotak kinestetičkih tipova, jer najbolje funkcionira dok šeće stanom i usput šutira lopticu).
Eh, to se događa kad prosvjetari pokušavaju primijeniti neke štajaznam "moderne" stvari bez razumijevanja kako to funkcionira i bez kriterija kome to odgovara, a kome ne...

To se uvuklo i u udžbenike, pa je moj mlađi sin često imao problema s tim, jer mu je bilo previše sličica i detalja koji odvlače pažnju od bitnog. Sad se u tehničkoj školi spasio jer udžbenika je puuuno manje, pogotovo onako okićenih kakvi su u osnovnoj školi, a gradivo si može sam sistematizirati kako želi (pišu elaborate, seminare, referate i sl. i tu imaju prilično veliku slobodu).