Da mi tata nije kupio minijaturni stančić kad sam pozavršavala sve studije, mogla bih se slikati s minijaturom od prosvjetne plaće u prvoj pol. '90.
Jednom je Mujica pisao o bistroj kćerki koja se pubertetski pogubila u višim razredima OŠ pa je bila rasprava je li OK pružiti joj šansu plaćajući privatnu gimnaziju. Lako je pametovati dok nisi u tim cipelama.
Poanta je da svatko podupire svoje dijete na način koji smatra najboljim/jedinim mogućim u tom trenutku.
Otišli smo daleko, predaleko od kako pomoći djetetu da se organizira i nauči učiti.
Ali da, u najboljoj namjeri često roditelj odmogne svom djetetu. Recimo jako je lijepo kada te dočeka skuhan ručak i kad ti netko može pričuvati djecu, pomoći oko kućanskih poslova no često to zna preći granicu pa dječica od 30 i kusur nisu u stanju sve ishendlat (posao, djecu, kućanstvo) bez pomoći roditelja. Ili malo pomogne financijski, što je prekrasno ali opet ne preći granicu da si ovisan o roditeljima.
Tako i učenje, moj danas nema DZ, da sam ga sinoć postrojila i rekla pregledaj torbu, sad tu da i ja vidim (to uključuje i pregledavanja bilježnica) napisao bi ju pa makar i u deset navečer no nismo i evo minusa, to je drugi, još jedan minus i to je jedinica.
Ne smatram da sam ja sada nešto posebno leđa podmetnula umjesto njega, samo sam ga podsjetila.
Nekom je to previše, nama je to svakodnevica.