Bilić je najiskusniji, najstariji. Za njega jednostavno govore “najbolji je”.
Ovo sto imaš osjećaj da nisu imali vremena za tebe jer imaju “ozbiljnijih slučajeva”, po mom iskustvu nešto je drugo bilo u pitanju, barem kod nas. Mi smo počeli tamo dolaziti prije 4 godine kod jedne Dr koja je kasnije otišla u penziju, a dolazili smo k njoj oko 2 godine. Ona mi skoro nikad ništa nije rekla. Ja uvijek dođem sa sto pitanja, ona na 99 mojih pitanja slozi facu “pitate gluposti” i ništa mi ne kaže. Ne znam je l razumiješ sto hoću reci... roditelj je u strahu i ima milijardu, milijardu pitanja. Ali oni nemaju odgovore na mnoga naša pitanja. Jer tijelo nije auto, nismo došli kod automehaničara koji će nam reci “kad popravim ovo, bit će ovo...”. Kod rijetkih bolesti na tom odjelu oni ne mogu sa sigurnošću nikada nešto tvrditi ili reci ovo ili ono. Najčešći odgovor koji sam ja čula na svoja pitanja je bio “svaki slučaj je za sebe, ne možemo znati sto će biti”.

Možda ti sad zvučim grubo ili hladno kako ih opravdavam... sjećam se kako sam ih i ja u nekim trenucima doživljavala da nemaju suosjećanja... ali ja sam na kraju zaključila da to nije (samo/isključivo) nedostatak vremena i previše pacijenata. Nego da oni nemaju uvijek odgovore na moja pitanja. Koja bih htjela da mi odgovore kao kad dođem automehaničaru “popravit ćemo ovaj dio pa će biti sve u redu”.

Meni je jako puno pomogla ta druga mama koja je prošla istu bolest prije nas. Nabrajala mi je njihova iskustva i bilo mi je lakše kad bi si sve to posložila u glavi sto sve može krenuti u kojem smjeru.

I sad sam se sjetila, poznajem jednu mamu cije je dijete imalo neutropeniju, ako sam dobro zapamtila. Otkrili su mu isto rano, u prvoj ili drugoj godini. Isto je išao Biliću (ona ga je samo hvalila ). Dječak je sada star 7 godina i koliko znam sve je u redu. Mogu je kontaktirati i pitati je l bi razgovarala s tobom ako želiš.

Moj dječak je sada ok, idemo još na pretrage, ali najteži dio je iza nas. Transplatacija je trebala riješiti glavni problem kod njega, a godinu dana nakon nje se rade finalne pretrage i onda nas otpuste iz sustava ako je sve ok. Za sada ide sve na bolje.